Fout 8015D003 treedt op wanneer u zich probeert aan te melden bij Xbox Live

Het is mogelijk dat u het volgende foutbericht te zien krijgt wanneer u zich probeert aan te melden bij Xbox Live:

Sorry, something's wrong with your Microsoft account. Go to https://account.live.com for help.
Status code 8015D003

Dit kan betekenen dat er een probleem is met uw Xbox Live-profiel.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: Controleer de beveiligingsgegevens van uw Microsoft-account

Voer deze stappen uit:

1. Ga naar uw Microsoft-account.
  2. Meld u aan met de Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord) die aan uw Xbox Live-account is gekoppeld. Als u het wachtwoord van uw Microsoft-account vergeten bent, zie de Oplossing voor verloren account en wachtwoord.
  3. Klik op Beveiliging en privacy boven aan de pagina. Omwille van de gevoelige aard van deze gegevens, wordt u op deze pagina gevraagd de beveiligingscode die u ontvangt in te voeren. Selecteer het telefoonnummer of e-mailadres waar u wilt dat we de code naartoe sturen.
  4. Klik op Meer beveiligingsinstellingen. Als naast sommige telefoonnummers of e-mailadressen als beveiligingsgegevens het woord Controleren staat, moet u klikken op die link om te bevestigen dat we de correcte gegevens hebben. De pagina stuurt u dan een beveiligingscode. Voer die code in het daarvoor bestemde veld in en klik op Controleren.
  5. Meld u af bij uw Microsoft-account en meld u opnieuw aan.
  6. Probeer u nogmaals aan te melden bij Xbox Live.

Opmerking Voor meer informatie over het beheren van uw beveiligingsgegevens, zie Microsoft-beveiligingsgegevens: Veelgestelde vragen.

Oplossing 2: Wis de systeemcache

1. Druk op de Guide-knop op uw controller.
  2. Ga naar Settings en selecteer System Settings.
  3. Selecteer Storage of Memory.
  4. Markeer een opslagapparaat en druk op Y op de controller. (Het maakt niet uit welk opslagapparaat u selecteert, want de cache van alle opslagapparaten wordt gewist.)
  5. Selecteer Clear System Cache.
  6. Wanneer de console u vraagt het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Yes.
  7. Start de console opnieuw.

Oplossing 3: Verplaats uw Xbox Live-profiel en download het opnieuw

1. Formatteer een reserve USB-flashstation als geheugenkaart.
  2. Verplaats uw profiel naar het USB-flashstation dat u hebt geformatteerd in stap 1. Volg hiervoor deze stappen:
    1. Sluit het USB-flashstation aan op de console.
    2. Ga naar Settings en selecteer Storage.
    3. Selecteer All Devices.
    4. Selecteer Gamer Profiles en selecteer uw gamerprofiel.
    5. Selecteer Move.
    6. Selecteer het USB-flashstation waarnaar u uw profiel wilt verplaatsen.
    7. Verwijder het USB-flashstation uit de console.
  3. Download uw profiel opnieuw. Zie Uw Xbox Live-profiel naar een andere Xbox 360-console downloaden of opnieuw downloaden voor hulp.

Verwante problemen