Xbox Live-bakens instellen op uw Xbox 360

Vertel uw vrienden welke game u speelt of wilt spelen

U kunt een Xbox Live-baken instellen op uw Xbox 360 om uw vrienden op Xbox Live en sociale netwerken te vertellen welke game u speelt of welke games u wilt spelen op Xbox Live. U kunt bijvoorbeeld een baken sturen om uw vrienden te laten weten dat u graag Halo wilt spelen, terwijl u naar een tv-programma kijkt op uw console. Met bakens weten uw vrienden dat ze u gerust kunnen vragen om de game in uw baken te spelen, wat u ook aan het doen bent.

Een baken instellen

Uw vrienden laten weten welke game u wilt spelen is erg eenvoudig. Dat doet u als volgt:

1. Druk op de Guide-knop  op uw controller.
  2. Ga naar Bakens en activiteit.
  3. Selecteer Baken instellen op het tabblad Mijn bakens (uiterst links).
  4. Selecteer de game die u wilt spelen uit uw gamehistorie.

Opmerking U kunt alleen bakens instellen voor games die u al gespeeld hebt.

5. Bakens worden gedeeld met al uw Xbox Live-vrienden, maar u kunt ze ook delen op Facebook. Selecteer hiervoor Share to social networks.
  6. Voer desgewenst commentaar in voor het baken.
  7. Selecteer Set Beacon.

Opmerking Als u nog nooit eerder iets van uw console hebt gedeeld op Facebook, wordt u gevraagd uw aanmeldingsgegevens van Facebook in te voeren.

Het scherm 'Delen op Facebook', met de optie Delen gemarkeerd om te bevestigen

Nu weten uw vrienden welke games u graag speelt. U kunt tot drie bakens tegelijk instellen.

Bakens bekijken

In de weergave Vrienden op het scherm Sociaal ziet u de bakens van uw vrienden.

U kunt de bakens van uw vrienden rechtstreeks in de weergave Friends bekijken. Wanneer u een vriend hebt geselecteerd en u het bakensymbool naast een gametitel ziet, betekent het dat u een baken hebt ingesteld en dat u wilt gamen. Wanneer u bovendien een game start, krijgt u een bericht dat één of meer van uw online vrienden die game willen spelen. U kunt ze nu uitnodigen voor de game.

Een baken verwijderen

U kunt een ingesteld baken op elk moment verwijderen. Dat doet u als volgt:

1. Druk op de Guide-knop  op uw controller.
  2. Ga naar Bakens en activiteit.
  3. Selecteer het baken dat u wilt verwijderen op het tabblad Mijn bakens (uiterst links) en selecteer vervolgens Baken verwijderen.

Problemen met bakens oplossen

Zie Foutberichten Xbox Live-baken voor informatie om problemen op te lossen.