Problemen met Xbox Live-party's op Xbox 360 oplossen

U kunt een Xbox Live-party op uw Xbox 360-console starten en tot zeven vrienden uitnodigen om naar een film te kijken, een game te spelen of gewoon online te chatten. De party-app maakt gebruik van een peer-to-peer netwerksysteem om uw console te verbinden met de consoles van uw vrienden. Het is dus erg belangrijk hoe uw lokale netwerk is geconfigureerd, om te ontdekken wat het probleem veroorzaakt.

Als u problemen hebt met een Xbox Live-party, probeert u de oplossingen hieronder.

Op deze pagina

Controleer de status van Xbox Live

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

Bevestig dat uw console goed is geconfigureerd voor Xbox Live-party's

Vereisten om deel te nemen aan een party of een party te hosten:

Zie Xbox Live-party's op Xbox 360 voor meer details.

Kunt u iemand in een party niet horen of niet met hem of haar praten?

Zie Problemen met Xbox Live chatten op Xbox 360 oplossen als u of uw vrienden niet iedereen in een Xbox Live-party kunnen horen.

Is de Xbox Live-game traag?

Als het gamen in de Xbox Live-party traag gaat, probeer dan de Oplossing voor trage prestaties van Xbox 360.

Kunt u niet meedoen met een party?

Als u problemen hebt om deel te nemen aan een Xbox Live-party, heeft iemand in de party mogelijk een probleem met NAT (Network Address Translation). Vraag dat iedereen in de party hun Xbox Live-verbinding test om hier achter te komen. Dat doet u als volgt:

1. Druk op uw controller op de Guide-knop , ga naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.
  2. Selecteer Netwerkinstellingen.
Het scherm Systeeminstellingen, met de optie Netwerkinstellingen gemarkeerd
  1. Selecteer Wired Network of desgevraagd de naam van uw draadloze netwerk.
  2. Selecteer Test Xbox Live Connection.
Het scherm Netwerkinstellingen, met de optie 'Xbox Live-verbinding testen' gemarkeerd
  1. Als u bent aangemeld bij een profiel, selecteert u Yes wanneer wordt gemeld dat iedereen zal worden afgemeld als u uw netwerkverbinding test en selecteer daarna Continue.

Een NAT-waarschuwing verschijnt als een geel uitroepteken:

Het scherm met resultaten van 'Xbox Live-verbinding testen', met een geel uitroepteken dat wijst op een NAT-waarschuwing

Als iemand een NAT-waarschuwing heeft, vraag die persoon dan de stappen te volgen in de Oplossing voor NAT-fouten met Xbox 360.

Probeer de Oplossing voor verbindingsfout met Xbox 360

Volg de stappen in het deel "Kan geen verbinding maken met Xbox Live" van de Oplossing voor verbindingsfout met Xbox 360 als de vorige oplossingen niet werken.