Fout 803c0009 treedt op wanneer u verbinding probeert te maken met Xbox Live op Xbox 360

U krijgt de volgende foutcode te zien wanneer u verbinding probeert te maken met Xbox Live op uw Xbox 360-console:

803c0009

Dit kan het volgende betekenen:

• De factuurgegevens voor uw Microsoft-account moeten worden bijgewerkt.
  • De cachegegevens op de Xbox-console moeten worden vernieuwd.
  • Er is een probleem met uw verbinding met Xbox Live.

Oplossingen

Oplossing 1: Controleer de beveiligingsgegevens van uw Microsoft-account.

Voer hiervoor de volgende stappen uit:

1. Meld u aan bij uw  Microsoft-account
    Opmerking Als u uw wachtwoord bent vergeten of u niet kunt aanmelden met uw wachtwoord, zie  Uw wachtwoord opnieuw instellen of gebruik de Oplossing voor verloren wachtwoord.
  2. Klik op Beveiligingsgegevens bewerken.
  3. Controleer uw beveiligingsgegevens. Controleer bijvoorbeeld het telefoonnummer, alternatief e-mailadres en de beveiligingsvraag.
  4. Controleer de andere gegevens in uw Microsoft-account. Zorg ervoor dat het factuuradres voor uw Xbox Live-account overeenkomt met het factuuradres van uw creditcardmaatschappij. Zorg er ook voor dat de betalingsgegevens, waarbij u let op hoofdletters en kleine letters, van uw Xbox Live-account overeenkomen de informatie die uw creditcardmaatschappij gebruikt.
  5. Meld u af bij uw Microsoft-account en meld u opnieuw aan.
  6. Probeer u nogmaals aan te melden bij Xbox Live.

Oplossing 2: Verwijder het profiel dat op uw Xbox-console is opgeslagen.

Volg deze stappen om uw profiel te verwijderen:

1. Ga vanuit het Xbox Dashboard naar Settings en selecteer System Settings.
  2. Selecteer Storage.
  3. Selecteer All Devices.
  4. Selecteer Profiles.
  5. Selecteer de gamertag die u wilt verwijderen.
  6. Selecteer Delete.
  7. Selecteer Delete Profile Only. (Hiermee wordt het profiel verwijderd maar blijven opgeslagen games en achievements bewaard)

Oplossing 3: Wis de systeemcache.

Volg deze stappen om de cache te wissen:

1. Druk op de Guide-knop op de controller.
  2. Ga naar Settings en selecteer System Settings.
  3. Selecteer Storage of Memory.
  4. Markeer een opslagapparaat en druk op Y op de controller. (Het maakt niet uit welk opslagapparaat u selecteert, want alle opslagapparaten worden uit de cache gewist.)
  5. Selecteer Clear System Cache.
  6. Wanneer u wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Yes.
  7. Start de console opnieuw.

Oplossing 4: Download uw profiel opnieuw.

Volg deze stappen om uw profiel opnieuw te downloaden:

1. Druk op de Guide-knop op de controller.
  1. Selecteer Profiel downloaden
    Opmerking Als u de melding "Download Profile" niet te zien krijgt, betekent het waarschijnlijk dat u bent aangemeld bij een ander profiel. Druk op  X om u af te melden.
  2. Voer het e-mailadres van uw Microsoft-account in die is gekoppeld aan uw Xbox Live-gamertag. (Als u uw Microsoft-account of wachtwoord niet meer weet, zie de Oplossing voor verloren account of de Oplossing voor verloren wachtwoord.
  3. Voer het wachtwoord van uw Microsoft-account in.
    Opmerking Als uw account een Xbox Live-kinderaccount is, is de Microsoft-account van de ouder nodig om het profiel te downloaden.
  4. Als u externe opslag op de console gebruikt, selecteert u het opslagapparaat waarop u het profiel wilt opslaan. Als u geen externe opslag gebruikt, wordt uw profiel onmiddellijk gedownload.

Oplossing 5: Los problemen met de Xbox Live-verbinding op.

Gebruik de volgende informatie om problemen met uw netwerk- en Xbox Live-verbinding op te lossen:

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem blijft optreden.