Aanmelden bij de Xbox-app op Windows 10

Aanmelden bij de Xbox-app gaat snel en eenvoudig, maar als Xbox nieuw is voor u of als u meerdere Microsoft-accounts hebt, hebben we een nuttige en eenvoudige ervaring voor u ontworpen.

De Xbox-app is al vastgemaakt in het Startmenu in Windows 10. Om u aan te melden, selecteert u de Xbox-app voor het eerst. De app wordt geopend en u ziet dat een kleiner vak met verschillende avatars over de app wordt geopend. Als u bent aangemeld bij Windows 10 met een Microsoft-account, zal uw ervaring er enigszins anders uitzien.

Op deze pagina

U bent aangemeld bij Windows 10 met een Microsoft-account

Als u bent aangemeld bij Windows 10 met uw Microsoft-account, is die account gekoppeld aan de gebruikersaccount waarbij u bent aangemeld op de pc. Zo is het veel eenvoudiger om u aan te melden bij alle apps van Microsoft (Skype, OneDrive, Office 365, Xbox, Groove Muziek, Films en tv, en nog veel meer).

Selecteer de Xbox-app voor het eerst om het aanmelden te starten. De app wordt geopend en u ziet dat een kleiner vak met verschillende avatars over de app wordt geopend.

Het startscherm voor de Xbox-app in Windows 10, met drie avatars

De Xbox-app maakt gebruik van de Microsoft-accountgegevens die u hebt gebruikt om u aan te melden bij Windows 10 en controleert of er een gamertag aan deze account is gekoppeld.

Scenario 1: U hebt een bestaande Xbox Live-account gekoppeld aan uw Microsoft-account

Scenario 2: U ziet uw huidige Xbox Live-profiel niet

Scenario 3: U hebt geen bestaande Xbox Live-account gekoppeld aan uw Microsoft-account

Scenario 1: U hebt een bestaande Xbox Live-account gekoppeld aan uw Microsoft-account

Als er een Xbox Live-account is gekoppeld aan uw Microsoft-account, ziet u het scherm Welkom terug, met uw naam en gamerafbeelding. Daarna toont de Xbox-app het scherm Zo zie je eruit op Xbox Live.

Het scherm 'Zo zie je eruit op Xbox Live' in de Xbox-app

Als u dat bent en u die account gebruikt voor games op Xbox, selecteer dan Spelen maar. U wordt dan aangemeld en de app opent uw persoonlijke Xbox-ervaring.

Scenario 2: U ziet uw huidige Xbox Live-profiel niet

Als de account op het scherm een oude account is, niet uw account is of niet de account is waarmee u momenteel games speelt, selecteer dan Meld je aan met een ander account. Het scherm accountkiezer wordt dan geopend. De accountkiezer is een nieuwe functie waarmee u makkelijk kunt wisselen tussen Microsoft-accounts, zonder dat u wachtwoorden hoeft in te voeren of uw gegevens opnieuw hoeft te verifiëren.

Het scherm 'Kies een account' in de Xbox-app, waarop een lijst met accounts wordt weergegeven.

Volg deze stappen om een nieuwe Microsoft-account toe te voegen aan de accountkiezer:

1. Selecteer Microsoft-account.
  2. Voer deze informatie in de vakken voor aanmelden bij uw Microsoft-account in:
    • Het e-mailadres gekoppeld aan uw Microsoft-account.
    • Het wachtwoord gekoppeld aan uw Microsoft-account. Als u uw wachtwoord vergeten bent, is er een knop om het op te halen, net onder het tekstvak.

• Opmerking Gebruik de Oplossing voor verloren account als u het e-mailadres dat u gebruikt om u aan te melden bent vergeten.
Het scherm 'Voeg uw Microsoft-account toe' in de Xbox-app vraagt u het e-mailadres en wachtwoord van uw Microsoft-account in te voeren.
    • Voltooi de rest van het aanmeldingsproces om uw account te valideren. Wanneer u klaar bent, gaat u terug naar het scherm Welkom terug met uw naam en gamerafbeelding. De Xbox-app geeft dan het scherm Zo zie je eruit op Xbox Live weer, waar u Spelen maar kunt selecteren om de app te openen.
  1. Wanneer u bent aangemeld, hoeft u zich niet meer opnieuw aan te melden bij de Xbox-app, Xbox-games of de avatar-app, tenzij u zich afmeldt bij de Xbox-app in het menu Instellingen in de Xbox-app.

Scenario 3: U hebt geen bestaande Xbox Live-account gekoppeld aan uw Microsoft-account

Als er geen Xbox Live-account is gekoppeld aan de Microsoft-account die u hebt gebruikt om u aan te melden bij Windows 10, zal het systeem automatisch een nieuwe gamertag voor u genereren. Wanneer u deze hebt geaccepteerd, wordt er automatisch een Xbox-profiel, inclusief gamertag, toegewezen aan uw e-mailadres. De eerste 30 dagen kunt u uw gamertag gratis wijzigen. Daarna moet u hiervoor een kleine vergoeding betalen. Zie Uw Xbox Live-gamertag wijzigen voor informatie over hoe u uw gamertag kunt wijzigen.

Opmerking Als u het scherm Het is tijd om een alter ego voor Xbox Live te creëren (dit wordt een gamertag genoemd) te zien krijgt en u beseft dat u bent aangemeld met een Microsoft-account waar geen Xbox Live-account aan is gekoppeld, kunt u Meld je aan met een ander account selecteren. Het scherm accountkiezer wordt dan geopend, waar u de Microsoft-account kunt toevoegen die u gebruikt om u aan te melden bij Xbox Live.

Het scherm van de Xbox-app waarop een gamertag beschreven staat en de invoer van uw gegevens begint als u al een gamertag hebt of een nieuwe gamertag aanmaakt.

U bent aangemeld bij Windows 10 met een lokale account

Een lokale account is een stel andere gegevens dan een Microsoft-account. Gebruikers die upgraden van Windows 7 gebruiken vaak een lokale account.

Bij de start van elke app van Microsoft, inclusief de Store, wordt u gevraagd of u zich wilt aanmelden of een Microsoft-account wilt aanmaken. De eerste Microsoft-account die u gebruikt om u aan te melden, wordt de standaardaccount die uw apparaat zal gebruiken om u aan te melden bij alle Microsoft-services.

Opmerking Gebruik voor de beste ervaring slechts één Microsoft-account voor alle producten en services van Microsoft. U kunt zich aan- en afmelden bij alle services van Microsoft en u kunt de standaardaccount wijzigen, maar u kunt geen twee accounts samenvoegen. Wees dus voorzichtig wanneer u nieuwe accounts aanmaakt.

Selecteer de Xbox-app voor het eerst om het aanmelden te starten. De app wordt geopend en u ziet dat een kleiner vak met verschillende avatars over de app wordt geopend.

Het startscherm voor de Xbox-app in Windows 10, met drie avatars
Het scherm 'Kies een account' in de Xbox-app, met een lijst met beschikbare accounts.
  1. Op het scherm Voeg je Microsoft-account toe ziet u vakken voor aanmelding bij uw Microsoft-account, waar u het volgende invoert:
    • Het e-mailadres gekoppeld aan uw Microsoft-account.
    • Het wachtwoord gekoppeld aan uw Microsoft-account. Als u uw wachtwoord vergeten bent, is er een knop om het op te halen, net onder het tekstvak.
Het scherm 'Voeg uw Microsoft-account toe' in de Xbox-app, met tekstvakken om het e-mailadres en wachtwoord van uw Microsoft-account toe te voegen.
  1. Op het scherm Maak het de jouwe hebt u de mogelijkheid om deze Microsoft-account toe te voegen als uw primaire account. Aangezien u deze account gebruikt voor andere services van Microsoft, moet u deze optie gebruiken zodat aanmelden, instellingen en synchronisatie automatisch gebeuren voor alle andere services van Microsoft. Voltooi deze stap door uw wachtwoord opnieuw in te voeren en Volgende te selecteren.
Het scherm 'Maak het de jouwe' in de Xbox-app vraagt u uw Windows-wachtwoord in te voeren.
  1. Omdat er geen Xbox Live-account was gekoppeld aan deze Microsoft-account, zal het systeem automatisch een nieuwe gamertag voor u genereren. Maak u geen zorgen als u de door ons gemaakte gamertag niet leuk vindt, u kunt deze gamertag één keer gratis wijzigen. Zie Uw Xbox Live-gamertag wijzigen voor hulp.
Een scherm bevestigt uw account en omvat de knop 'Spelen maar!'.
  1. Selecteer Spelen maar. U wordt dan aangemeld en de app opent uw persoonlijke Xbox-ervaring.
  2. Wanneer u bent aangemeld, hoeft u zich niet meer opnieuw aan te melden bij de Xbox-app, Xbox-games of de avatar-app, tenzij u zich afmeldt bij de Xbox-app in het menu Instellingen in de Xbox-app.

Scenario 2: U hebt een Microsoft-account die u gebruikt voor uw Xbox Live-account, maar u gebruikt nog geen enkele andere service van Microsoft

1. Selecteer Microsoft-account op het scherm Kies een account.
Het scherm 'Kies een account' in de Xbox-app
  1. Op het scherm Voeg je Microsoft-account toe ziet u vakken voor aanmelding bij uw Microsoft-account, waar u het volgende invoert:
    • Het e-mailadres gekoppeld aan uw Microsoft-account die u hebt gebruikt om uw Xbox Live-account aan te maken.
    • Het wachtwoord gekoppeld aan uw Microsoft-account. Als u uw wachtwoord vergeten bent, is er een knop om het op te halen, net onder het tekstvak.
      Opmerking Gebruik de Oplossing voor verloren account als u het e-mailadres dat u gebruikt om u aan te melden bent vergeten.
Het scherm 'Voeg uw Microsoft-account toe' in de Xbox-app
  1. Op het scherm Maak het de jouwe hebt u de mogelijkheid om deze Microsoft-account toe te voegen als uw primaire account. Als u deze optie kiest, gebeurt aanmelden, instellingen en synchronisatie automatisch voor alle andere services van Microsoft. Voltooi deze stap door uw wachtwoord opnieuw in te voeren en Volgende te selecteren.
Het scherm 'Maak het de jouwe' in de Xbox-app vraagt u uw Windows-wachtwoord in te voeren.
  1. Selecteer Spelen maar. U wordt dan aangemeld en de app opent uw persoonlijke Xbox-ervaring.
Het scherm 'Zo zie je eruit op Xbox Live' in de Xbox-app
  1. Wanneer u bent aangemeld, hoeft u zich niet meer opnieuw aan te melden bij de Xbox-app, Xbox-games of de avatar-app, tenzij u zich afmeldt bij de Xbox-app in het menu Instellingen in de Xbox-app.

Scenario 3: U hebt een Microsoft-account die u gebruikt voor uw Xbox Live-account, maar u hebt ook nog een andere Microsoft-account die u gebruikt voor andere services van Microsoft

1. Selecteer Microsoft-account op het scherm Kies een account.
Het scherm 'Kies een account' in de Xbox-app
  1. Op het scherm Voeg je Microsoft-account toe ziet u vakken voor aanmelding bij uw Microsoft-account, waar u het volgende invoert:
    • Het e-mailadres gekoppeld aan uw Microsoft-account die u hebt gebruikt om uw Xbox Live-account aan te maken.
    • Het wachtwoord gekoppeld aan uw Microsoft-account. Als u uw wachtwoord vergeten bent, is er een knop om het op te halen, net onder het tekstvak.
      Opmerking Gebruik de Oplossing voor verloren account als u het e-mailadres dat u gebruikt om u aan te melden bent vergeten.
Het scherm 'Voeg uw Microsoft-account toe' in de Xbox-app
  1. Op het scherm Maak het de jouwe hebt u de mogelijkheid om deze Microsoft-account toe te voegen als uw primaire account. Selecteer Ik wil mijn Microsoft-account later koppelen zodat deze Microsoft-account niet uw primaire account wordt.
Het scherm 'Maak het de jouwe' in de Xbox-app vraagt u uw Windows-wachtwoord in te voeren.
  1. Selecteer Spelen maar. U wordt dan aangemeld en de app opent uw persoonlijke Xbox-ervaring.
  2. Wanneer u bent aangemeld, hoeft u zich niet meer opnieuw aan te melden bij de Xbox-app, Xbox-games of de avatar-app, tenzij u zich afmeldt bij de Xbox-app in het menu Instellingen in de Xbox-app.

Scenario 4: U hebt nog geen Microsoft-account, maar u wilt gebruikmaken van de services van Microsoft die worden aangeboden via Windows 10

1. Selecteer Microsoft-account op het scherm Kies een account.
Het scherm 'Kies een account' in de Xbox-app
  1. Op het scherm Voeg je Microsoft-account toe slaat u de vakken voor aanmelding bij uw Microsoft-account over en selecteert u Maken. Vul de velden in om uw nieuwe Microsoft-account aan te maken.
Het scherm 'Laten we je account maken' waarop u een nieuwe Microsoft-account kunt aanmaken.
  1. Op het scherm Maak het de jouwe hebt u de mogelijkheid om deze Microsoft-account toe te voegen als uw primaire account. Gebruik deze optie zodat aanmelden, instellingen en synchronisatie automatisch gebeurt voor alle andere services van Microsoft. Voltooi deze stap door uw wachtwoord opnieuw in te voeren en Volgende te selecteren.
Het scherm 'Maak het de jouwe' in de Xbox-app vraagt u uw Windows-wachtwoord in te voeren.
  1. Het systeem zal automatisch een nieuwe gamertag voor u genereren. Een Xbox-profiel, inclusief gamertag, wordt automatisch gekoppeld aan uw e-mailadres. De eerste 30 dagen kunt u uw gamertag gratis wijzigen. Daarna moet u hiervoor een kleine vergoeding betalen. Zie Uw Xbox Live-gamertag wijzigen voor informatie over hoe u uw gamertag kunt wijzigen.
Het scherm 'Spelen maar' waarop uw account wordt bevestigd.
  1. Selecteer Spelen maar. U wordt dan aangemeld en de app opent uw persoonlijke Xbox-ervaring.
  2. Wanneer u bent aangemeld, hoeft u zich niet meer opnieuw aan te melden bij de Xbox-app, Xbox-games of de avatar-app, tenzij u zich afmeldt bij de Xbox-app in het menu Instellingen in de Xbox-app.

Veelgestelde vragen over aanmelden bij de Xbox-app

Hoe kan ik me aanmelden met een andere gamertag? Wat als ik me wil aanmelden bij de Xbox-app of een game met een andere Xbox-account dan de account die ik oorspronkelijk had gebruikt om me aan te melden?

• U kunt zich op elk moment afmelden bij een game of de Xbox-app en daarna weer aanmelden met een andere gamertag.
  • Telkens wanneer u zich aanmeldt met een andere Xbox-account, wordt de nieuwe account opgeslagen in de accountkiezer, zodat u in de toekomst alleen nog maar de account in de lijst hoeft te selecteren om u snel weer aan te melden.
  • Uw aanmelding wordt overgedragen naar alle Xbox-apps. Als u zich dus met een nieuwe account aanmeldt bij een game of de Xbox-app, wordt die account ook aangemeld bij alle andere Xbox-apps totdat u zich afmeldt en weer aanmeldt met een andere account.

Ga naar het scherm Instellingen in de Xbox-app om u af te melden. Selecteer Afmelden bovenaan op het tabblad Algemeen.

het hoofdtabblad Instellingen in de Xbox-app
Het scherm Aanmelden voor de Xbox-app

Selecteer Aanmelden om u weer aan te melden en selecteer Meld je aan met een ander Microsoft-account op het scherm Zo zie je eruit op Xbox Live.

Het scherm 'Zo zie je eruit op Xbox Live' in de Xbox-app

Selecteer een reeds ingevoerde account op het scherm accountkiezer of selecteer Microsoft-account om u aan te melden als nieuwe gebruiker. De account van de nieuwe gebruiker wordt toegevoegd aan de accountkiezer, zodat u deze later kunt gebruiken.

Het scherm 'Kies een account' in de Xbox-app

Waarom krijg ik een fout te zien wanneer ik me aanmeld?

Als u een fout te zien krijgt of u niet kunt aanmelden, zijn er een aantal algemene problemen die daar de oorzaak van kunnen zijn:

1. Controleer dat u verbonden bent met een netwerk en dat u internettoegang hebt. Ga naar Bing.com in de browser van uw pc om uw verbinding te testen.
  2. Kijk of er een onderbreking van de Xbox Live-service is op Xbox Live-status.
  3. Meld u aan bij Xbox.com en controleer dat er niets mis is met uw account.
  4. Controleer de klok van uw pc. De klok moet overeenkomen met de Xbox Live-servers om de aanmelding te voltooien. Uw datum- en tijdinstellingen voor Tijd automatisch instellen moeten zijn ingesteld op Aan.
  5. Probeer als laatste stap de Microsoft-account te verwijderen. Ga daarvoor naar Instellingen, selecteer Accounts en selecteer vervolgens Verwijderen naast de account. Voeg de account daarna weer toe vanaf de accountkiezer wanneer u zich aanmeldt bij de Xbox-app.

Alleen voor de Verenigde Staten: Waarom word ik gevraagd 50 cent te betalen om een kinderaccount aan te maken?

Dit is het beleid voor Microsoft-accounts voor de aanmaak van alle kinderaccounts in de Verenigde Staten. Het beleid eist dat een account voor volwassenen wordt ingesteld door een ouder en dat de ouder 50 cent betaalt met een geverifieerde creditcard als bewijs dat de account een account van een volwassene is. Dit beleid strookt met de Amerikaanse Children's Online Privacy Protection Act (COPPA). Zie Veelgestelde vragen over kosten door Microsoft voor aanmaak van een kinderaccount.

Ik heb de game gekocht als "Account X" maar wil spelen als "Account Y". Kan dat?

Ja. Kies in de game Account wisselen (op het startscherm of waar het profiel staat). Als de game geen knop Account wisselen heeft, selecteert u in de Xbox-app Instellingen en vervolgens Afmelden. Meld u dan weer aan met de account die u wilt gebruiken en start de game opnieuw.

U kunt zich aanmelden met elk Xbox-profiel, maar denk eraan dat de account wordt gebruikt voor alle Xbox-games totdat u de account weer wisselt.

Ik krijg het foutbericht "You are already signed in to this game on another device". Wat betekent dat?

Sommige games kunt u slechts op één apparaat tegelijk spelen met dezelfde Xbox-account.

Op het foutscherm hebt u de keuze om u af te melden bij de account op het andere apparaat en te spelen op het apparaat dat u wilt gebruiken, of u kunt wisselen naar een andere Xbox-account.

Opmerking U kunt aangemeld zijn bij de Xbox-app op zo veel apparaten als u maar wilt, maar u kunt zich slechts op één plaats tegelijk aanmelden bij een Xbox Live-game, om moeilijkheden met uw opgeslagen games en achievements te voorkomen.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Aanmelden bij de Xbox-app op Windows 10" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?