Aanmelden
Deze pagina delen

Video's kopen en huren op uw Xbox 360-console

Hoe u video's (tv-programma's, films en muziekvideo's) kunt kopen en huren op uw Xbox 360-console.

Als u problemen hebt om video's te bekijken met Xbox Video, lees dan Problemen met Xbox Video op Xbox 360 oplossen.

Opmerking Om video's te kopen of te huren op Xbox 360 moet u:

Op deze pagina

Hoe u een film koopt of huurt op uw Xbox 360-console

1. Druk op de controller op de Guide-knop en selecteer Xbox Home.
  2. Selecteer tv & movies en selecteer vervolgens Xbox Video.
  3. Selecteer movies.
  4. Selecteer één van de opties om door de beschikbare titels te bladeren. Selecteer bijvoorbeeld Featured.
  5. Blader door de titels en kies een video die u wilt bekijken.
  6. Als u de film wilt bekijken, selecteert u Rent of Buy.

Meer informatie over films huren op uw Xbox 360-console

Wanneer u een film huurt via Xbox Video, kunt u er 14 dagen over beschikken. Deze periode van 14 dagen begint wanneer u de aankoop doet. Wanneer u de film begint af te spelen, begint een tweede klok te tikken: u hebt 24 uur de tijd om de film zo vaak te bekijken als u wilt.

Stel dat u op 1 mei om 15:00 uur een film huurt. Als u de film op 5 mei om 20:00 uur gaat bekijken, loopt de huurperiode af op 6 mei om 20:00 uur.

Opmerking In tegenstelling tot een film die u koopt, moet u een gehuurde film bekijken op het apparaat waarop u deze hebt gehuurd (bijvoorbeeld op de Xbox 360-console, een computer of een Windows Phone 7).

Hoe u een tv-programma koopt of huurt op uw Xbox 360-console

1. Druk op de controller op de Guide-knop en selecteer Xbox Home.
  2. Selecteer tv & movies en selecteer vervolgens Xbox Video.
  3. Selecteer TV.
  4. Selecteer één van de opties om door de beschikbare titels te bladeren. Selecteer bijvoorbeeld New Releases.
  5. Blader door de titels en selecteer iets dat u wilt bekijken.
  6. Selecteer een aankoopoptie, zoals Buy Season Pass of selecteer See all episodes om aparte afleveringen te bekijken en te kopen.

Gratis tv-programma's bekijken op de Xbox 360-console

Xbox Video biedt een geweldige selectie van de nieuwste gratis tv-programma's in onze catalogus. U kunt uit 100 afleveringen kiezen die u gratis kunt bekijken.

1. Druk op de controller op de Guide-knop en selecteer Xbox Home.
  2. Selecteer tv & movies en selecteer vervolgens Xbox Video.
  3. Selecteer TV.
  4. Selecteer Free TV.
  5. Blader door de titels en selecteer iets dat u wilt bekijken.
  6. Selecteer Purchase om de video te bekijken.

Tv-programma's of films in HD bekijken op Xbox 360

U kunt films en video's in HD rechtstreeks van uw Xbox 360-console downloaden en afspelen op uw HDTV via een HDMI-kabel, de Xbox 360 component HD AV-kabel of de Xbox 360 VGA HD AV-kabel. Voor volledige 1080p resolutie is een voor 1080p geschikte HDTV met HDCP, plus een HDMI-kabel of de Xbox 360 VGA HD AV-kabel vereist.

Als uw thuisnetwerk snel genoeg is, kunt u video's ook streamen. Met de HDMI-aansluiting van de Xbox 360-console of de Xbox 360 VGA HD AV-kabel kunt u resoluties tot 1080p bekijken. Met de Xbox 360 component HD AV-kabel kunt u resoluties tot 720p of 1080i bekijken.

U kunt op de meeste tv's ook SD-video's (480p) bekijken met een van de volgende onderdelen: Xbox 360 component HD AV-kabel, Xbox 360 VGA HD AV-kabel, Xbox 360 composiet AV-kabel of Xbox 360 S-Video AV-kabel. Welke kabel u moet gebruiken, hangt af van de AV-ingang op uw tv.

Video's streamen en downloaden op Xbox 360

Wanneer u een video koopt of huurt van Xbox Video, moet u soms kiezen of u de film wilt streamen of downloaden.

Streamen om nu te bekijken

Streamen is geweldig als u een snel netwerk en een snelle internetverbinding hebt en de video direct wilt zien. Hoewel het downloaden van video's door elke internetverbinding wordt ondersteund, is voor Xbox Video minstens een breedband internetverbinding (kabel, DSL of LAN) vereist, vooral als u video's wilt streamen.

Opmerking Xbox Video voert een verbindingstest uit voordat de app een video probeert te streamen. Deze test controleert of uw verbinding de videostream aankan. Omdat netwerksnelheden variëren als gevolg van variaties in netwerkactiviteit (zoals downloaden op de achtergrond), voert Xbox Video deze test uit telkens wanneer u wilt streamen.

Als uw netwerk niet snel genoeg is om de video te streamen, zal Xbox Video u dat melden voordat u de betaling bevestigt. Als uw netwerk te traag is voor HD-streamen, kunt u misschien de SD-versie streamen of de film gewoon downloaden.

Downloaden om later te bekijken

Downloaden werkt goed wanneer u een tragere internetverbinding hebt, wanneer u zeker wilt weten dat u de best mogelijke beeldkwaliteit krijgt van begin tot eind van de film, of wanneer uw computer of apparaat offline is wanneer u de video bekijkt.

Ongeacht of een netwerk bedraad of draadloos is, zullen downloadsnelheden variëren per regio, internetserviceprovider en individueel netwerk. Als u de downloadsnelheid wilt optimaliseren, kunt u een breedband internetverbinding en een bedrade (in plaats van draadloze) verbinding gebruiken voor Xbox Video.