Andere gamers dempen of blokkeren in de Xbox-app in Windows 10

U kunt instellen hoe anderen met u kunnen communiceren terwijl u de Xbox-app in Windows 10 gebruikt. Als u specifieke gamers niet wilt horen of niet door hen wilt worden gecontacteerd, kunt u ze dempen of hun berichten aan u blokkeren.

Opmerking Als u meent dat de gamer de Microsoft-servicesovereenkomst of Gedragscode heeft geschonden, kunt u ook een klacht indienen.

Een andere gamer dempen in de Xbox-app in Windows 10

Als een andere gamer beledigende of ongepaste berichten stuurt in de game of via voicechat, kunt u die gamer dempen. De gamer kan dan niet meer met u praten in de game of in een chatsessie. Dat doet u als volgt:

1. Ga naar Vrienden en clubs. Als de gamer geen vriend van u is, selecteert u Volgers of Recente spelers in het vervolgkeuzemenu zodat de betreffende lijst wordt weergegeven. U kunt de gamer ook zoeken door zijn/haar gamertag in te voeren in de zoekbalk.
  2. Selecteer de gamertag voor de gamer die u wilt dempen.
  3. Selecteer Meer en selecteer Dempen bij chatten.

Om het dempen van een gamer op te heffen, selecteert u de gamertag voor de gamer waarvoor u het dempen wilt opheffen, selecteert u Meer en selecteert u vervolgens Dempen opheffen.

Een andere gamer blokkeren in de Xbox-app in Windows 10

Als u een andere gamer blokkeert, ontvangt u geen berichten, game-uitnodigingen of party-uitnodigingen van die gamer meer. De gamer kan uw online activiteit ook niet meer zien en wordt indien van toepassing verwijderd van uw vriendenlijst. Een andere gamer blokkeren in de Xbox-app in Windows 10:

1. Ga naar Vrienden en clubs. Als de gamer geen vriend van u is, selecteert u Volgers of Recente spelers in het vervolgkeuzemenu zodat de betreffende lijst wordt weergegeven. U kunt de gamer ook zoeken door zijn/haar gamertag in te voeren in de zoekbalk.
  2. Selecteer de gamertag van de gamer die u wilt blokkeren.
  3. Selecteer Meeren selecteer Blokkeren.
  4. Selecteer OK om te bevestigen.

Als u een gamer wilt deblokkeren, selecteert u de gamertag van die gamer, selecteert u Meer en selecteert u vervolgens Deblokkeren of klikt u met de rechtermuisknop of houdt u de muisknop ingedrukt op het gesprek en selecteert u Deblokkeren. U kunt een gamer ook deblokkeren door een bericht of een vriendverzoek te sturen.

Berichten van een andere gamer blokkeren in de Xbox-app in Windows 10

U kunt een gamer ook blokkeren nadat u een beledigend of ongepast bericht hebt ontvangen. Een gamer blokkeren vanaf het tabblad Berichten:

1. Selecteer het pictogram Berichten.
  2. Klik met de rechtermuisknop of, als u een apparaat met aanraakscherm gebruikt, houd het gesprek met de gamer die u wilt blokkeren ingedrukt.
  3. Ga naar het bericht van de gamer en druk op de Menuknop op uw controller.
  4. Selecteer Blokkeren.
  5. Selecteer OK om te bevestigen.