Fout 83820065 treedt op wanneer een creditcard gebruikt om iets te kopen op Xbox 360

U krijgt de volgende foutcode te zien wanneer u een creditcard gebruikt om iets te kopen op Xbox 360:

83820065

Dit kan betekenen dat uw betalingsoptie niet kan worden geautoriseerd via uw bank of dat Microsoft verdachte activiteit detecteert en geen wijzigingen toestaat.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: controleer uw factuuradres

Zorg ervoor dat het factuuradres voor uw Microsoft-account overeenkomt met het factuuradres van uw creditcardmaatschappij. Zorg er ook voor dat de verloopdatum van uw creditcard niet is verstreken. Dat doet u als volgt:

1. Meld u met uw Microsoft-account aan op de pagina Betaling en facturering.
  2. Als u het e-mailadres of wachtwoord van uw Microsoft-account niet meer weet, gebruik dan de Oplossing voor verloren account of de Oplossing voor verloren wachtwoord.
  3. Selecteer Factuurgegevens en volg de stappen om uw factuurgegevens te controleren.
    Opmerking Als er een fout staat, selecteer dan Profiel bewerken en volg de instructies om de gegevens bij te werken.

Oplossing 2: wijzig of werk uw betalingsoptie bij

U gebruikt wellicht een betalingsoptie die is verlopen of moet worden bijgewerkt. Ga naar Een betalingsoptie wijzigen, selecteer Een betalingsoptie bijwerken of Betalingsoptie toevoegen links op het scherm en volg de instructies om uw betalingsoptie online te wijzigen of bij te werken.

Oplossing 3: neem contact op met uw financiële instelling

De aankoop kan mislukt zijn om één van de volgende redenen:

• De creditcard is niet geactiveerd.
  • De creditcard is geweigerd wegens onvoldoende saldo.
  • De creditcard is niet geautoriseerd voor online aankopen of automatische afschrijvingen.
  • De creditcardmaatschappij blokkeert de transactie.

Neem contact op met uw creditcardmaatschappij of bank en zorg dat de door u gebruikte kaart is geactiveerd, dat u over voldoende saldo beschikt en dat de transactie niet om een of andere reden wordt geblokkeerd.

Oplossing 4: probeer de aankoop later opnieuw

De aankoop kan geblokkeerd zijn om één van de volgende redenen:

• Te veel recente geweigerde aankooppogingen.
  • De Microsoft-account of de betalingsoptie wordt vanuit een verdachte locatie gebruikt.
  • Voor de betalingsoptie die u hebt opgegeven kan er een overtreding voor niet-betaling zijn, waardoor ze niet kan worden gebruikt voor nieuwe aankopen.

Wacht en probeer de transactie over 24 tot 48 uur nog eens uit te voeren. Als meerdere aankopen mislukken, kan dit de verwerking van transacties gedurende een bepaalde tijd zonder aankooppogingen stoppen (meestal 24 tot 48 uur).

Oplossing 5: gebruik een prepaidcode of Xbox-geschenkkaart

Als alternatief voor het gebruik van een creditcard of bankpas kunt u in de winkel een Xbox-geschenkkaart kopen en deze gebruiken om aankopen te doen. Denk eraan dat niet alle aankopen Xbox-geschenkkaarten of prepaidopties ondersteunen. Voor u een Xbox-geschenkkaart of een prepaidkaart koopt, moet u ervoor zorgen dat die betalingsoptie beschikbaar is voor het item dat u wilt kopen.