Veelgestelde vragen over synchroniseren van muziek naar de cloud

Antwoorden op veelgestelde vragen over synchroniseren van muziek naar de cloud via deze kanalen:

• Windows 8.1
  • Windows RT 8.1
  • Windows Phone 8
  • Xbox One
  • Xbox 360

Opmerkingen

• U kunt uw muziek vanaf elke computer of apparaat met Windows 8 of Windows RT beluisteren. Met een Xbox Music-pas kunt u uw muziek ook beluisteren via de Xbox One- of Xbox 360-console, music.xbox.com, Windows Phone 8 en iOS- of Android-apparaten.
  • U kunt downloaden en synchroniseren naar maximaal vier verschillende apparaten met de Xbox Music-app. (De apparaten kunnen computers of tablets met Windows 8.1 of Windows RT 8.1, Xbox One- en Xbox 360-consoles en Windows Phone 8-apparaten zijn.)

Onderwerpen

V: Hoe kan ik vanaf de Music-app synchroniseren naar de cloud?

De Music-app kan uw muziekcollectie scannen en de informatie afstemmen op de Xbox Music-catalogus opgeslagen in de cloud. Bij een overeenkomst wordt die muziek gelabeld en wordt deze beschikbaar voor streaming naar Windows 8.1 of Windows RT 8.1. Als u een Xbox Music-pas hebt, kunt u ook streamen naar Windows Phone 8, Android- en iOS-apparaten en de Xbox One en Xbox 360 vanaf music.xbox.com.

Synchroniseren in de cloud inschakelen:

1. Start de Xbox Music-app in Windows 8.1 of Windows RT 8.1.
  2. Veeg vanaf rechts of ga naar de rechterbovenhoek of -onderhoek om de balk met emoticons te openen.
  3. Tik of klik op Instellingen en tik of klik op Voorkeuren.
  4. Zorg dat Muziek in de Cloud is ingesteld op "Aan".

V: Hoe kan ik muziek vanaf Windows 8.1 of Windows RT 8.1 streamen naar een Xbox One- of Xbox 360-console?

Opmerking Om muziek te streamen naar de Xbox 360- of Xbox One-console hebt u een Xbox Live Gold-lidmaatschap en een Xbox Music-pas nodig.

Volg deze stappen om muziek te streamen naar de Xbox-console:

Op Xbox One

1. Druk op de menu-knop op de controller.
  2. Selecteer Settings of zeg "Xbox, go to Settings".
  3. Selecteer Preferences.
  4. Selecteer Allow Play To streaming onder "System & app".

Op Xbox 360

1. Installeer Xbox SmartGlass op uw Xbox 360-console.
  2. Ga naar Settings op het Xbox Dashboard.
  3. Selecteer System.
  4. Selecteer Console Settings.
  5. Selecteer Connected Devices.
  6. Stel Xbox SmartGlass Apps in op "On" en Play To op "On".

Streamen vanaf Windows 8.1 of Windows RT 8.1:

1. Veeg op het Startscherm vanaf rechts of wijs met de muiscursor naar de rechteronderhoek van het scherm en selecteer het emoticon Apparaten.
  2. Selecteer play en kies het apparaat waarop u uw muziek wilt afspelen.

Uw muziek wordt dan afgespeeld via de Xbox-console.

Om uw muziek te streamen vanaf de Xbox-console:

1. Ga op de Xbox 360-console naar Music.
  2. Selecteer de Xbox Music-app en ga naar My music.
  3. Zoek het nummer, de video of de afspeellijst die u wilt afspelen.
  4. Selecteer deze en selecteer vervolgens Play.

V: Hoe kan ik mijn muziek van de cloud naar de computer of het apparaat van iemand anders met Windows 8.1 of Windows RT 8.1 streamen?

Om uw muziek van de cloud te beluisteren op een computer of apparaat met Windows 8.1 of Windows RT 8.1 van iemand anders, moet u eerst een Windows-gebruikersaccount aanmaken op die computer of dat apparaat. Wanneer u bent aangemeld bij die account, hebt u toegang tot uw muziek net zoals op uw eigen computer.

Dat doet u als volgt:

1. Veeg vanaf het Startscherm op de computer of het apparaat vanaf rechts of wijs met de cursor naar de rechteronderhoek van het scherm en selecteer het emoticon Instellingen.
  2. Selecteer PC-instellingen wijzigen.
  3. Selecteer Gebruikers.
  4. Selecteer onder Andere gebruikers de account die u wilt gebruiken of selecteer Gebruiker toevoegen en voer het e-mailadres en het wachtwoord in voor de Microsoft-account die u wilt gebruiken.
  5. Meld u af en meld u weer aan als de nieuwe gebruiker.

V: Wat betekenen de pictogrammen?

Elk pictogram heeft een specifieke betekenis:

picture

Dit nummer is beschikbaar voor u in de cloud en u kunt het afspelen wanneer het apparaat offline is. Deze nummers zijn ook beschikbaar op elk apparaat met Windows 8.1 of Windows RT 8.1 waarop u bent aangemeld. Als u een Xbox Music-pas hebt, kunt u deze content ook offline afspelen op uw Windows Phone 8 of Xbox One- of Xbox 360-console.

picture

Dit pictogram wijst erop dat streaming beschikbaar is en u kunt de content zien en afspelen vanaf elk apparaat met Windows 8.1 of Windows RT 8.1. Als u een Xbox Music-pas hebt, kunt u deze content ook streamen naar uw Windows Phone 8 of Xbox One- of Xbox 360-console.

Opmerking Als u nu geen Xbox Music-pas hebt, kunt u af en toe advertenties te horen krijgen wanneer u uw content afspeelt.

picture

Dit pictogram betekent dat de content nog niet gesynchroniseerd is met de cloud, maar nog in verwerking is.

Als u dit pictogram niet ziet, betekent het dat u eigenaar bent van de content en dat deze alleen beschikbaar is op dit apparaat. Zie "Hoe kan ik vanaf de Music-app synchroniseren naar de cloud?" om content beschikbaar te maken op andere apparaten.

V: Hoe kan ik alleen de muziek zien die beschikbaar is op al mijn apparaten?

Start de Music-app in Windows 8.1 of Windows RT 8.1 en ga naar uw collectie. In het eerste vervolgkeuzevak rechts van de tegel Nummers selecteert u In de cloud.

picture

V: Waarom kan ik een bepaald album/nummer niet toevoegen aan mijn muziek in de cloud?

Als u uw eigen muziek toevoegt en het album/nummer niet onmiddellijk overeenkomt met onze informatie, kunt u proberen te zoeken via de koppeling Don't see the right album? onderaan in het scherm "afstemmen". We proberen de selectie van Xbox Music in de cloud voortdurend uit te breiden, maar het is mogelijk dat niet alle nummers beschikbaar zijn voor streaming in uw regio.

picture

V: Een bepaald album/nummer werd niet correct afgestemd. Hoe kan ik dit oplossen?

Als u ooit een verkeerde afstemming opmerkt voor muziek die reeds in uw cloud staat, selecteer dit dan, veeg over de balk in de app (of klik met de rechtermuisknop op uw scherm) en klik op Match album info. Dit werkt op dezelfde manier als muziek voor het eerst toevoegen aan uw cloud.

picture

V: Als ik muziek afstemmen uitschakel, verlies ik dan mijn muziek in de cloud?

Muziek afstemmen werkt voor nummers en albums wanneer ze worden toegevoegd aan uw pc of apparaat. Als u uw collectie dus eerder hebt afgestemd en dit nu uitschakelt, zal dit geen invloed hebben op wat er reeds in uw cloud staat.

Als u muziek synchroniseren met de cloud wilt uitschakelen, veegt u vanaf rechts of gaat u naar de rechterbovenhoek of -onderhoek van het scherm en tikt of klikt u op Instellingen en daarna op Voorkeuren. Zet daarna Cloudcollectie op "Uit". Zo wordt het apparaat niet meer bijgewerkt met wijzigingen op andere Xbox Music-apparaten, maar zal dit geen invloed hebben op uw andere apparaten.