Foutcode 80162765 treedt op wanneer u iets voor Xbox Live probeert te kopen op Xbox 360

U krijgt de volgende foutcode en foutbericht te zien wanneer u iets probeert te kopen op Xbox Live:

Sorry, er is een probleem met de Xbox service. Probeer later nogmaals.
Statuscode: 80162765

Dit betekent dat er een probleem kan zijn met uw betalingsoptie. Deze fout kan bijvoorbeeld optreden als er een bedrag openstaat op uw primaire betalingsoptie.

Opmerking Als u deze fout te zien krijgt wanneer u een prepaidcode voor een Xbox Live-abonnement probeert in te wisselen, moet u het openstaande bedrag op de primaire betalingsoptie betalen en daarna de prepaidcode inwisselen. (Een openstaand saldo wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een maandelijkse verlenging van een bestaand Xbox Live-abonnement gekoppeld aan uw account)

Oplossing

Gebruik de volgende oplossingen voor het probleem:

Oplossing 1: Betaal het verschuldigde saldo op Xbox 360

Zie Uw betalingsopties beheren op Xbox 360 om uw betalingsopties op Xbox 360 te beheren.

Meld u aan bij uw Microsoft-account en volg de stappen om het verschuldigde bedrag op uw primaire betalingsoptie te betalen.

Oplossing 2: Betaal het verschuldigde saldo online

Als uw huidige betalingsoptie is verlopen of niet meer geldig is, moet u de optie die is gekoppeld aan uw abonnement updaten. Dat doet u als volgt:

1. Meld u aan bij uw Microsoft-account.
  2. Selecteer Services en abonnementen.
  3. Selecteer Nu betalen onder Volgende afrekening voor het abonnement met het verschuldigde saldo.
  1. Gebruik de vervolgkeuzelijst op de pagina "Wijzigen hoe je voor deze abonnementen betaalt" om de betalingsoptie te selecteren die u wilt wijzigen.

Opmerking Als u een nieuwe betalingsoptie wilt toevoegen, selecteert u Een nieuwe betaalmethode toevoegen, selecteert u Volgende en volgt u de stappen om een creditcard, bankpas of PayPal-account als nieuwe betalingsoptie in te stellen.

1. Nadat u de betalingsoptie hebt gewijzigd, selecteert u Volgende. Zo wordt een eventueel verschuldigd saldo overgedragen en wordt dit onmiddellijk afgeschreven van de nieuwe betalingsoptie.

Als u een betalingsoptie wilt verwijderen, selecteer dan Betaling en facturering, selecteer de te verwijderen betalingsoptie en selecteer Verwijderen. Zie Uw betalingsopties online beheren voor meer informatie.