Verbinding en probleemoplossing met Bluetooth op uw Xbox One draadloze controller

Xbox One draadloze controllers kunnen verbinding met uw pc via Bluetooth ondersteunen. Uw controller heeft deze functie als de controller eruitziet als de controller onder in deze afbeelding:

Op Bluetooth-controllers maakt het plastic rond de Xbox-knop deel uit van de voorzijde van de controller. Op controllers zonder Bluetooth maakt het plastic rond de Xbox-knop deel uit van de bovenkant, waar de bumpers zich bevinden.

Opmerkingen

Aantal Xbox-controllers dat tegelijk kan worden verbonden

Platform

Via Xbox draadloos en USB

Via Bluetooth

Xbox One-console

Alleen Xbox draadloze controller - 8
Xbox draadloze controller en Xbox-chatheadset - 4
Xbox draadloze controller en Xbox-stereo-headset - 2

Niet ondersteund

Windows 10

Alleen Xbox draadloze controller - 8
Xbox draadloze controller en Xbox-chatheadset - 4
Xbox draadloze controller en Xbox-stereo-headset - 2

Opmerking Voor draadloze verbinding is de Xbox draadloze adapter voor Windows vereist

Alleen Xbox draadloze controller - 1 (aanbevolen)

Opmerkingen

Het is mogelijk om meer dan één controller via Bluetooth te verbinden met uw apparaat, maar de prestaties kunnen dan afnemen, afhankelijk van uw pc.

Windows 10 Anniversary Edition en Xbox draadloze controller met Bluetooth vereist. Zie Windows Update: Veelgestelde vragen voor informatie over hoe u de nieuwste versie van Windows krijgt.

Werk uw controller bij voor de beste prestaties. Zie Uw Xbox One-controller in Windows 10 bijwerken.

Windows 8.1

Alleen Xbox draadloze controller - 4
(audio via controller niet ondersteund)

Opmerking Voor draadloze verbinding is de Xbox draadloze adapter voor Windows vereist

Niet ondersteund

Windows 7

Alleen Xbox draadloze controller - 4
(audio via controller niet ondersteund)

Opmerking Voor draadloze verbinding is de Xbox draadloze adapter voor Windows vereist

Niet ondersteund

Uw Xbox One draadloze controller verbinden met uw pc via Bluetooth

Volg deze stappen om uw controller via Bluetooth te koppelen met uw pc:
  1. Zorg dat u uw pc hebt bijgewerkt naar de Windows 10 Jubileumupdate. Zie Windows Update: Veelgestelde vragen voor informatie over hoe u de nieuwste versie van Windows krijgt.
  2. Werk uw controller bij voor de beste prestaties. Zie Uw Xbox One-controller in Windows 10 bijwerken.
  3. Druk op de Xbox-knop om uw Xbox draadloze controller aan te zetten.
  4. Houd de verbindingsknop op de controller drie seconden ingedrukt.
  1. Selecteer de knop Start op uw pc en selecteer Instellingen > Apparaten > Bluetooth.
  2. Schakel Bluetooth in zodat de pc Bluetooth-apparaten kan ontdekken.
  1. Selecteer Xbox draadloze controller > Koppelen.

Problemen met Bluetooth in Windows 10 oplossen

Mijn controller maakt geen verbinding of de verbinding wordt onverwacht verbroken wanner ik Bluetooth gebruik

Oplossing 1: start uw controller opnieuw

1. Zet de controller uit door de Xbox-knop op de controller 6 seconden ingedrukt te houden.
  2. Druk opnieuw op de Xbox-knop om de controller weer in te schakelen.

Oplossing 2: koppel het apparaat opnieuw

1. Ga naar Instellingen > Apparaten > Bluetooth.
  2. Selecteer de controller en selecteer vervolgens Apparaat verwijderen.
  3. Druk op de verbindingsknop op uw controller.
  1. Selecteer de controller en selecteer vervolgens Koppelen.

Oplossing 3: start uw pc opnieuw

1. Selecteer het Windows-pictogram.
  2. Selecteer Aan/uit.
  3. Selecteer Opnieuw opstarten.

Opmerking Als het vermogen van uw pc wordt gebruikt voor andere activiteiten, kan het tot 2 minuten duren voordat uw pc de controller herkent en/of verbindt via Bluetooth. Als u merkt dat uw pc uw controller niet meteen herkent en/of verbindt via Bluetooth, wacht dan 2 minuten om te zien of het probleem hiermee is opgelost.

Ik kan niets horen via mijn stereo- of chatheadset

Als uw controller via Bluetooth is verbonden, worden audio-apparaten niet ondersteund. Als u een headset wilt gebruiken, sluit u de controller rechtstreeks op uw pc aan via een USB-kabel of de Xbox draadloze adapter voor Windows of sluit u uw audio-apparaat rechtstreeks op de pc aan.

De Xbox-knop op de controller knippert langzaam en reageert niet wanneer u Bluetooth gebruikt

Oplossing 1: controleer of Bluetooth is ingeschakeld op uw pc

Selecteer de knop Start op uw pc en selecteer Instellingen > Apparaten > Bluetooth.

Als Bluetooth niet is ingeschakeld, schakel Bluetooth dan in zodat uw pc Bluetooth-apparaten kan ontdekken.

Oplossing 2: verwijder interferentie

Ga dichter bij de pc staan en elimineer potentiële interferentie (zoals mobiele telefoons of andere Bluetooth-apparaten).

Oplossing 3: koppel het apparaat opnieuw

1. Ga naar Instellingen > Apparaten > Bluetooth.
  2. Selecteer de Xbox draadloze controller en selecteer vervolgens Apparaat verwijderen.
  3. Druk op de verbindingsknop op uw controller.

Oplossing 4: probeer opnieuw verbinding te maken

Probeer uw Xbox draadloze controller opnieuw te verbinden en vergeet niet op de verbindingsknop te drukken.

De Xbox-knop op uw controller knippert snel en voortdurend en reageert niet wanneer u Bluetooth gebruikt

Oplossing 1: controleer of Bluetooth is ingeschakeld op uw pc

Selecteer de knop Start op uw pc en selecteer Instellingen > Apparaten > Bluetooth.

Als Bluetooth niet is ingeschakeld, schakel Bluetooth dan in zodat uw pc Bluetooth-apparaten kan ontdekken.

Oplossing 2: verwijder interferentie

Ga dichter bij uw pc staan en elimineer potentiële interferentie (bijv. mobiele telefoons of andere Bluetooth-apparaten).

Oplossing 3: probeer opnieuw verbinding te maken

Wacht 2 minuten totdat er voldoende vermogen vrij is op uw pc en probeer uw controller daarna opnieuw te verbinden met uw pc.

Ik word gevraagd een wachtwoord in te voeren wanneer ik koppel via Bluetooth

Oplossing 1: start uw controller opnieuw

1. Zet de controller uit door de Xbox-knop op de controller 6 seconden ingedrukt te houden.
  2. Druk opnieuw op de Xbox-knop om de controller weer in te schakelen.
  3. Sluit uw Xbox draadloze controller aan op uw pc via een USB-kabel of de Xbox draadloze adapter voor Windows.

Mijn invoer wordt niet herkend wanneer ik verbonden ben via Bluetooth

Oplossing 1: controleer uw controller via een andere app

1. Controleer of de controller goed werkt met een andere app. Als uw controller goed werkt, ondersteunt de app die u probeert te gebruiken waarschijnlijk geen Bluetooth.
  2. Raadpleeg de ontwikkelaar van de app om te bepalen of de app compatibel is met Bluetooth.

Oplossing 2: gebruik een USB-kabel

Probeer de controller te gebruiken met een USB-kabel. Als de controller werkt, ligt het probleem bij uw Bluetooth-verbinding.

Oplossing 3: probeer opnieuw verbinding te maken

Probeer uw Xbox draadloze controller opnieuw te verbinden en vergeet niet op de verbindingsknop te drukken.