Problemen met Xbox Live-chatten oplossen

Symptomen

Als u iemand niet hoort tijdens het gamen of tijdens een privéchat, kunt u de volgende oplossingen proberen.

Oplossingen

Oplossing 1: Test de verbinding

Wellicht hebt u een probleem met NAT (Network Address Translation). U kunt hier achter komen door de verbinding te testen.
Dat doet u als volgt:

1. Ga op het Xbox Dashboard naar Settings en selecteer System.
  2. Selecteer Network Settings.
  3. Selecteer Wired Network of Wireless Network.
  4. Selecteer Test Xbox Live Connection.
picture

Een NAT-waarschuwing verschijnt als een geel uitroepteken:

Probeer de oplossingen in het volgende artikel als u een NAT-waarschuwing krijgt: Fout: Uw NAT-type is ingesteld op strikt (of gemiddeld).

Opmerking NAT maakt het alleen moeilijker om verbinding te maken en te communiceren met andere gamers. Zie De snelheid van Xbox Live verbeteren als het probleem te maken heeft met vertraging of de verbindingssnelheid.

Probeer de volgende oplossing als u geen NAT-probleem hebt.

Oplossing 2: Vraag uw vrienden hun verbinding te testen

Laat uw vrienden (de personen met wie u niet kunt chatten) hun Xbox Live-verbinding testen door de volgende stappen uit te voeren.

Als uw vrienden geen NAT-waarschuwing hebben, probeert u de volgende oplossing.

Oplossing 3: Controleer uw privacy-instellingen

Controleer of de console-instellingen Voice Chat niet blokkeren.
Dat doet u als volgt:

1. Ga op het Xbox Dashboard naar Settings en selecteer Privacy.
  2. Selecteer Change Settings.
  3. Selecteer Customize.
  4. Selecteer Voice and Text en kies Everyone of Friends Only.

Als u een kindprofiel gebruikt, wordt u gevraagd de Microsoft-account van de account van een volwassene in te voeren.

Als u dan nog steeds niet kunt chatten met vrienden, probeert u de volgende oplossing.

Oplossing 4: Pas uw spraakvoorkeuren aan

1. Druk op de Guide-knop op de controller.
  2. Ga naar Settings.
  3. Selecteer Preferences.
  4. Selecteer Voice.
  5. Probeer het volume naar 10 te verhogen.
  6. Selecteer Play Through Both onder Voice Output.
  7. Kijk of u nu kunt chatten met vrienden.
  8. Als het probleem hiermee niet is opgelost, selecteert u Play Through Headset onder Voice Output.
  9. Kijk of u nu kunt chatten met vrienden.

Als u dan nog steeds niet kunt chatten met vrienden, probeert u de volgende oplossing.

Oplossing 5: Controleer het volume en de aansluiting van de hoofdtelefoon

• Controleer of de hoofdtelefoon is aangesloten. Zie de pagina Een hoofdtelefoon aansluiten voor informatie over hoe u dat kunt doen.
  • Als het volume op uw draadloze hoofdtelefoon laag staat, hoort u andere gamers misschien niet. Gebruik de knop + om het volume hoger te zetten.
  • Controleer ook of de microfoonschakelaar op de connector van uw Xbox 360-hoofdtelefoon niet is ingesteld op Mute.

Als u dan nog steeds niet kunt chatten met vrienden, probeert u de volgende oplossing.

Oplossing 6: Wijzig het chatkanaal

Als u uw vrienden niet kunt horen, moet u misschien een ander kanaal voor het chatten kiezen.
Dat doet u als volgt:

1. Druk op de Guide-knop op de controller.
  2. Selecteer Chat & IM.
  3. Selecteer het chatkanaal waarin u wilt spreken.

Met de volgende stappen kunt u heen en weer schakelen tussen verschillende chatkanalen.

Als u dan nog steeds niet kunt chatten met vrienden, probeert u de volgende oplossing.

Oplossing 7: Controleer of u buiten een game wel kunt chatten

Controleer of de chatproblemen alleen bij een bepaalde game optreden. U doet dit door een privéchat buiten een game te starten (zie Oplossing 6: Wijzig uw chatkanaal voor de te volgen stappen).

Als het probleem alleen bij een bepaalde game optreedt, kijkt u in de handleiding van de game of u misschien op een bepaalde knop moet drukken om tijdens het gamen met andere gamers te chatten.

Oplossing 8: Als u de Kinect-sensor gebruikt om te chatten, controleert u de instellingen en kalibratie ervan

Als u de Kinect-sensor gebruikt als chatmicrofoon, kunt u ook de volgende oplossingen proberen:

Controleer de instelling van de Kinect-microfoon

Als u de microfoon in de Kinect-sensor gebruikt om te chatten, koppelt u hoofdtelefoons (bekabeld of draadloos) eerst los. Controleer daarna of de chatmicrofoon op de Kinect-sensor aan staat.

De Kinect-chatmicrofoon inschakelen:

1. Meld u aan bij Xbox Live.
  2. Druk op de Guide-knop op de controller.
  3. Selecteer Chat & IM.
  4. Zorg dat de Kinect-microfoon op Aan staat.

Probeer de volgende oplossing als deze oplossing niet werkt.

Gebruik de Kinect-audiotuner

Kalibreer de Kinect-sensor voor spraak en audio met behulp van de Kinect-audiotuner. Vraag uw vriend op Xbox Live ook de Kinect-audiotuner uit proberen.

Oplossing 9: Zoek uw statuscode

Als u een foutcode of statuscode te zien krijgt wanneer u Xbox Live-chatten probeert te gebruiken, zoekt u de code op de pagina Xbox-foutcode/statuscode zoeken.