Video's kopen en huren via Xbox Video

Overzicht

Met Xbox Video kunt u video's (films en tv-programma's) kopen in de Xbox Store via uw Xbox 360-console of een ander apparaat.

Voordat u een video kunt kopen of huren, moet u zich aanmelden. U moet ook zorgen dat het saldo in uw Microsoft-account voldoende is.

Dit moet u weten om video's in de Xbox Store te kopen of te huren:

• U kunt tv-programma's en muziekvideo's kopen.
  • U kunt films kopen of huren.
  • U kunt video's streamen of downloaden.
    Opmerking Muziekvideo's kunnen alleen gedownload worden.
  • Bij veel video's kunt u kiezen tussen standard-definition (SD) of high-definition (HD).
    Opmerking Muziekvideo's kunnen alleen in SD bekeken worden.
  • U kunt video's bekijken op een SDTV of beeldscherm, op een HDTV of beeldscherm of op een computerscherm of een Windows Phone 8. Zie Xbox-video's bekijken op verschillende apparaten en schermen voor meer informatie.
Bij elk tv-programma, film en muziekvideo worden alle opties weergegeven die erbij horen.

Oplossingen

Films of tv-programma's kopen

Wanneer u een film of tv-programma koopt, kunt u dit tot vijf keer downloaden. U kunt deze downloads opsplitsen tussen uw computer en Xbox 360-console via Xbox Video. Nadat u een tv-programma of film op uw computer hebt gedownload, kunt u deze synchroniseren met uw Windows Phone 8 of downloaden naar uw console.

Films huren

Wanneer u een film huurt via Xbox Video om te downloaden, kunt u er 14 dagen over beschikken. Deze periode van 14 dagen begint wanneer u de aankoop doet.

Wanneer u de film begint af te spelen, begint een tweede klok te tikken. U hebt 24 of 48 uur de tijd om de film zo vaak te bekijken als u wilt. Alle verhuur buiten de Verenigde Staten duurt 48 uur/14 dagen. De meeste verhuur in de Verenigde Staten duurt 48 uur/14 dagen, maar sommige duurt 24 uur/14 dagen. Als u ervoor hebt gekozen om de film naar uw console te streamen, begint de periode van 24 uur wanneer u de aankoop doet.

Stel dat u op 1 mei om 15:00 uur een film huurt om te downloaden. Als u de film op 5 mei om 20:00 uur gaat bekijken, loopt de huurperiode af op 6 mei om 20:00 uur.

Als u op 1 mei om 15:00 uur een film huurt om te streamen, loopt de huurperiode af op 2 mei om 15:00 uur.

Opmerking In tegenstelling tot een film die u koopt, moet een gehuurde film worden bekeken op het apparaat waarop deze werd gehuurd (Xbox 360, computer, Windows Phone 8).

Een video kopen of huren

1. Start de Xbox Video-app.
  2. Selecteer movie store of television store.
  3. Selecteer een film, klik op Buy of Rent en volg de instructies op het scherm.
    Selecteer een tv-programma, klik op Buy en volg de instructies op het scherm.
  4. Als u een seizoenspas voor het door u gekozen tv-programma wilt kopen, klikt u op Season pass en volgt u de rest van de instructies.

Streamen en downloaden

Wanneer u een video koopt of huurt van Xbox Video, moet u soms kiezen of u de film wilt streamen of downloaden.

Streamen om nu te bekijken

Streamen is geweldig als u een snel netwerk en een snelle internetverbinding hebt en de video direct wilt zien. Het downloaden van video's wordt door elke internetverbinding ondersteund. We raden echter een breedband internetverbinding (kabel, DSL of LAN) aan voor Xbox Video, vooral als u video's wilt streamen.

Geen nood als u niet weet of uw verbinding snel genoeg is voor streamen. Er is een verbindingstest die wordt uitgevoerd voordat u een video streamt, om te controleren of streamen praktisch mogelijk is voor u. Omdat netwerksnelheden variëren als gevolg van variaties in netwerkactiviteit (zoals downloaden op de achtergrond), wordt deze test elke keer uitgevoerd dat u wilt streamen.

Als uw netwerk niet snel genoeg is om de video te streamen, wordt u daarvan op de hoogte gesteld voordat u de betaling bevestigt. Als uw netwerk te traag is voor HD-streamen, kunt u misschien de SD-versie streamen of de film gewoon downloaden.

Downloaden om later te bekijken

Downloaden werkt goed in de volgende situaties:

• U hebt een tragere internetverbinding
  • U wilt er zeker van zijn dat u de beste videokwaliteit krijgt van begin tot einde
  • Uw computer of apparaat zal offline zijn wanneer u de video bekijkt

Ongeacht of een netwerk bekabeld of draadloos is, zullen downloadsnelheden variëren per regio, internetserviceprovider en individueel netwerk. Als u de downloadsnelheid wilt optimaliseren, kunt u een breedband internetverbinding en een bekabelde (in plaats van draadloze) verbinding gebruiken voor Xbox Video.

Tv-programma's of films bekijken

Wanneer u een tv-programma of film koopt op Xbox Video, kunt u deze bekijken op een SDTV of beeldscherm, op een HDTV of beeldscherm, op uw computer of Windows Phone 8. U hebt dezelfde keuzemogelijkheden als u huurt, behalve dat u de video alleen kunt bekijken op het apparaat waarop deze is gehuurd (Xbox 360, computer of Windows Phone 8).

Opmerking De resolutie van de video wordt door diverse factoren beïnvloed. Deze factoren zijn onder meer de beeldkwaliteit van de video zelf (HD of SD), de capaciteiten van de speler, de kabels die het videosignaal van het apparaat naar het scherm verzenden en de capaciteiten van uw scherm. Het belangrijkst is dat als u een HD-video in HD-kwaliteit op een HDTV of beeldscherm wilt bekijken, u de HD-video moet afspelen en bekijken op voor HD geschikte hardware via HD-transmissie (HDMI-, component- of VGA-videokabels).

Tv-scherm of beeldscherm

Als u HD-video's in HD-kwaliteit op een HDTV of beeldscherm wilt bekijken, moet u deze afspelen en bekijken op voor HD geschikte hardware via HD-transmissie (HDMI-, component- of VGA-videokabels).

Hier vindt u twee eenvoudige manieren om een HD-video die u hebt gekocht of gehuurd in de Xbox Video Store op een compatibele HDTV te bekijken:

• Verbonden met een Xbox 360-console

Download en speel de HD-video rechtstreeks van uw Xbox 360-console op uw HDTV via een HDMI-kabel, de Xbox 360 component HD AV-kabel of de Xbox 360 VGA HD AV-kabel.

Volledige 1080p resolutie is alleen beschikbaar bij Xbox 360, en vereist een voor 1080p geschikte HDTV met HDCP, plus een HDMI-kabel of de Xbox 360 VGA HD AV-kabel.

Als uw thuisnetwerk snel genoeg is, kunt u video's ook streamen. Met de HDMI-aansluiting van de Xbox 360-console of de Xbox 360 VGA HD AV-kabel kunt u resoluties tot 1080p bekijken. Met de Xbox 360 component HD AV-kabel kunt u resoluties tot 720p of 1080i bekijken.

U kunt op de meeste tv's ook SD-video's (480p) bekijken met een van de volgende onderdelen:

• Xbox 360 component HD AV-kabel
  • Xbox 360 VGA HD AV-kabel
  • Xbox 360 composiet AV-kabel
  • Xbox 360 S-Video AV-kabel.
Welke kabel u moet gebruiken, hangt af van de AV-ingang op uw tv.

Computerscherm

Video's kopen of huren via de Xbox Video-software. U kunt de versie kiezen om te bekijken op een computer (SD-formaat) of een ondersteund apparaat (SD- of HD-formaat, afhankelijk van de titel).

Gratis tv-programma's bekijken op Xbox Live

Xbox Video biedt een geweldige selectie van de nieuwste gratis tv-programma's in onze catalogus. U kunt uit 100 afleveringen kiezen die u gratis kunt bekijken. En u mag ze houden als u ze wilt downloaden.

Gratis tv-programma's opnieuw downloaden naar uw computer

1. Start de Xbox Video-software en meld u aan.
  2. Ga naar Settings en selecteer Account.
  3. Ga naar Purchase History en klik op TV programs om alle tv-programma's weer te geven die u hebt gekocht of gratis hebt gekregen.
  4. Klik naast het tv-programma dat u opnieuw wilt downloaden op Download.