Fout 80190761 treedt op wanneer u een lidmaatschap upgradet of iets koopt op Xbox 360

U krijgt de volgende foutcode te zien wanneer u uw lidmaatschap probeert te upgraden of iets probeert te kopen op uw Xbox 360-console:

80190761

Dit kan betekenen dat de factuurgegevens voor uw account moeten worden bijgewerkt.

Oplossingen

Oplossing 1: Controleer de factuurgegevens voor uw Microsoft-account
Volg deze stappen:

1. Meld u aan bij uw Microsoft-account.
    Opmerking Als u uw wachtwoord bent vergeten of u niet kunt aanmelden met uw wachtwoord, stel uw wachtwoord dan opnieuw in.
  2. Ga naar Facturering en selecteer Factureringsgegevens. Controleer de factuurgegevens. Controleer bijvoorbeeld dat het factuuradres voor uw Microsoft-account overeenkomt met het factuuradres van uw creditcardmaatschappij. Zorg er ook voor dat de betalingsgegevens, waarbij u let op hoofdletters en kleine letters, van uw Microsoft-account overeenkomen met de informatie die uw creditcardmaatschappij gebruikt.
  3. Meld u op uw Xbox 360-console af bij uw Xbox-profiel en meld u weer aan.
  4. Probeer de aankoop opnieuw uit te voeren.

Oplossing 2: Controleer uw creditcardgegevens
Probeer uw aankoop opnieuw uit te voeren op uw Xbox 360-console maar voer het kaartnummer opnieuw in, zonder spaties, komma's of andere niet-numerieke tekens. Controleer dat de verloopdatum, de beveiligingscode op de kaart en de naam die u hebt ingevoerd correct zijn en overeenkomen met wat op de kaart staat.

Oplossing 3: Wis de systeemcache

1. Druk op de Guide-knop op uw controller.
  2. Ga naar Settings en selecteer System Settings.
  3. Selecteer Storage of Memory.
  4. Markeer een opslagapparaat en druk op Y op de controller. (Het maakt niet uit welk opslagapparaat u selecteert, want alle opslagapparaten worden uit de cache gewist.)
  5. Selecteer Clear System Cache.
  6. Wanneer u wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Yes.

Oplossing 4: Verwijder uw profiel en download het opnieuw

Voer deze stappen uit:

1. Ga naar Settings en selecteer System Settings.
  2. Selecteer Storage.
  3. Selecteer All Devices of Hard Drive.
  4. Selecteer Profiles.
  5. Selecteer de gamertag die u wilt verwijderen.
  6. Selecteer Delete.
  7. Selecteer Delete Profile Only. (Hiermee wordt het profiel verwijderd maar blijven opgeslagen games en achievements bewaard)
  8. Druk op de Guide-knop op uw controller.
  1. Ga naar Home en selecteer Download Profile.
    Opmerking Als u de melding "Download Profile" niet te zien krijgt, betekent het waarschijnlijk dat u bent aangemeld bij een ander profiel. Druk op X om u af te melden.
  2. Selecteer Download Profile onder aan het scherm Download Profile.
  3. Voer het e-mailadres en wachtwoord van uw Microsoft-account in die is gekoppeld aan uw Xbox Live-profiel. Als u de gegevens van uw Microsoft-account niet meer weet, gebruik dan de Oplossing voor verloren account of de Oplossing voor verloren wachtwoord.
    Opmerking Als uw account een Xbox Live-kinderaccount is, is de Microsoft-account van de ouder nodig om het profiel te downloaden.
  4. Als u externe opslag op de console gebruikt, selecteert u het opslagapparaat waarop u het profiel wilt opslaan. Als u geen externe opslag gebruikt, wordt uw profiel onmiddellijk gedownload.