Een Xbox One draadloze controller aansluiten op een Windows-pc

Video: Uw Xbox One-controller verbinden via Bluetooth

Bekijk de video Uw Xbox One-controller verbinden via Bluetooth. Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

Overzicht

Tal van pc-games kunt u spelen met een Xbox draadloze controller in plaats van een toetsenbord of muis. U kunt uw controller op een Windows-pc aansluiten via een USB-kabel of de Xbox draadloze adapter voor Windows of verbinden via Bluetooth.

Zie de volgende ondersteunde scenario's.

Aantal Xbox-controllers dat tegelijk kan worden verbonden

Apparaat

Via Xbox draadloos en USB

Via Bluetooth

Xbox One

Alleen Xbox draadloze controller - 8

Xbox draadloze controller en Xbox-chatheadset - 4

Xbox draadloze controller en Xbox-stereo-headset - 2

Niet ondersteund

Pc met Windows 10

Alleen Xbox draadloze controller - 8

Xbox draadloze controller en Xbox-chatheadset - 4

Xbox draadloze controller en Xbox-stereo-headset - 2

Opmerking Voor draadloze verbinding is de Xbox draadloze adapter voor Windows vereist.

Alleen Xbox draadloze controller - 1 (aanbevolen)

Opmerkingen

Het is mogelijk om meer dan één controller via Bluetooth te verbinden met uw apparaat, maar de prestaties kunnen dan afnemen, afhankelijk van uw pc.

Windows 10 Anniversary Edition en Xbox draadloze controller met Bluetooth vereist. Zie Windows Update: Veelgestelde vragen voor hulp bij het bijwerken van Windows.

Werk uw controller bij voor de beste prestaties. Zie Uw Xbox One-controller in Windows 10 bijwerken.

Windows 8.1

Alleen Xbox draadloze controller - 4
(audio via controller niet ondersteund)

Opmerking Voor draadloze verbinding is de Xbox draadloze adapter voor Windows vereist.

Niet ondersteund

Windows 7

Alleen Xbox draadloze controller - 4
(audio via controller niet ondersteund)

Opmerking Voor draadloze verbinding is de Xbox draadloze adapter voor Windows vereist.

Niet ondersteund

Opmerking Deze informatie is alleen van toepassing op de Xbox One draadloze controller. Raadpleeg de website van de fabrikant voor hulp met andere gamepads of joysticks of voor informatie over het configureren van een specifieke game, zodat u deze kunt spelen met een controller.

Xbox One draadloze controller

De juiste stuurprogramma's installeren

Windows 10

Voor Windows 10 zijn de meest recente stuurprogramma's vooraf geïnstalleerd bij het besturingssysteem en worden deze automatisch bijgewerkt via de app Xbox-accessoires. Zie Uw Xbox One-controller bijwerken.

Windows 8.1 en Windows 7

Wanneer u een Xbox draadloze controller via een micro-USB-kabel aansluit op uw pc met Windows 8.1 of Windows 7, zal Windows de stuurprogramma's voor de controller automatisch downloaden en installeren. Als Windows is ingesteld om apparaatsoftware niet automatisch te downloaden, kunt u op updates controleren via Apparaatbeheer.

Stuurprogramma's bijwerken via Apparaatbeheer

Handmatig controleren op updates in Apparaatbeheer:

1. Wijs naar de rechterbenedenhoek van het scherm, verplaats de muisaanwijzer omhoog en selecteer Zoeken.
  2. Voer Apparaatbeheer in het zoekvak in en selecteer Apparaatbeheer.

Opmerking Windows kan u vragen een beheerderswachtwoord in te voeren of uw keuze te bevestigen.

3. Zoek Microsoft Xbox One-controller en klap dit uit.
  4. Klik met de rechtermuisknop op de uitgeklapte Microsoft Xbox One-controller en selecteer Stuurprogramma's bijwerken.
  5. Selecteer Automatisch naar bijgewerkte software zoeken.

De stuurprogramma's van de Xbox draadloze controller downloaden en installeren

U kunt de recentste stuurprogramma's voor Windows 8.1 en Windows 7 ook downloaden in de Microsoft Update-catalogus. Dat doet u als volgt:

1. Ga naar de pagina met zoekresultaten voor de Xbox One-controller.
  2. U wordt wellicht gevraagd de Microsoft Update Catalog-app te installeren. Als dat zo is, selecteer dan Installeren en selecteer Ja wanneer u wordt gevraagd de installatie van de app te bevestigen.
  3. Er staan vier stuurprogramma's in de lijst. De stuurprogramma's die u nodig hebt, hebben als label Microsoft – Other hardware – Microsoft Xbox One Controller. Dit zijn stuurprogramma's voor de CPU's AMD64 en X86.

Opmerking De stuurprogramma's met (DFU) in het label kunt u gewoon negeren.

4. Selecteer Microsoft - Other hardware - Microsoft Xbox One Controller.
  5. In het venster Update Details, op het tabblad Overview, vinkt u het vakje naast Architecture aan. Hier staat XMD64 of X86.
    1. Als dit overeenkomt met de CPU van uw computer, selecteer dan Add to Basket en vervolgens Close.
    2. Als dit niet overeenkomt, selecteer dan Close en selecteer Add voor een ander stuurprogramma in de lijst.
  6. Selecteer View basket.
  7. Selecteer Download op de pagina Updates in your basket.
  8. In het venster Download Options selecteert u Browse, selecteert u de map waarin u het stuurprogramma wilt downloaden en selecteert u OK.
  9. Selecteer Continue.
  10. Wanneer het bestand gedownload is naar de doelmap, ziet u Done in de kolom Progress. Selecteer Close.
  11. Open de map die u hebt aangeduid in stap 8. U ziet nu de nieuwe map Microsoft – Other hardware – Microsoft Xbox One Controller. Open die map. Hierin staat een CAB-bestand. U moet de inhoud van dat bestand uitpakken om het stuurprogramma te installeren:
    1. Open de map met de update die u wilt uitpakken en klik met de rechtermuisknop terwijl u op Shift drukt om een uitgebreid contextmenu te openen.
    2. Klik op Open Command Window Here om Command Prompt te openen.
    3. Voer de volgende opdracht in om het CAB-bestand van de update uit te pakken:

expand -f:* naam-update.cab doelmap

Waarbij naam-update de naam van het CAB-bestand is en doelmap het volledige pad is naar de map waarin u de bestanden wilt uitpakken. Bijvoorbeeld: C:\Users\gebruikersnaam\Downloads\Extracted.

12. In de map waarin u de bestanden hebt uitgepakt, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand xb1usb.inf, selecteert u Install en selecteert u vervolgens Yes.

Het stuurprogramma is nu geïnstalleerd.

Opmerkingen

• Als de controller niet reageert, probeer dan een andere micro-USB-kabel.
  • Om uw Xbox draadloze controller bij uw console te gebruiken nadat u de controller bij een pc hebt gebruikt, moet u de controller opnieuw synchroniseren met de console. U kunt dit doen via de knop voor draadloos synchroniseren of via een USB-kabel. Zie Een Xbox One-controller aansluiten op uw console voor meer informatie.
  • Voor gebruikers van Windows 10 zijn de Xbox-chatheadset en de Xbox-stereo-headset compatibel met een pc indien ze zijn aangesloten via de Xbox draadloze controller, op voorwaarde dat de firmware is bijgewerkt naar de recentste versie en dat u verbonden bent via een USB-kabel of Xbox draadloze adapter voor Windows. Als u wilt controleren of u de nieuwste firmware voor uw controller en headset gebruikt, leest u Uw Xbox One-controller bijwerken.

Een controller instellen via een USB-kabel

U kunt uw Xbox draadloze controller aansluiten op elke tablet, laptop of desktopcomputer met Windows 10, 8.1 of 7. Zorg daarvoor dat u de meest recente stuurprogramma's voor uw pc hebt (zie hierboven De juiste stuurprogramma's installeren).

Wanneer u hebt gecontroleerd dat u de juiste stuurprogramma's hebt, sluit u gewoon een USB-oplaadkabel aan de voorkant van de controller aan en sluit u het andere uiteinde aan op uw pc.

Een controller draadloos instellen

U kunt uw Xbox draadloze controller aansluiten op een pc via de Xbox draadloze adapter voor Windows op elke tablet, laptop of desktopcomputer met Windows 10, 8.1 of 7. Zie De Xbox draadloze adapter voor Windows instellen voor meer informatie. Deze adapter wordt afzonderlijk of in een bundel met een Xbox draadloze controller geleverd. De juiste stuurprogramma's worden automatisch geïnstalleerd, maar als dat niet zo is, zie dan hierboven De juiste stuurprogramma's installeren.

Een controller instellen via Bluetooth

Xbox One draadloze controllers kunnen verbinding met uw pc via Bluetooth ondersteunen. Uw controller heeft deze functie als de controller eruitziet als de onderstaande controller links:

Bluetooth ondersteund Bluetooth niet ondersteund

Een andere manier waarop u dit kunt zien: op Bluetooth-controllers maakt het plastic rond de Xbox-knop deel uit van de voorzijde van de controller. Op controllers zonder Bluetooth maakt het plastic rond de Xbox-knop deel uit van de bovenkant, waar de bumpers zich bevinden.

Opmerkingen

• Voor Bluetooth is een pc met de Windows 10 Jubileumupdate vereist. Zie Windows Update: Veelgestelde vragen voor informatie over hoe u de nieuwste versie van Windows krijgt.
  • Werk uw controller bij voor de beste prestaties. Zie Uw Xbox One-controller in Windows 10 bijwerken.
  • Bluetooth wordt ondersteund op pc's, tablets en laptops. Het wordt niet ondersteund op mobiele apparaten.
  • Bluetooth ondersteunt geen aangesloten apparaten, zoals headsets, chatpads of de Xbox-stereo-adapter.

Volg deze stappen om uw controller via Bluetooth te koppelen met uw pc:

1. Zorg dat u uw pc hebt bijgewerkt naar de Windows 10 Jubileumupdate. Zie Windows Update: Veelgestelde vragen voor informatie over hoe u de nieuwste versie van Windows krijgt.
  2. Werk uw controller bij voor de beste prestaties. Zie Uw Xbox One-controller in Windows 10 bijwerken.
  3. Druk op de Xbox-knop om uw Xbox draadloze controller aan te zetten.
  4. Houd de verbindingsknop op de controller drie seconden ingedrukt.
  1. Selecteer Start op uw pc en selecteer Instellingen > Apparaten > Bluetooth.
  2. Schakel Bluetooth in zodat uw pc Bluetooth-apparaten kan detecteren.
  1. Selecteer Xbox draadloze controller > Koppelen.