Probleemoplossing met bekabelde Xbox 360-headset voor Windows 10

Symptoom

Wanneer u uw Xbox 360 hoofdtelefoon met snoer gebruikt, komt er geen geluid uit het oorstuk.

Opmerking De Xbox 360 hoofdtelefoon met snoer is ontworpen om alleen te worden gebruikt met Xbox 360-apparaten met licentie. De hoofdtelefoon is niet bedoeld voor gebruik met een ander apparaat. De Xbox 360-console zendt geen geluiden uit games of muziek naar de Xbox 360 hoofdtelefoon met snoer.

Oorzaken

Dit probleem kan zich voordoen als:

• De aansluitpoort vuil is.
  • Privacy of Ouderlijke toezicht niet correct is ingesteld.
  • Uw Xbox 360 hoofdtelefoon met snoer defect is.

Wat u kunt proberen

Probeer eerst deze algemene oplossingen. Zie Meer informatie hieronder als het probleem met uw bekabelde Xbox 360-headset blijft optreden.

Onderzoek en reinig uw Xbox-hardware

Voer hiervoor de volgende stappen uit:

1. Onderzoek de headset, het snoer en de aansluiting op zichtbare defecten.
  2. Controleer dat er geen stof of vuil op de aansluiting van de headset zit. Gebruik een wattenstaafje gedoopt in isopropylalcohol om de aansluiting te reinigen.
  3. Controleer dat uw Xbox 360 controller goed werkt. Controleer dat u de controller kunt gebruiken om de console aan en uit te zetten.
  4. Stop de aansluiting van de Xbox 360 hoofdtelefoon met snoer stevig in de uitbreidingspoort onder het navigatiepad en de rechter stick op de controller.

Als het probleem met deze stappen niet is verholpen, gaat u naar het volgende deel.

Test de headset

Hiervoor moet u Skype downloaden:

1. Zet uw Xbox 360-controller aan en zorg dat het groene lampje in kwadrant één van uw Xbox Guide-knop brandt, om aan te duiden dat de controller is ingeschakeld en toegewezen aan een gebruiker.
Een vinger reikt om op de Guide-knop op een Xbox 360-controller te drukken.
  1. Download de Skype-client als u deze nog niet hebt geïnstalleerd.
  2. Wanneer u het programma voor het eerst instelt, wordt u gevraagd uw geluids- en videokwaliteit te controleren. Als u Skype al hebt geïnstalleerd, selecteert u Extra en dan Instellingen om naar de geluids- en videotest te gaan.
  3. Selecteer Geluidsinstellingen om uw microfoon en luidsprekers te testen.
Het Skype-scherm 'Controleer je geluid en video', met het keuzevakje 'Microfooninstellingen automatisch aanpassen' geselecteerd
  1. Voordat u uw headset test, moet u controleren dat u uw Xbox 360-headset hebt geselecteerd in de vervolgkeuzelijst met apparaten. Zie Skype: Problemen met uw luidsprekers of hoofdtelefoon oplossen (Windows-bureaublad) voor meer informatie.

Zie "Meer informatie" hieronder als het probleem met deze stappen niet is opgelost.

Meer informatie

Probeer de volgende oplossingen als u een van deze bijkomende problemen ervaart.

Er komt geen geluid uit het oorstuk

1. Verhoog het volume op de hoofdtelefoon. Draai hiervoor aan de volumeregeling van de aansluiting van de hoofdtelefoonkabel.
  2. Zorg ervoor dat het volume correct is ingesteld en dat het volume niet gedempt is in de volumemixer in de pc.

Als het probleem met deze stappen niet is verholpen, moet u wellicht uw bekabelde Xbox 360-headset vervangen.

U hoort een echo of geluid tijdens de game

Opmerking Deze echo komt van de persoon die praat en niet noodzakelijk van de persoon die de echo hoort. Als u bijvoorbeeld alleen een echo hoort wanneer iemand anders praat, ligt het probleem aan de verbinding van de headset van die persoon en niet aan de uwe.

De volgende omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat u een echo of geluid hoort tijdens de game:

• De microfoon detecteert omgevingsgeluiden. Dit omvat spraaktransmissie komende van het oorstuk.
  • De headsetaansluiting zit niet goed in de controller.
  • U gebruikt de Xbox 360 draadloze controller en de batterijen in het apparaat zijn bijna leeg.

Als u of andere spelers een echo of ander geluid horen tijdens de game, probeert u een van de volgende oplossingen:

• Zet het volume van uw pc lager.
  • Koppel de headset los van de controller en sluit de headset weer aan.
  • Reinig de aansluiting op de hoofdtelefoonkabel met een schone doek en sluit de headset weer aan op de controller.
  • Test de headset door de headset aan te sluiten op een andere controller, als er één beschikbaar is.
  • Als u een Xbox 360 draadloze controller gebruikt, vervangt u de AA-batterijen of laadt u de Xbox 360 oplaadbare batterij op.