Fout C00D11B2 treedt op bij gebruik van de Zune-software

Opmerking Vanaf 15 november 2015 is de Zune-service stopgezet. Dit kan fouten veroorzaken wanneer u content probeert te streamen of te downloaden of de service probeert te updaten.

U krijgt de volgende fout te zien wanneer u de Zune-software gebruikt om een nummer of video af te spelen:

Error code C00D11B2

Dit kan betekenen dat de Zune-software geen verbinding kan krijgen met internet.

Internettoegang kan om verschillende redenen niet beschikbaar zijn. Er is bijvoorbeeld een tijdelijk probleem met uw internetserviceprovider (ISP). Of Windows Firewall of een ander programma blokkeert de toegang tot internet.

Oplossing

Test de verbinding met internet door uw browser te openen en naar een website te gaan. Als u geen toegang tot internet krijgt en u hebt bevestigd dat er geen problemen zijn bij uw ISP, probeert u de volgende mogelijke oplossingen:

• Ga naar de pagina met de servicestatus en kijk of de Zune-service gewoon werkt.
  • Controleer of alle hardwareapparaten zijn aangesloten en ingeschakeld.
  • Controleer of uw router of modem werkt en dat de indicatielampjes allemaal branden.
  • Voer een schone start uit om eventuele firewalls van andere fabrikanten op uw computer te vinden en uit te schakelen. Voer de volgende stappen uit:
    1. Klik op Starten, klik op Uitvoeren, typ msconfig en klik op OK. U wordt misschien om een beheerderswachtwoord of bevestiging gevraagd.
      Alleen voor gebruikers van Windows 8: Open het Startscherm en typ eerst Uitvoeren.
    2. In het venster Systeemconfiguratie klikt u op het tabblad Algemeen en vervolgens klikt u op Selectief opstarten.
      • Alleen voor gebruikers van Windows XP: Wis het bestand Process SYSTEM.INI, het bestand Process WIN.INI en Opstartonderdelen laden.
    3. Klik op het tabblad Services en klik om het selectievakje Alle Microsoft-services verbergen in te schakelen. Dit vindt u in de linkerbenedenhoek.
    4. Als het nog niet is ingeschakeld, klikt u op Alles uitschakelen en klik op OK.
    5. Klik op Opnieuw opstarten om de computer opnieuw op te starten. Wanneer de computer opnieuw start, opent u de Zune-software. Als er nog steeds problemen zijn en u hebt een firewall van een andere fabrikant ingesteld, neemt u contact op met de fabrikant om te vragen hoe u de firewall moet instellen om met de Zune-software te werken.
  • Voeg Zune toe aan de uitzonderingen van Windows Firewall.
    De Windows Firewall is standaard ingeschakeld. Dit betekent dat de meeste programma´s geen toegang via internet kunnen krijgen tot uw computer, tenzij u deze programma´s als uitzonderingen aanmerkt. Zo doet u dit.

In Windows 7:

1. Klik op Starten, klik op Configuratiescherm en klik op Windows Firewall
      A
      lleen voor gebruikers van Windows 8: Typ eerst op het Startscherm control panel.
    2. Klik op Een programma of onderdeel toegang geven via Windows Firewall.
    3. Klik op Instellingen wijzigen en klik vervolgens op Een ander programma toestaan onder aan het venster.
    4. Selecteer Zune in het dialoogvenster Een programma toevoegen en klik op Toevoegen.
    5. Blader naar beneden, schakel de selectievakjes naast de Zune-programma´s in en klik op OK om te sluiten.

Voor Windows XP en Windows Vista:

1. Klik op Start, klik op Uitvoeren, typ firewall.cpl en klik op OK.
      Alleen voor gebruikers van Windows Vista: Klik op Een programma via Windows Firewall toestaan. U wordt misschien om een beheerderswachtwoord of bevestiging gevraagd.
    2. Open het tabblad Uitzonderingen en klik op Programma toevoegen.
    3. Klik op Bladeren, zoek en selecteer Zune.exe en klik op Openen.
    4. Klik op OK om te sluiten.
  • Als u nog steeds problemen hebt, neemt u contact op met uw internetserviceprovider (ISP).