Problemen met de Xbox One-chatheadset op Windows 10 oplossen

Als u geen geluid hoort via uw Xbox One-chatheadset, volg dan één van de ondersteunde scenario's in de onderstaande tabel en probeer de stappen voor probleemoplossing op deze pagina.

Opmerkingen

• Controllers die via Bluetooth zijn aangesloten, ondersteunen geen aangesloten apparaten, inclusief chatheadsets.
  • Als u een chatheadset op uw pc wilt gebruiken, sluit uw controller dan aan op uw pc via een USB-kabel of draadloze adapter voor Windows en sluit uw Xbox-chatheadset rechtstreeks aan op uw controller. Zie de volgende ondersteunde scenario's.

Aantal Xbox-controllers dat tegelijk kan worden verbonden

Platform

Via Xbox draadloos en USB

Via Bluetooth

Xbox One-console

Alleen Xbox draadloze controller - 8
Xbox draadloze controller en Xbox-chatheadset - 4
Xbox draadloze controller en Xbox-stereo-headset - 2

Niet ondersteund

Windows 10

Alleen Xbox draadloze controller - 8
Xbox draadloze controller en Xbox-chatheadset - 4
Xbox draadloze controller en Xbox-stereo-headset - 2

Opmerking Voor draadloze verbinding is de Xbox draadloze adapter voor Windows vereist

Alleen Xbox draadloze controller - 1

Opmerking Windows 10 Anniversary Edition en Xbox draadloze controller vereist voor Bluetooth

Windows 8.1

Alleen Xbox draadloze controller - 4
(audio via controller niet ondersteund)

Opmerking Voor draadloze verbinding is de Xbox draadloze adapter voor Windows vereist

Niet ondersteund

Windows 7

Alleen Xbox draadloze controller - 4
(audio via controller niet ondersteund)

Opmerking Voor draadloze verbinding is de Xbox draadloze adapter voor Windows vereist

Niet ondersteund

Stappen voor probleemoplossing

• Verbreek de verbinding met de headset of maak de hoofdtelefoonkabel onder aan de controller los, en sluit deze daarna weer stevig aan op de controller (op de uitbreidingspoort voor een headset of op de poort van 3,5 mm voor een chatheadset van 3,5 mm).
Een illustratie toont het loskoppelen van de headsetbediening van de controller. Een illustratie toont het aansluiten van de headsetbediening op de controller.
Een illustratie toont het loskoppelen van de chatheadset van 3,5 mm van de controller. Een illustratie toont het aansluiten van de chatheadset van 3,5 mm op de controller.

Opmerking Trek nooit aan de hoofdtelefoonkabel om deze uit de controller te halen. Trek aan de stekker van de headset om uw headset los te koppelen van de controller.

• Controleer of de headset niet is gedempt. Controleer hiervoor de Dempknop om de bediening van de headset.
Een illustratie toont de dempknop op de headsetbediening. Een illustratie toont de audiobediening op de Xbox One-hoofdtelefoonkabel.
  • Verhoog het volumeniveau. Als u een headset gebruikt die is aangesloten op de poort van 3,5 mm, ga dan naar Instellingen, selecteer Apparaten, selecteer Verbonden apparaten, selecteer uw controller en pas vervolgens uw audio-opties aan.
  • Probeer een andere controller of headset om te controleren of er een hardwarestoring is.
  • Update uw controller, zodat u zeker de recentste software hebt. Zie Een Xbox One-chatheadset aansluiten op een Xbox One draadloze controller.

Gebruik de volgende oplossingen als het probleem met deze stappen niet is verholpen.

Opmerking De Xbox One-chatheadset is ontworpen om alleen te worden gebruikt met Xbox One-controllers. De headset is niet bedoeld voor gebruik met een ander apparaat. De Xbox One-console zendt geen geluiden uit games of muziek naar de Xbox One-chatheadset. Zie Xbox One-stereo-headset als u op zoek bent naar een Xbox-headset die zowel geluid van games als chatten biedt.

Oplossingen

Onderzoek en reinig uw Xbox-controllerhardware

Voer hiervoor de volgende stappen uit:

1. Onderzoek de headset, de kabel en de aansluiting op zichtbare defecten.
  2. Controleer of er geen stof of vuil op de hoofdtelefoonconnectors zit. Gebruik een wattenstaafje gedoopt in isopropylalcohol om de aansluitingen te reinigen.
  3. Controleer of uw Xbox One-controller goed werkt en dat u de controller kunt gebruiken om de console aan en uit te zetten. Zie Verbinding met Xbox One draadloze controller wordt verbroken of kan er geen verbinding mee maken voor hulp om problemen met de Xbox One-controller op te lossen.
  4. Zorg dat de aansluiting stevig in de uitbreidingspoort van de Xbox One-chatheadset zit (deze bevindt zich onder het navigatiepad en de rechter-stick op de controller).

Stel uw instellingen voor privacy en onlineveiligheid in

Wanneer u een profiel voor een kind instelt op de console, kan de eigenaar van het profiel van de ouder via de instellingen voor Privacy online veiligheid& beheren wie op Xbox Live via chat kan communiceren met het profiel van het kind. In het deel Privacy & online veiligheid van uw account, kunt u chatten in het profiel van het kind inschakelen. De standaardinstelling voor gamers jonger dan 17 is "Alleen vrienden."

U hoort een echo of geluid tijdens de game

Opmerking Als u een echo hoort, komt dat vaak van de persoon die praat en niet van de persoon die de echo hoort. Als u bijvoorbeeld alleen een echo hoort wanneer iemand anders praat, kan het probleem aan de verbinding van de headset van de persoon die praat liggen.

De volgende omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat u een echo of geluid hoort tijdens de game:

• De microfoon detecteert omgevingsgeluiden. Dit omvat spraaktransmissie komende van het oorstuk.
  • De headsetaansluiting zit niet goed in de controller.
  • U gebruikt de Xbox One draadloze controller en de batterijen in het apparaat zijn bijna leeg.

Als u of andere spelers een echo of ander geluid horen tijdens de game, probeert u het volgende:

• Zet het volume lager van de audio-uitvoer van uw apparaat.
  • Koppel de headset los en sluit deze opnieuw stevig aan op de uitbreidingspoort van de controller.
    Opmerking Trek nooit aan de hoofdtelefoonkabel om deze uit de controller te halen. Trek aan de stekker van de headset om uw headset los te koppelen van de controller.
  • Reinig de aansluiting op de kabel van de headset met een schone doek en sluit de headset opnieuw aan op de controller.
  • Test de headset door deze aan te sluiten op een andere controller.
  • Als u een Xbox One draadloze controller gebruikt, vervangt u de AA-batterijen of laadt u de Xbox One oplaadbare batterij op.

Anderen kunnen je niet horen

Probeer deze oplossingen als u anderen in een party of game kunt horen, maar zij u niet kunnen horen.

Oplossing 1: Controleer of uw headset niet is gedempt

Controleer of het oranje lampje naast de dempknop niet brandt.

Oplossing 2: test uw Xbox One-chatheadset

Als u uw headset wilt testen, moet u Skype downloaden op uw Windows-apparaat:

1. Zet uw Xbox One-controller aan en zorg dat de Xbox-knop  brandt, om aan te duiden dat de controller is ingeschakeld.
  2. Sluit de headset aan op uw controller.
  3. Download Skype als u dit nog niet hebt geïnstalleerd.
  4. Selecteer Extra en vervolgens Opties. Selecteer vervolgens Geluidsinstellingen in het menu Algemeen om uw microfoon en luidsprekers te testen. Zorg dat u uw Xbox One-chatheadset hebt geselecteerd in de vervolgkeuzelijst met apparaten terwijl u de test uitvoert.

Opmerking Wanneer u Skype voor het eerst instelt, wordt u gevraagd uw geluids- en videokwaliteit te controleren.

Zie het artikel over Skype: Problemen met uw luidsprekers of hoofdtelefoon oplossen voor meer informatie over testen met Skype.

Vervang de controller

Als u deze stappen voor probleemoplossing hebt gevolgd, maar uw chatheadset nog steeds niet werkt, moet deze misschien worden vervangen. Ga naar Apparaatondersteuning om een vervangend exemplaar te bestellen.