Fout 8c210003 treedt op wanneer u iets probeert te kopen op Xbox Live

U krijgt de volgende foutcode te zien wanneer u een aankoop probeert uit te voeren op Xbox Live:

8c210003

Dit kan het volgende betekenen:

• De aankoop is niet beschikbaar voor het soort Xbox Live-abonnement dat u hebt.
  • Er is een probleem met uw betalingsmethode.

Oplossingen

Oplossing 1: Nadat uw evaluatieversie is afgelopen, koopt u een Xbox Live Gold-abonnement en probeert u de aankoop opnieuw uit te voeren

Probeer de volgende oplossing als deze oplossing niet werkt of u denkt dat de fout door een ander probleem met uw account wordt veroorzaakt.

Oplossing 2: Controleer uw factuuradres en de verloopdatum van uw betalingsoptie

Zorg ervoor dat het factuuradres voor uw Xbox Live-account overeenkomt met het factuuradres van uw creditcardmaatschappij. Zorg er ook voor dat de verloopdatum van uw creditcard niet is verstreken. Dat doet u als volgt:

1. Ga in een browser naar Mijn account.
  2. Meld u indien nodig aan bij de Microsoft-account die u wilt wijzigen.
    Opmerking Als u het e-mailadres of wachtwoord van uw Microsoft-account niet meer weet, gebruik dan de Oplossing voor verloren account of de Oplossing voor verloren wachtwoord.
  3. Selecteer Betaling en facturering en selecteer vervolgens Factureringsgegevens.
  4. Bekijk uw factureringsgegevens. Als er een fout staat, selecteer dan Profiel bewerken en volg de instructies om de gegevens te updaten.

Oplossing 3: Wijzig uw betalingsoptie

Als u denkt dat er een probleem kan zijn met de betalingsoptie die is gekoppeld aan uw account, dan kunt u uw betalingsoptie wijzigen. Dat doet u als volgt:

1. Ga in een browser naar Mijn account.
  2. Meld u indien nodig aan bij de Microsoft-account die u wilt wijzigen.
    Opmerking Als u het e-mailadres of wachtwoord van uw Microsoft-account niet meer weet, gebruik dan de Oplossing voor verloren account of de Oplossing voor verloren wachtwoord.
  3. Selecteer Services en abonnementen.
  4. Selecteer in het gedeelte Xbox Live onder Betaald met de optie Wijzigen hoe je betaalt.
  5. Gebruik de vervolgkeuzelijst op de pagina "Wijzigen hoe je voor deze abonnementen betaalt" om de te wijzigen betalingsoptie te selecteren.
    Opmerking Als u een nieuwe betalingsoptie wilt toevoegen, selecteert u Een nieuwe betaalmethode toevoegen, selecteert u Volgende en volgt u de stappen om een creditcard, bankpas of PayPal-account als nieuwe betalingsoptie in te stellen.
  6. Nadat u de optie hebt geselecteerd die u wilt wijzigen, selecteert u Volgende en volgt u de instructies om uw betalingsoptie te wijzigen.

Verwante problemen