De Xbox draadloze adapter voor Windows instellen

U kunt uw Xbox draadloze adapter voor Windows instellen op elke tablet, laptop of desktopcomputer met Windows 10, 8.1 of 7. U kunt de adapter instellen in twee stappen: de adapter aansluiten op uw apparaat en uw controller koppelen.

De adapter aansluiten op uw apparaat

Zorg dat uw apparaat met Windows up-to-date is en dat u verbonden bent met het internet.

Sluit de adapter aan op de USB 2.0- of 3.0-poort op uw apparaat met Windows; de installatie gaat automatisch van start. Stuurprogramma's voor de adapter zijn ingebouwd in het Windows-besturingssysteem.

Opmerking Zie Verschillen in Xbox One draadloze controller in Windows-besturingssystemen voor meer informatie.

Tekening van een laptopcomputer met een Xbox draadloze adapter voor Windows die is aangesloten op een USB-poort aan de zijkant

Als u de adapter op een desktop of ander apparaat gebruikt waarbij de USB-poort niet naar de controller is gericht of geblokkeerd is door metalen voorwerpen, moet u de bijgeleverde USB-extender gebruiken, zodat u draadloze interferentie kunt voorkomen en een goed zicht naar uw controller hebt.

De Xbox draadloze adapter voor Windows staat op een bureau naast een monitor en is via de USB-verlengkabel aangesloten op een computer onder het bureau

Uw controller koppelen

Als u al eerder een Xbox One draadloze controller hebt gebruikt, bent u vertrouwd met het koppelen van een controller met een console, of in dit geval, de Xbox draadloze adapter voor Windows.

In deze tekening geeft een stippellijn een Xbox-controleer aan die communiceert met een laptopcomputer via de Xbox draadloze adapter voor Windows

Volg deze stappen om uw controller te koppelen met de Xbox draadloze adapter voor Windows:

1. Sluit de Xbox draadloze adapter aan op uw apparaat met Windows 10 (zodat deze voeding krijgt) en druk op de knop op de Xbox draadloze adapter.
  2. Zorg dat de controller aan staat en druk op de verbindingsknop van de controller. Het lampje van de controller knippert terwijl de verbinding tot stand wordt gebracht. Wanneer de controller verbonden is, blijft het lampje op de adapter en op de controller branden.

Zie Problemen met uw Xbox draadloze adapter voor Windows oplossen als u problemen hebt met het instellen van uw adapter of controller.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "De Xbox draadloze adapter voor Windows instellen" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?