Hoe u een Xbox 360-controller voor Windows kunt instellen

U kunt tal van pc-games spelen met een Xbox-controller in plaats van een toetsenbord of muis. De Xbox 360-controller voor Windows kan eenvoudig worden geïnstalleerd op elke pc met een beschikbare USB-poort en met Windows 10, Windows 8.1, Windows 8 of Windows 7.

Opmerking Deze informatie is alleen van toepassing op de Xbox 360-controller voor Windows. Zie Een Xbox One draadloze controller aansluiten op een Windows-pc voor hulp om problemen met de Xbox One draadloze controller op te lossen. Zie de website of het servicecentrum van de fabrikant voor hulp met andere gamepads of joysticks of voor informatie over het configureren van een specifieke game zodat u de game kunt spelen met een controller.

Xbox 360-controller voor Windows

Een bedrade controller instellen in Windows 10

Volg deze stappen om uw bedrade Xbox 360-controller te installeren in Windows 10:

1. Sluit de Xbox 360-controller aan op een USB 2.0- of 3.0-poort van de computer.
  2. Windows 10 installeert automatisch de stuurprogramma's voor uw controller, zodat u geen andere software dan updates voor Windows 10 hoeft te downloaden of te installeren. Wanneer u de pop-upmelding ziet dat de stuurprogramma's zijn geïnstalleerd, kunt u uw controller gebruiken.
  3. Open een game of de Xbox-app en test uw controller door op een knop te drukken, aan een trekker te trekken of een stick op de controller te bewegen.

Opmerkingen

• Als uw bekabelde Xbox 360-controller niet wordt gedetecteerd door uw pc, probeer de controller dan aan te sluiten op een andere USB-poort en test dit opnieuw.
  • Als uw controller nog steeds niet goed werkt, controleer dan dat Windows 10 volledig is geüpdatet. Installeer eventuele updates en probeer het opnieuw.
  • Raadpleeg de documentatie van de game voor informatie over hoe u de Xbox 360-controller kunt configureren voor een specifieke game.

Een bedrade controller instellen in Windows 8.1 of Windows 8

Stuurprogramma's voor Windows 8.1 en Windows 8 worden standaard geïnstalleerd. Sluit eenvoudig de controller aan op een USB-poort, waarna het stuurprogramma vanzelf wordt geïnstalleerd.

Als u problemen hebt met de stuurprogramma's, kunt u de software voor de controller installeren op een pc met Windows 8.1 of Windows 8 via de Windows 7-compatibiliteitsmodus. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

Stap 1: installeer de software van de Xbox 360-controller voor Windows

1. Ga naar Xbox 360-controller voor Windows.
  2. Schuif omlaag en selecteer Downloads. Selecteer de versie van Windows 7 die overeenkomt met de processor van uw computer:
    • Windows 7 (alleen 32-bit)
    • Windows 7 (alleen 64-bit)
  3. Kies de taal van uw besturingssysteem in de vervolgkeuzelijst Talen.
  4. Klik op de softwarekoppeling onder de vervolgkeuzelijst met talen.
  5. Sla het bestand op.
  6. Ga naar de downloadlocatie op uw pc, klik met de rechtermuisknop op het gedownloade programma en selecteer Eigenschappen.
  7. Selecteer op het tabblad Compatibiliteit het vakje Dit programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus voor en selecteer Windows 7 in de vervolgkeuzelijst.
  8. Selecteer Toepassen en selecteer vervolgens OK.
  9. Dubbelklik op het programma om het uit te voeren. Het installatieprogramma Xbox 360 Accessoires installeert de benodigde bestanden op de computer. Mogelijk wordt u gevraagd het apparaat opnieuw op te starten wanneer dit is voltooid.

Stap 2: sluit de bekabelde Xbox 360-controller aan op uw computer

Sluit de bekabelde Xbox 360-controller aan op een willekeurige USB 2.0- of 3.0-poort van de computer.

Stap 3: Test de controller

1. Open het dialoogvenster Gamecontrollers.
    • Voor Windows 8: Typ joy.cpl in het Start-scherm van uw computer. Selecteer daarna joy.cpl in de zoekresultaten.
  2. Selecteer Xbox 360-controller en selecteer Eigenschappen.
  3. Test uw bedrade Xbox 360-controller door op een knop te drukken, aan een trekker te trekken of een stick op de controller te bewegen.
  4. Als uw controller niet wordt gedetecteerd door uw pc, probeer de controller dan aan te sluiten op een andere USB-poort en test dit opnieuw.

Raadpleeg de documentatie van de game voor informatie over hoe u de Xbox 360-controller kunt configureren voor een specifieke game.

Een bedrade controller instellen in Windows 7

Stap 1: Installeer de software van de Xbox 360-controller voor Windows

U kunt de software van de Xbox 360-controller voor Windows op twee manieren installeren.

Opmerking Een standaard bedrade Xbox 360-controller kan via een USB-poort worden aangesloten op een pc met Windows, maar er moeten stuurprogramma's worden geïnstalleerd voordat de controller zal werken.

Installeren via de installatie-cd:

Volg deze stappen om de software te installeren vanaf de installatie-cd die bij uw Xbox 360-controller werd geleverd:

1. Plaats de installatiedisc in het cd- of dvd-station van uw computer. Als het installatieprogramma niet automatisch start, navigeert u naar het cd- of dvd-station en voert u het installatieprogramma uit.
  2. Selecteer Installeren in het installatiescherm.
  3. Het installatieprogramma Xbox 360 Accessoires installeert de benodigde bestanden op uw computer.
  4. Opmerking Mogelijk wordt u gevraagd de computer opnieuw op te starten wanneer de installatie is voltooid.

Installeren door de software te downloaden:

1. Ga naar Xbox 360-controller voor Windows. Selecteer Downloads onder de lijst met producten.
  2. Selecteer onder Sofware en stuurprogramma's de versie van Windows die u gebruikt (alleen 7, Vista of XP) en uw taal in de vervolgkeuzelijsten. Als de instelling voor land en taal op uw pc bijvoorbeeld 'Engels (Verenigde Staten)' is, zou u English selecteren in de lijst.
  3. Selecteer de koppeling voor de download onder de vervolgkeuzelijsten.
  4. Open het .exe-bestand dat via de browser is gedownload en selecteer Ja om de installatie goed te keuren als u daarom wordt gevraagd.
  5. Selecteer Uitvoeren. Het Xbox 360-programma installeert de benodigde bestanden op de computer. Mogelijk wordt u gevraagd de computer opnieuw op te starten wanneer dit is voltooid.

Stap 2: sluit de bekabelde Xbox 360-controller aan op uw computer

Nadat u de software hebt geïnstalleerd, sluit u de USB-stekker van de controller aan op een USB 2.0- of 3.0-poort van uw computer.

Stap 3: Test de controller

1. Selecteer op de computer Starten, typ Uitvoeren, typ joy.cpl en druk op ENTER.
  2. Selecteer Xbox 360-controller en selecteer Eigenschappen.
  3. Test uw bedrade Xbox 360-controller door op een knop te drukken, aan een trekker te trekken of een stick op de controller te bewegen. Als de controller correct werkt, ziet u dat de overeenkomstige actie wordt gemarkeerd in de toepassing.

Als de toepassing de controller niet herkent, probeer de controller dan aan te sluiten op een andere USB-poort en test dit opnieuw. Als de toepassing de controller nog steeds niet herkent, raadpleegt u Problemen met uw Xbox 360-controller voor Windows oplossen.

Een draadloze controller instellen op een Windows-pc

Opmerking Een standaard Xbox 360 draadloze controller kan worden verbonden met een pc met Windows, maar u hebt een Xbox 360 Wireless Gaming Receiver nodig om games te spelen, zelfs als u een Xbox 360 Play & Charge-kit hebt.

Stap 1: Sluit de Xbox 360 Wireless Gaming Receiver aan op uw computer

1. Verwijder het groene label van de Wireless Gaming Receiver.
  2. Sluit de USB-aansluiting van de Wireless Gaming Receiver aan op een bruikbare USB 2.0-poort op de computer (voor- of achteraan op uw computer).
Een illustratie van de USB-stekker van de Xbox 360 Wireless Gaming Receiver die wordt aangesloten op een USB-poort op de voorkant van een computer.

Opmerking De USB-poorten aan de voorkant van uw computer zijn wellicht geen bruikbare USB 2.0-poorten. Probeer een van de poorten aan de achterkant van de computer te gebruiken.

Een groen lampje op de ontvanger betekent dat de eenheid werkt.

1. Als de wizard Nieuwe hardware automatisch wordt gestart, selecteert u De software automatisch installeren (aanbevolen) en selecteert u Volgende. Als de wizard de software heeft geïnstalleerd, selecteert u Voltooien en gaat u hieronder naar Stap 3: Verbind de Xbox 360 draadloze controller met uw computer.

Als de software niet kan worden geïnstalleerd via de wizard, gaat u door naar Stap 2.

Stap 2: Installeer de software van de Xbox Gaming Receiver

Als u de installatiedisc hebt die bij de Xbox 360 Wireless Gaming Receiver is meegeleverd, kunt u de software vanaf deze disc installeren. Als u de disc niet hebt, kunt u de software online downloaden en installeren.

Installeren via de installatie-cd:

1. Plaats de installatiedisc in het cd- of dvd-station van uw computer. Als het installatieprogramma niet automatisch start, navigeert u naar het cd- of dvd-station en voert u het installatieprogramma uit.
  2. Volg de stappen om de software te installeren.

Opmerking Mogelijk wordt u gevraagd de computer opnieuw op te starten wanneer de installatie is voltooid.

Installeren door de software te downloaden:

1. Ga naar het gedeelte Downloads van de website Microsoft Hardware.
  2. Typ 'Xbox' in het veld Zoeken naar download en selecteer Gaming als producttype.
  3. Selecteer Xbox 360 Wireless Controller for Windows als product (dit is de software voor de Wireless Gaming Receiver).
  4. Selecteer de versie van Microsoft Windows die u op uw computer gebruikt, selecteer de taal van uw besturingssysteem en selecteer Downloaden.
  5. Selecteer Uitvoeren.
  6. Het installatieprogramma Xbox 360 Accessoires installeert de benodigde bestanden op uw computer.

Opmerking Mogelijk wordt u gevraagd de computer opnieuw op te starten wanneer de installatie is voltooid.

Stap 3: Verbind de Xbox 360 draadloze controller met uw computer

1. Zet de Xbox 360 draadloze controller aan door de Guide-knop ingedrukt te houden.
  2. Druk op de verbindingsknop op de ontvanger, een ronde knop ongeveer in het midden van de ontvanger. Het lampje knippert groen.
Een illustratie van een Xbox 360 Wireless Gaming Receiver met een pijl die wijst naar de verbindingsknop.
  1. Druk op de verbindingsknop op de controller, een kleine, ronde knop aan de rand aan de voorkant van de controller, wanneer u die vasthoudt.
Een illustratie van een vinger die op de verbindingsknop van een Xbox 360-controller drukt.

Groene knipperende lampjes op de controller en op de Wireless Gaming Receiver geven aan dat het apparaat een verbinding tot stand probeert te brengen. Wanneer de lampjes stoppen met knipperen, blijft een van de lampjes rond de Guide-knop branden om aan te geven dat de controller is verbonden.

Een illustratie van een Xbox 360 draadloze controller met één groen lampje dat brandt rond de Guide-knop.