Foutcode C00D12FS

Opmerking Vanaf 15 november 2015 is de Zune-service stopgezet. Dit kan fouten veroorzaken wanneer u content probeert te streamen of te downloaden of de service probeert te updaten.

Overzicht

Als foutcode C00D12FS wordt weergegeven wanneer u de Zune-software gebruikt, is er een fout met Windows Digital Rights Management (DRM) opgetreden.

Oorzaak

Deze fout doet zich gewoonlijk voor wanneer een Windows DRM-onderdeel ontbreekt of beschadigd is en vervangen moet worden of bijgewerkt.

Wat u kunt proberen

Probeer de volgende oplossingen:

• Sluit de Zune-software, start deze opnieuw op en probeer het opnieuw.
  • Als de Windows DRM-software ontbreekt, downloadt u de nieuwste versie van Windows Media Player en probeert u het nogmaals.
  • Upgrade de beveiligingsonderdelen van uw digitale mediaspeler. Er zijn twee manieren om te upgraden:
    • Ga naar de website voor het upgraden van beveiligingsonderdelen en klik op Upgraden. Als u de Upgrade-knop niet ziet, probeert u de volgende oplossing.
    • Upgrade de beveiligingsonderdelen in uw browser.

1. Als u Internet Explorer gebruikt, klikt u op Extra en vervolgens op Internetopties. (Als u de werkbalk niet ziet, drukt u op de ALT-toets op het toetsenbord.)
      2. Open het tabblad Algemeen onder Browsegeschiedenis en klik op Verwijderen.
      3. Schakel alle selectievakjes In het venster in en klik op Verwijderen.
      4. Klik op het tabblad ?Beveiliging, klik op Vertrouwde websites en klik op de knop Websites.
      5. Typ in het vak Zoeken de tekst *.microsoft.com, klik op Toevoegen en klik op Sluiten
      6. Open het tabblad Beveiliging en klik op Aangepast niveau.
      7. Onder Aangepaste instellingen opnieuw instellen selecteert u Laag, klik op Opnieuw instellen en klik op OK.
      8. Klik op het tabblad Privacy en vervolgens op de knop Websites.
      9. Typ op adresbalk de tekst *.microsoft.com en klik op Toestaan.
      10. Klik op OK en sluit alle browservensters.

Probeer u aan te melden bij Marketplace of de content te spelen om te zien of het probleem is opgelost.

Opmerking Zie de Help voor andere browsers als u wilt weten hoe u beveiligingsonderdelen daarin kunt bijwerken.

• Probeer de Microsoft “Fix it” om beschadigde DRM-onderdelen automatisch te herstellen:

Klik op de koppeling Los dit probleem op hieronder. Klik vervolgens op Uitvoeren in het dialoogvenster Bestand downloaden en volg de stappen in de wizard.

Los dit probleem op
Microsoft Fix it 50765

Opmerkingen:

• Deze wizard is mogelijk alleen in het Engels. De automatische fix werkt echter ook voor andere taalversies van Windows.
  • Als u momenteel niet op de computer met het probleem bent, kunt u de automatische fix opslaan op een flashstation of een cd. Voer het daarna uit op de computer met het probleem.

Nadat u de Fix it hebt uitgevoerd, moeten de licenties automatisch worden vernieuwd en moet u beveiligde inhoud kunnen afspelen.