Fout 801613c9 treedt op wanneer u een prepaidcode inwisselt op Xbox 360

U krijgt het volgende foutbericht te zien wanneer u een prepaidcode probeert in te wisselen op uw Xbox 360-console:

Sorry, there's a problem with the Xbox service. Try again later.

Status code: 801613c9

Dit kan betekenen dat de prepaidcode die u probeert in te wisselen, al is ingewisseld. Het is mogelijk dat een probleem met uw verbinding met Xbox Live ervoor heeft gezorgd dat u geen bevestiging hebt ontvangen wanneer u de code oorspronkelijk hebt ingewisseld.

Oplossing

Controleer de verbinding van uw Xbox 360-console met Xbox Live en bevestig dat uw prepaidcode weldegelijk werd ingewisseld. Dat doet u als volgt:

Stap 1: Controleer de verbinding met Xbox Live

1. Druk op de controller op de Guide-knop, ga naar Settings en selecteer System Settings.
  2. Selecteer Network Settings.
  3. Selecteer Wired Network (of desgevraagd de naam van uw draadloze netwerk).
  4. Selecteer Test Xbox Live Connection.

Stap 2: Bevestig dat uw prepaidcode werd ingewisseld op uw Xbox Live-profiel

1. Meld u op de console aan bij Xbox Live met de gamertag die u hebt gebruikt toen u de content de eerste keer kocht.
  2. Ga naar Settings en selecteer Account.

Selecteer Download History. Blader door uw downloadgeschiedenis. Als de prepaidcode die u hebt ingewisseld niet gekoppeld is aan uw Xbox Live-profiel, verwijder uw profiel dan en download het opnieuw. Dat doet u als volgt:

1. Verwijder uw Xbox Live-profiel.
      1. Ga naar Settings en selecteer System.
      2. Selecteer Storage.
      3. Selecteer All Devices.
      4. Selecteer Gamer Profiles.
      5. Selecteer het Xbox Live-profiel dat u wilt verwijderen.
      6. Selecteer Delete en selecteer daarna Delete Profile Only. Hiermee wordt het profiel verwijderd maar blijven opgeslagen games en prestaties bewaard.
    2. Download uw Xbox Live-profiel.
      1. Druk op de Guide-knop op de controller.
      2. Selecteer Download Profile.
      3. Voer de gegevens van de Microsoft-account die is gekoppeld aan uw Xbox Live-profiel in. Als u het e-mailadres of wachtwoord van uw Microsoft-account niet meer weet, gaat u naar Uw Microsoft-account beheren.

Opmerking Als uw account een Xbox Live-kinderaccount is, is de Microsoft-account van een volwassene nodig om het profiel te downloaden.

4. Selecteer het opslagapparaat voor uw profiel (bijvoorbeeld Hard Drive).

Uw profiel wordt gedownload. Wanneer de download is voltooid, kunt u kiezen of u wilt dat het wachtwoord van uw Microsoft-account al dan niet vereist is om u aan te melden bij uw profiel.

Optie wachtwoord onthouden

De optie Remember Password is standaard uitgeschakeld, wat betekent dat het wachtwoord van uw Microsoft-account wordt gevraagd wanneer u zich aanmeldt bij uw Xbox Live-profiel op de console. Laat het keuzevakje Remember Password afgevinkt (uit) als u wilt dat het wachtwoord van uw Microsoft-account wordt gevraagd wanneer u zich aanmeldt bij uw profiel op deze console.

Opmerking Als u uw profiel naar uw eigen console downloadt, wilt u de optie Remember Password misschien wel selecteren zodat het wachtwoord van uw Microsoft-account niet telkens opnieuw wordt gevraagd wanneer u zich aanmeldt bij uw profiel op deze console.

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem blijft optreden.

Verwante problemen