Fout 80158113 treedt op wanneer u content van Xbox Live downloadt

Probleem

Als u de volgende foutcode en foutbericht te zien krijgt wanneer u content van Xbox Live probeert te downloaden of te streamen, is er een probleem met de netwerkinstellingen of systeemonderhoud of een tijdelijk probleem met Xbox Live:

Can't retrieve information from Xbox Live. Please try again later.
Status Code: 80158113

Oplossingen

Oplossing 1: Controleer de status van de Xbox Live-service

Controleer de status van de Xbox Live-service. Als u een Xbox Live-servicewaarschuwing krijgt, wacht u en probeert u het later opnieuw.

Als er geen Xbox Live-servicewaarschuwingen zijn en u blijft deze fout krijgen, probeert u de volgende oplossing.

Oplossing 2: Test de verbinding

Test de Xbox Live-verbinding op uw Xbox 360-console. Dat doet u als volgt:

1. Druk op de Guide-knop op de controller.
  2. Ga naar Settings en daarna naar System Settings.
  3. Selecteer Network Settings.
  4. Selecteer desgevraagd Wired Network of de naam van uw draadloze netwerk.
  5. Selecteer Test Xbox Live Connection.
  6. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Als de test mislukt en u geen verbinding kunt maken met Xbox Live, leest u Xbox Live: Verbinding maken met Xbox Live.
    • Als de Xbox Live-service beschikbaar is, probeert u de volgende oplossing.
    • Als u een Xbox Live-servicewaarschuwing krijgt, wacht u totdat de Xbox Live-service weer beschikbaar is en probeert u het opnieuw.

Probeer de volgende oplossing als de fout nog steeds wordt weergegeven.

Oplossing 3: Los problemen met de Xbox Live-verbinding op

Los problemen met de Xbox Live-verbinding op als dit probleem nog steeds optreedt.

Als dit probleem aanhoudt, neemt u contact op met Xbox Support. Klik hiervoor op de koppeling "Contact opnemen" onderaan deze pagina.