Problemen met uw Xbox 360-controller voor Windows oplossen

Als u de stappen hebt gevolgd in Hoe u een Xbox 360-controller voor Windows kunt instellen en nog steeds problemen hebt om de controller te verbinden met Windows, zie dan de onderstaande stappen voor probleemoplossing.

Oplossingen

Zorg ervoor dat uw systeem voldoet aan de vereisten voor de Xbox 360-controller voor Windows

Welke versie van Windows gebruikt u?

De Xbox 360-controller voor Windows is ontworpen voor gebruik met Windows XP met Service Pack 2 (SP2) en recentere versies van Windows.

Is de software van de controller geïnstalleerd?

Controleer dat de software van de controller is geïnstalleerd. Er is een stuurprogramma nodig om de controller te gebruiken op een computer met Windows. Bij de controller zit een schijf met het stuurprogramma. U kunt het stuurprogramma ook downloaden via de website Microsoft Hardware.

Opmerkingen

• Een stuurprogramma is een softwareprogramma waarmee het apparaat - in dit geval de Xbox 360-controller voor Windows - kan worden gebruikt met het besturingssysteem Windows en de game.
  • Op een computer met Windows 7 wordt het stuurprogramma automatisch gedownload en geïnstalleerd wanneer u de controller aansluit. In Windows 8.1 is het stuurprogramma inbegrepen als deel van het besturingssysteem.

Werk de apparaatstuurprogramma's voor uw controller bij

U kunt de recentste stuurprogramma's voor de Xbox 360-controller voor Windows downloaden via de website Microsoft Hardware.

Voer Windows Update uit om eventuele essentiële of belangrijke updates voor Windows te downloaden en te installeren.

Problemen met USB-poorten oplossen

Voor de Xbox 360-controller voor Windows is een bruikbare USB-poort nodig. Als de controller niet correct werkt, probeert u de controller op een andere USB-poort aan te sluiten. Gebruik liever geen USB-hubs of de poorten vooraan op een computer. Onbruikbare hubs of poorten leveren misschien niet genoeg stroom voor de controller. Voor het beste resultaat sluit u de controller aan op een andere USB-poort aan de achterkant van de computer.

De poorten aan de achterkant van uw computer zijn meestal bruikbare poorten. Poorten aan de voorkant van de computer zijn wellicht onbruikbaar. Een externe USB-hub biedt geen bruikbare poorten als deze geen eigen voeding of AC-adapter heeft.

Problemen oplossen

Opmerking Zie Een Xbox 360-controller voor Windows instellen voor informatie over hoe u de Xbox 360-controller voor Windows kunt installeren.

Windows 8.1

Op een computer met Windows 8.1 kunt u het item Apparaten en printers in het Configuratiescherm gebruiken om problemen met de controller op te lossen. Dat doet u als volgt:

1. Selecteer Configuratiescherm op het Startscherm.
  2. Selecteer Apparaten en printers weergeven.
  3. Controleer dat de controller verschijnt onder Apparaten, klik met de rechtermuisknop op de controller en selecteer Spelbesturingsinstellingen.
  4. Controleer de Status van de controller en selecteer Eigenschappen.
  5. Test op het tabblad Test dat de controller goed werkt. Als er problemen zijn, selecteert u Kalibreren op het tabblad Instellingen.
  6. Als u problemen blijft hebben, klikt u met de rechtermuisknop op de controller onder Apparaten in Apparaten en printers en selecteer vervolgens Problemen oplossen.

Windows 7 en oudere versies van Windows

In Windows 7 en oudere versies van Windows kunt u Apparaatbeheer gebruiken om problemen met de controller op te lossen, bekijken of de juiste items in de lijst staan en controleren of er geen conflicten zijn.

Opmerking Een conflict wordt gemarkeerd met een geel uitroepteken in Apparaatbeheer.

Volg deze stappen om Apparaatbeheer te gebruiken:

1. Selecteer Start, vervolgens Uitvoeren, typ sysdm.cpl en selecteer OK.
  2. Selecteer Apparaatbeheer op het tabblad Hardware.
  3. Als de controller goed geïnstalleerd is, ziet u drie items in Apparaatbeheer. Er moeten twee items onder Human Interface-apparaten staan:
    • HID-conforme gamecontroller
    • USB Human Interface-apparaat
    Bovendien moet een derde item onder Microsoft Common Controller for Windows Class staan:
    • Xbox 360 controller voor Windows
  4. Als u gele uitroeptekens naast een van deze items ziet, is er een probleem met de installatie. Als er een probleem is voor een van de items onder Human Interface-apparaten, moet u eerst controleren of het probleem wordt veroorzaakt door de controller. Dat doet u door de controller los te koppelen. Als het probleem veroorzaakt werd door een hardwareconflict met de controller, zal het gele uitroepteken niet meer verschijnen nadat de controller is losgekoppeld.

Om problemen met de controller in Apparaatbeheer op te lossen, probeert u deze oplossingen één voor één (ga verder met de volgende oplossing als het probleem niet is opgelost met de oplossing die u probeert):

1. Gebruik de ingebouwde probleemoplossing:
    1. Dubbelklik in Apparaatbeheer op Xbox 360-controller voor Windows.
    2. Selecteer Problemen oplossen en volg de stappen op het scherm.
  2. Verwijder de controller en detecteer deze opnieuw:
    1. Klik met de rechtermuisknop op Xbox 360-controller voor Windows en selecteer Verwijderen.
    2. Selecteer Zoeken naar gewijzigde apparaten in het menu Actie.
  3. Probeer het stuurprogramma te updaten:
    1. Dubbelklik op Xbox 360-controller voor Windows.
    2. Selecteer Stuurprogramma bijwerken op het tabblad Stuurprogramma.

Opmerking Deze informatie is alleen van toepassing op de Xbox 360-controller voor Windows. Zie de website of het servicecentrum van de fabrikant van de randapparatuur voor hulp bij andere gamepads of joysticks. Zie de website of het servicecentrum van de fabrikant van de game voor informatie over hoe u een specifieke game kunt configureren zodat de game kan worden gespeeld met een controller.

Test de controller op een Xbox 360-console

Probeer de controller te gebruiken op een Xbox 360-console om te bepalen of er eventuele hardwareproblemen zijn.

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem nog steeds optreedt.