Hoe u muziek kunt toevoegen aan Xbox Music in Windows 8 of 8.1 of Windows RT 8.1

Uw muziek toevoegen aan de Music-app

Om uw lokaal opgeslagen muziek toe te voegen aan de Music-app in Windows 8.1 of Windows RT 8.1:

1. Start de Music-app.
  2. Verplaats uw muiscursor naar de rechterbovenhoek of -onderhoek van het scherm of veeg vanaf rechts om de balk met emoticons te openen.
  3. Klik of tik op Instellingen, Voorkeuren en daarna op Kiezen waar we muziek zoeken op deze pc.
  4. Tik of klik op de knop "+" om uw lokale mappen te zien. Selecteer een map en selecteer Deze map toevoegen aan muziek om de map toe te voegen. Doe dit tot u alle mappen met uw muziek hebt toegevoegd.
  5. Tik of klik op Gereed wanneer u al uw mappen met muziek hebt toegevoegd.

Tik of klik op de "X" in de rechterbovenhoek van de tegel voor mappen om een map met muziek te verwijderen in Windows 8.1. Tik of klik vervolgens op Map verwijderen om te bevestigen.
Opmerking U kunt de laatste map niet verwijderen. De collectie heeft minstens één map nodig om te werken.

Als u muziek extern hebt opslagen (bijvoorbeeld op een USB-flashstation of een externe harddisk): U kunt muziek van een USB-flashstation of externe harddisk direct toevoegen aan de bibliotheek.

Als u muziek hebt opgeslagen op een netwerk of NAS-station (Network Access Storage): Op dit moment ondersteunt de Music-app alleen content die opgeslagen is op gedeelde netwerken gehost door Windows-besturingssystemen. De functies Zoeken en Bureaubladbelevenis van Windows moeten geïnstalleerd zijn en indexering moet ingeschakeld zijn om te kunnen delen. Wanneer deze geïnstalleerd en ingeschakeld zijn, moet u wellicht de index opnieuw uitvoeren opdat de functie netwerk delen correct zou werken met de Music-app.