Fout C00D1365 treedt op bij gebruik van de Zune-software

Opmerking Vanaf 15 november 2015 is de Zune-service stopgezet. Dit kan fouten veroorzaken wanneer u content probeert te streamen of te downloaden of de service probeert te updaten.

U kunt de volgende fout te zien krijgen wanneer u de Zune-software gebruikt:

C00D1365

Dit betekent dat de Zune-software geen verbinding kan maken met de Zune Marketplace om de gebruiksrechten van uw Music-pasabonnement te controleren. De Zune-software kan misschien helemaal geen verbinding maken met internet of de Zune-service is uit de lucht.

Oplossing

Oplossing 1: Controleer de status van de Zune-service

Ga naar Xbox Live-servicestatus  en controleer dat de Zune-service beschikbaar is. Als de service niet beschikbaar is, probeert u het later opnieuw.

Oplossing 2: Zorg ervoor dat u verbonden bent met internet

Mogelijk is de draadloze verbinding uitgevallen, is de service uit de lucht of is de router offline en moet deze gewoon opnieuw worden opgestart. Zo lost u problemen met uw internetverbinding op.

Windows 7:

1. Klik op Start en klik op Configuratiescherm.
  2. Klik op Netwerk en internet en klik dan op Netwerkstatus en -taken weergeven. In dit scherm wordt gemeld of u al dan niet verbinding hebt met een netwerk.
    • Als u niet verbonden bent met een netwerk, klikt u vanuit het statusvenster op Verbinding met een netwerk maken en selecteert u een beschikbaar netwerk.
    • Als u ziet dat u verbinding hebt met het verkeerde netwerk, selecteert u het juiste netwerk en voert u desgevraagd uw wachtwoord in.

Windows 8:

1.  Ga naar uw Startscherm, typ configuratiescherm en druk of tik op Enter op uw toetsenbord voor toegang tot het configuratiescherm.
  2. Klik of tik op Netwerkcentrum. In dit scherm wordt gemeld of u al dan niet verbinding hebt met een netwerk.
    • Als u niet verbonden bent met een netwerk, klikt of tikt u op Een nieuwe verbinding of een nieuw netwerk instellen.
    • Als u ziet dat u verbinding hebt met het verkeerde netwerk, selecteert u het juiste netwerk en voert u desgevraagd uw wachtwoord in.

Als u nog steeds geen internetverbinding kunt maken, kan er een probleem zijn met uw internetservice. U kunt even wachten en later nog eens proberen aan te melden of contact opnemen met uw serviceprovider.

Oplossing 3: Controleer of de datum en tijd correct zijn ingesteld op de computer

Als u deze instellingen wilt wijzigen, klikt u op de tijd en datum uiterst rechts op de taakbalk. Klik vervolgens op Instellingen voor datum en tijd wijzigen en stel de juiste datum en tijd in.

Oplossing 4: Verwijder de geschiedenis en tijdelijke bestanden van uw webbrowser

Dat doet u als volgt:

1. Open uw browser. Als u Windows 8 gebruikt, opent u Internet Explorer op uw bureaublad. Druk of tik op de Alt-toets op het toetsenbord om de menubalk weer te geven.
  2. Als u Internet Explorer gebruikt, klikt of tikt u op Extra en vervolgens op Internetopties.
  3. Op het tabblad Algemeen, in het deel Browsegeschiedenis klikt of tikt u op Verwijderen.
  4. Ga naar het vak Browsegeschiedenis verwijderen en selecteer het selectievakje Tijdelijke internetbestanden. Zorg dat alle overige selectievakjes zijn gewist.
  5. Klik of tik op Verwijderen.

Start uw Zune-software opnieuw en kijk of u nu wel toegang tot uw items hebt.