Serververbinding Xbox-app in Windows 10 is geblokkeerd

Als u uw vrienden online niet kunt horen of als u niet kunt deelnemen aan een Xbox Live-multiplayergame of deze niet kunt hosten, ga dan naar Instellingen > Netwerk in de Xbox-app en controleer de Serververbinding.

Als daar Geblokkeerd staat, kon uw pc geen Teredo IPsec-verbinding met de QoS-server (Quality of Service) tot stand brengen. Als u ook Teredo kan niet kwalificeren ziet naast NAT-type, ga dan eerst naar de Pagina voor probleemoplossing met Teredo om dat probleem op te lossen. Controleer vervolgens of de Serververbinding niet meer Geblokkeerd is.

Wellicht kan er geen Teredo IPsec-verbinding met de QoS-server tot stand worden gebracht wanneer Windows Firewall is uitgeschakeld, wanneer beveiligingssoftware de configuratie van Windows Firewall heeft aangepast of wanneer de vereiste Windows-services zijn uitgeschakeld of stopgezet. Wanneer uw pc geen Teredo IPsec-verbinding tot stand kan brengen, kunt u de service voor Xbox Live-partychat niet gebruiken en kunt u niet meedoen aan multiplayergames op Xbox Live.

Opmerking Teredo IPsec-verbinding is alleen nodig voor de functies Xbox Live-partychat en -multiplayer. Als uw game de Xbox Live-service niet gebruikt, raadpleeg dan de site met ondersteuning voor die game voor hulp over problemen met chatten en multiplayer.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen in de aangegeven volgorde. Ga pas naar de volgende oplossing als het probleem niet is opgelost met de vorige oplossing.

Oplossing 1: controleer of u een internetverbinding hebt

1. Start de Xbox-app op uw pc.
  2. Selecteer Instellingen > Netwerk.
  3. Controleer of Internetverbinding onder Netwerkstatus Verbonden is.

Als u geen internetverbinding hebt, moet u dat probleem oplossen met eventuele aanvullende probleemoplossing.

Oplossing 2: zorg dat Windows Firewall is ingeschakeld en dat het standaardbeleid actief is

Windows Firewall is vereist om een Teredo IPsec-verbinding tot stand te brengen. Zelfs als u aanvullende beveiligingssoftware en firewalls gebruikt, gebruiken de meeste van deze programma's Windows Firewall als basis. Als uw Windows Firewall om enige reden is uitgeschakeld, moet u deze inschakelen om Xbox Live-partychat te gebruiken en multiplayergames te spelen.

Zo kunt u zien of Windows Firewall is ingeschakeld:

1. Voer Windows Firewall in het zoekvak op uw werkbalk in (Cortana).
  2. Selecteer Windows Firewall in de zoekresultaten.
  3. Selecteer links in het venster Windows Firewall in- of uitschakelen.
  4. Als Windows Firewall uitschakelen is geselecteerd voor uw netwerktype (openbaar, privé of domein), selecteert u Windows Firewall inschakelen en vervolgens OK.

Start desgevraagd uw pc opnieuw op.

Zo kunt u zien of het standaardbeleid van Windows Firewall is ingeschakeld:

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Start en selecteer Opdrachtregel (administrator).
  2. Voer de volgende opdracht uit vanaf de Admin-opdrachtregel:

netsh advfirewall show currentprofile

Als u het volgende resultaat te zien krijgt, is het standaardbeleid actief:

Firewall Policy     BlockInbound,AllowOutbound

3. Als Inbound Policy is ingesteld op AllowInbound, zal Teredo geen IPsec-verbinding tot stand kunnen brengen met andere pc's of Xbox One-consoles. Voer de volgende opdracht in via de Admin-opdrachtregel om het firewallbeleid te resetten naar het standaardbeleid:

netsh advfirewall set currentprofile firewallpolicy blockinbound,allowoutbound

Oplossing 3: controleer of u een van de volgende beveiligingssoftwareprogramma's gebruikt

In sommige gevallen is vastgesteld dat de onderstaande softwarebeveiligingsprogramma's de mogelijkheid van een pc om Teredo IPsec-verbindingen tot stand te brengen hinderen. Als één van deze beveiligingsprogramma's op uw pc staat, zorg dan dat de software is bijgewerkt tot de recentste versie of zie de ondersteunende documentatie van het programma om te bepalen hoe u Teredo IPsec-verbinding kunt inschakelen bij deze software.

Oplossing 4: controleer of de standaardwaarden voor Windows-services die vereist zijn voor Xbox Live-partychat en -multiplayergames zijn gewijzigd

Er zijn vier belangrijke services vereist om Xbox Live-partychat en -multiplayergames te kunnen gebruiken op Windows 10. Als één van deze services is uitgeschakeld, moet u deze weer inschakelen.

Zo kunt u zien of de vereiste Windows-services zijn ingeschakeld:

1. Voer Services in het zoekvak op uw werkbalk in (Cortana).
  2. Selecteer Services in de zoekresultaten.
  3. Controleer het Opstarttype van de volgende services om te controleren of de standaardwaarden zijn ingesteld:
Servicenaam Standaardopstarttype
IKE and AuthIP IPsec Keying Modules Automatisch (vertraagd starten)
IP Helper Automatisch
Xbox Live Auth Manager Handmatig
Xbox Live Networking Service Handmatig

Als de standaardwaarden van één van de services zijn gewijzigd, kunt u de standaardwaarden weer instellen:

1. Dubbelklik in de toepassing Services op de naam van de service die is gewijzigd.
  2. Selecteer de standaardwaarde in de vervolgkeuzelijst Opstarttype in het venster Eigenschappen.
  3. Selecteer Starten onder Servicestatus.
  4. Selecteer OK om de wijzigingen op te slaan.

Sommige toepassingen herconfigureren de pc-instellingen om de prestaties te optimaliseren en schakelen Windows-services uit als onderdeel van dat proces, wat soms invloed heeft op één of meer van de vier bovenstaande services. Als u één van deze toepassingen voor optimalisatie van uw pc gebruikt, noteer dan eventuele configuratiewijzigingen die deze toepassing maakt; u zal deze instellingen wellicht moeten herstellen om Xbox Live-partychat en -multiplayergames te gebruiken.