Foutcode 80154016 treedt op wanneer u de Microsoft-account probeert te wijzigen die is gekoppeld aan uw Xbox Live-profiel

Probleem

U krijgt de volgende foutcode en foutbericht te zien wanneer u de Microsoft-account probeert te wijzigen die aan uw Xbox Live-profiel is gekoppeld:

Can't retrieve information from Xbox Live. Please try again later.

Status code: 80154016

Dit probleem kan optreden als aan één van de volgende voorwaarden is voldaan:

• Er is een probleem met uw Microsoft-account. De Microsoft-account kan bijvoorbeeld verwijderd of geblokkeerd zijn of er kan een probleem zijn met de beveiligingsgegevens in de account.
  • Uw Microsoft-account is gekoppeld aan twee gamertags.

Oplossingen

Oplossing 1: Controleer dat u niet bent aangemeld met de oude Microsoft-account

Om dit probleem op te lossen, controleert u dat u niet op een ander apparaat bent aangemeld met de oude Microsoft-account. Controleer bijvoorbeeld dat u niet bent aangemeld met de oude Microsoft-account op uw thuiscomputer of smartphone.

Als u bent aangemeld op een ander apparaat, meldt u zich af en probeert u uw profiel opnieuw te koppelen aan de andere Microsoft-account.

Oplossing 2: Controleer de gegevens voor uw Microsoft-account

1. Meld u aan bij uw Microsoft-account.

Opmerking Als u uw wachtwoord bent vergeten of u niet kunt aanmelden met uw wachtwoord, stel dan uw wachtwoord opnieuw in.

2. Noteer eventuele foutberichten die worden weergegeven.
  3. Nadat u eventuele fouten hebt opgelost, controleert u de gegevens voor uw Microsoft-account. Controleer bijvoorbeeld de factuurgegevens en de gegevens in het deel Wachtwoord en beveiligingsgegevens.
  4. Meld u af bij uw Microsoft-account en meld u opnieuw aan.
  5. Meld u aan bij Xbox Live en probeer uw profiel opnieuw te downloaden.

Oplossing 3: Probeer u aan te melden op Xbox.com

1. Klik op Aanmelden bovenaan op een willekeurige pagina op xbox.com, zoals deze pagina.
  2. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Microsoft-account in en klik op Aanmelden.

Oplossing 4: Wis de systeemcache

1. Druk op de Guide-knop op de controller.
  2. Ga naar Settings en selecteer System Settings.
  3. Selecteer Storage of Memory.
  4. Markeer een opslagapparaat en druk op Y op de controller. (Het maakt niet uit welk opslagapparaat u selecteert, want alle opslagapparaten worden uit de cache gewist.)
  5. Selecteer Clear System Cache.
  6. Wanneer u wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Yes.

Oplossing 5: Verplaats uw Xbox Live-profiel en download het opnieuw

1. Formatteer een reserve USB-flashstation als geheugenkaart.
  2. Verplaats uw profiel naar het flashstation dat u hebt geformatteerd in stap 1. Volg hiervoor deze stappen:
    1. Sluit het USB-flashstation aan op de console.
    2. Ga naar Settings en selecteer Storage.
    3. Selecteer All Devices.
    4. Selecteer Gamer Profiles en selecteer uw gamerprofiel.
    5. Selecteer Move.
    6. Selecteer het USB-flashstation waarnaar u uw profiel wilt verplaatsen.
    7. Verwijder het USB-flashstation uit de console.
  3. Download uw profiel opnieuw. Zie Uw Xbox Live-profiel downloaden, verplaatsen of verwijderen voor hulp.

Oplossing

Om dit probleem te omzeilen, maakt u een nieuwe Microsoft-account aan. Ga naar accounts.live.com om een nieuwe Microsoft-account aan te maken.

Als dit probleem nog steeds optreedt, neemt u contact op met Xbox Support. Klik hiervoor op de koppeling "Contact" onder aan deze pagina.