Problemen met Xbox Live-party's op Xbox 360 oplossen

U kunt een Xbox Live-party op uw Xbox 360-console starten en tot zeven vrienden uitnodigen om naar een film te kijken, een game te spelen of gewoon online te chatten. De party-app maakt gebruik van een peer-to-peer netwerksysteem om uw console te verbinden met de consoles van uw vrienden. Het is dus erg belangrijk hoe uw lokale netwerk is geconfigureerd, om te ontdekken wat het probleem veroorzaakt.

Als u problemen hebt met een Xbox Live-party, probeert u de oplossingen hieronder.

Op deze pagina

Controleer de status van Xbox Live

Controleer of er servicewaarschuwingen zijn op de pagina Xbox Live-status of controleer of er een servicewaarschuwing linksboven op deze pagina staat. Als er momenteel een servicewaarschuwing is voor Xbox Live, kan deze voorkomen dat u kunt deelnemen aan een party of een party kunt hosten. Kom later terug en probeer opnieuw wanneer de waarschuwing verdwenen is.

Bevestig dat uw console goed is geconfigureerd voor Xbox Live-party's

Vereisten om deel te nemen aan een party of een party te hosten:

Zie Xbox Live-party's op Xbox 360 voor meer details.

Kunt u iemand in een party niet horen of niet met hem of haar praten?

Zie Problemen met Xbox Live chatten oplossen als u of uw vrienden niet iedereen in een Xbox Live-party op Xbox 360 kunnen horen.

Is de Xbox Live-game traag?

Als het gamen in de Xbox Live-party traag gaat, probeer dan de Oplossing voor trage prestaties van Xbox 360.

Kunt u niet meedoen met een party?

Als u problemen hebt om deel te nemen aan een Xbox Live-party, heeft iemand in de party mogelijk een probleem met NAT (Network Address Translation). Vraag dat iedereen in de party hun Xbox Live-verbinding test om hier achter te komen. Dat doet u als volgt:

1. Druk op de controller op de Guide-knop, ga naar Settings en selecteer System Settings.
  2. Selecteer Network Settings.
picture
  1. Selecteer Wired Network of desgevraagd de naam van uw draadloze netwerk.
  2. Selecteer Test Xbox Live Connection.
picture
  1. Als u bent aangemeld bij een profiel, selecteert u Yes wanneer wordt gemeld dat iedereen zal worden afgemeld als u uw netwerkverbinding test en selecteer daarna Continue.

Een NAT-waarschuwing verschijnt als een geel uitroepteken:

picture

Als iemand een NAT-waarschuwing heeft, vraag die persoon dan de stappen te volgen in de Oplossing voor NAT-fouten met Xbox 360.

Probeer de Oplossing voor verbindingsfout met Xbox 360

Volg de stappen in het deel "Kan geen verbinding maken met Xbox Live" van de Oplossing voor verbindingsfout met Xbox 360 als de vorige oplossingen niet werken.

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem blijft optreden.