Fout 807b01f7 treedt op wanneer u iets koopt op Xbox 360

U krijgt de volgende foutcode en foutmelding te zien wanneer u iets probeert te kopen via Xbox Live op uw Xbox 360-console:

Some Xbox Live content is temporarily unavailable. You can still access your profile, communicate with other players, and play games online.

The content will automatically appear when it's available.

Status Code: 807b01f7

Dit kan betekenen dat er problemen zijn met de Xbox Live-service en dat deze tijdelijk niet beschikbaar is. Er kan ook een probleem zijn met uw verbinding met Xbox Live.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: Controleer de status van de Xbox Live-service

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2017-10-24T03:12:46.6023471+00:00

Oplossing 2: Test uw Xbox Live-verbinding

1. Druk op de Guide-knop  op uw controller.
  2. Selecteer Instellingen, Systeeminstellingen en vervolgens Netwerkinstellingen.
  3. Selecteer de naam van uw draadloze netwerk of selecteer Kabelnetwerk voor een bekabelde verbinding.
  4. Selecteer Xbox Live-verbinding testen.

Opmerking Kies Ja wanneer wordt gevraagd of u de consolesoftware wilt updaten.

Als de test is geslaagd, zou uw console verbinding moeten kunnen maken met Xbox Live. Probeer opnieuw verbinding te maken met Xbox Live.

Als de test niet is geslaagd, ga dan door met probleemoplossing via de Oplossing voor verbindingsfout met Xbox 360.

Oplossing 3: Verwijder uw Xbox-profiel en download het opnieuw

Het probleem kan mogelijk worden opgelost door een verouderd of beschadigd profiel op uw console te vervangen. Dit doet u als volgt:

Stap 1: Verwijder uw Xbox-profiel

1. Ga naar Instellingen en selecteer Systeem.
    2. Selecteer Opslag.
    3. Als er geen externe opslagapparaten zijn aangesloten op uw console, selecteert u Harddisk. Als u externe opslag gebruikt, selecteert u Alle apparaten.
    4. Selecteer Profiles.
  1. Selecteer het profiel dat u wilt verwijderen.
  2. Selecteer Delete.
  1. Selecteer één van de volgende mogelijkheden:
  • Alleen profiel verwijderen. Hiermee wordt het profiel verwijderd, maar blijven opgeslagen games en achievements bewaard.
  • Profiel en items verwijderen. Hiermee worden het profiel en de bijbehorende opgeslagen games en achievements verwijderd.

Stap 2: Wis de systeemcache

1. Druk op de Guide-knop  op uw controller.
  2. Ga naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.
  3. Selecteer Opslag of Geheugen.
  4. Markeer een opslagapparaat en druk op Y  op uw controller. (Het maakt niet uit welk opslagapparaat u selecteert, want de cache van alle opslagapparaten wordt gewist.)
  5. Selecteer Systeemcache leegmaken.
  6. Wanneer u wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Ja.
  7. Start uw console opnieuw.

Stap 3: Download uw Xbox-profiel opnieuw

1. Druk op de Guide-knop  op uw controller.
  2. Selecteer Profiel downloaden.

Opmerking Ziet u Profiel downloaden niet? Dit betekent dat u bent aangemeld met een ander profiel. Druk op de X om u af te melden, bevestig en selecteer Profiel downloaden.

1. Selecteer Profiel downloaden onder aan het scherm Profiel downloaden.
  1. Voer het e-mailadres in van het Microsoft-account dat is gekoppeld aan uw Xbox-profiel.

Opmerking Als uw account een Xbox Live-kinderaccount is, moet u de Microsoft-accountgegevens van een volwassene invoeren om het profiel te downloaden. (Gebruik de Oplossing voor verloren account of de Oplossing voor verloren wachtwoord voor hulp bij vergeten gegevens.)

2. Voer het wachtwoord van uw Microsoft-account in.
  3. Als u externe opslag op de console gebruikt, selecteert u het opslagapparaat waarop u het profiel wilt opslaan. Als u geen externe opslag gebruikt, wordt uw profiel onmiddellijk gedownload.

U moet zich nu kunnen aanmelden op de console met uw Xbox-profiel.
Belangrijk Als u uw profiel naar een andere console hebt gedownload en de optie Wachtwoord onthouden hebt geselecteerd, kunt u het wachtwoord op afstand verwijderen, zodat niemand via deze console toegang kan krijgen tot uw profiel. Zie Uw aanmeldingsvoorkeuren op uw Xbox 360-console beheren om te weten te komen hoe u dit doet.