Problemen met audio in party's en problemen met multiplayergames in Windows 10 oplossen

Volg de oplossingen op deze pagina als u uw vrienden niet kunt horen in een Xbox Live-party of als u niet kunt deelnemen aan een multiplayergame of deze niet kunt hosten via Xbox Live in Windows 10.

Op deze pagina

Oplossing 1: Controleer de status van de Xbox Live-service

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2017-01-17T08:25:42.6878693+00:00

Oplossing 2: Controleer uw NAT-type

Controleer uw NAT-type op het tabblad Netwerk van het scherm Instellingen in de Xbox-app en ontdek hieronder hoe u problemen kunt oplossen.

Zo kunt u uw NAT-type controleren:

1. Klik op het Start-pictogram en open de Xbox-app.
  2. Selecteer Instellingen > Netwerk.
  3. Controleer het NAT-type onder Netwerkstatus.

Waarom NAT belangrijk is

Een tabel toont of een Xbox games kan spelen met een andere Xbox, afhankelijk van het NAT-type.
OPEN NAT GEMIDDELD NAT STRIKT NAT
Met een OPEN NAT-type kunt u multiplayergames spelen en hosten met personen met elk NAT-type op hun netwerk. Met een GEMIDDELD NAT-type kunt u multiplayergames spelen met bepaalde personen; u kunt echter wellicht niet met anderen gamen, en meestal wordt u niet gekozen als de host van een wedstrijd. Met een STRIKT NAT-type kunt u alleen multiplayergames spelen met personen met een OPEN NAT-type. U kunt niet gekozen worden om een wedstrijd te hosten.

Problemen met NAT-type oplossen

Uw NAT-type kan vier verschillende statussen hebben. Op basis van de status die u ziet, klikt u hieronder op de overeenkomstige koppeling voor de stappen om uw probleem op te lossen.

Open Bij een Open NAT-type ligt het probleem waarschijnlijk niet bij uw thuisnetwerk. U kunt multiplayergames spelen en hosten met personen met elk NAT-type op hun netwerk. Als uw probleem is dat u anderen niet kunt horen of anderen u niet kunnen horen in een Xbox Live-partychat, bevestig dan dat al uw audiohardware (headset, microfoon, luidsprekers) goed werkt.

Zie Accessoires: headsets om problemen met Xbox-headsets op te lossen.

Gemiddeld of Strikt Als uw NAT-type Gemiddeld of Strikt is, probeer dan een perimeternetwerk in te stellen (ook bekend als DMZ) of port forwarding. U kunt slechts één van deze opties tegelijk gebruiken. Hieronder staan instructies om elke optie in te stellen.
Teredo kan niet kwalificeren Zie NAT-type Xbox-app in Windows 10 geeft "Teredo kan niet kwalificeren" weer om problemen op te lossen als uw NAT-type wordt weergegeven als Teredo kan niet kwalificeren.

Zet de functie perimeternetwerk (ook bekend als DMZ) aan op uw router

De functie perimeternetwerk (ook gekend als DMZ) op een router wordt gebruikt om beperkingen op het internet te verwijderen. Het komt erop neer dat uw apparaat naar een gebied buiten uw netwerkfirewall wordt verplaatst. Als u de functie perimeternetwerk op uw router inschakelt zou u verbinding moeten kunnen maken met Xbox Live, deelnemen aan games en games of party's hosten.

Opmerking Het is uiterst belangrijk dat u een statisch IP-adres op de pc gebruikt wanneer u een perimeternetwerk instelt. Om een statisch IP-adres in te stellen maakt u indien mogelijk gebruik van de DHCP-reserveringsfunctie van uw router. Als deze niet beschikbaar is, moet u eerst handmatige IP-instellingen instellen op uw pc. U zal slechts één pc op het perimeternetwerk kunnen plaatsen. Als u meerdere pc's hebt, kunt u met deze oplossing slechts het probleem voor één pc oplossen.

Belangrijk Gebruik geen combinatie van instellingen voor port forwarding, UPnP en perimeternetwerk. Als uw probleem niet wordt verholpen met deze oplossing, moet u het perimeternetwerk (DMZ) uitschakelen voor u verder gaat met de volgende stap.

Ga naar onze forums met informatie over netwerkhardware voor informatie over hoe u de instelling perimeternetwerk op uw router kunt in- en uitschakelen (deze informatie is terug te vinden onder het deel "DMZ" voor uw router). Als we geen informatie over uw specifieke router hebben, kunt u terecht in de documentatie bij uw router. De instructies verwijzen naar een Xbox-console, maar de instructies kunnen op een soortgelijke manier worden gebruikt voor uw pc.

Opmerking Als u op deze koppeling klikt, wordt een tweede browservenster geopend, zodat u uw plaats niet verliest terwijl u op zoek bent naar informatie over hoe u uw netwerkhardware kunt configureren.

Belangrijk Microsoft is niet aansprakelijk voor schade die ontstaat door uw gebruik van externe bedrijven, software, oplossingen, services en training die op de site worden vermeld. Alle software, oplossingen, services en training worden geleverd "as is" en zonder garantie, behalve indien deze door het desbetreffende bedrijf worden geboden.

Wanneer u de router opnieuw hebt opgestart, controleert u uw NAT-gegevens opnieuw om te zien of uw probleem hiermee is opgelost:

1. Klik op het Start-pictogram en open de Xbox-app.
  2. Selecteer Instellingen > Netwerk.
  3. Selecteer Probeer het opnieuw onder Netwerkstatus.
    • Als uw NAT-type wordt weergegeven als Open, is dit uw beste status en zou uw probleem opgelost moeten zijn.
    • Als uw NAT-type wordt weergegeven als Gemiddeld, is dit een goede status, maar kunnen er nog steeds problemen zijn om te communiceren of te spelen met anderen die als NAT-type Gemiddeld of Strikt hebben.
    • Als uw NAT-type wordt weergegeven als Strikt, zal deze status de meeste problemen opleveren om te communiceren of te spelen met anderen.
  4. Probeer de oplossing via port forwarding als u nog steeds problemen hebt. Zorg dat u eerst de vorige instellingen van uw pc herstelt.

Zie Open netwerkpoorten via port forwarding voor informatie over hoe dat moet.

Open netwerkpoorten via port forwarding

Uw netwerkhardware of firewall blokkeert wellicht de communicatie met de Xbox Live-servers.

Als u via het werk of de school op een netwerk bent aangesloten, vraagt u de netwerkbeheerder de volgende poorten te openen:

• Poort 88 (UDP)
  • Poort 3074 (UDP en TCP)
  • Poort 53 (UDP en TCP)
  • Poort 80 (TCP)
  • Poort 500 (UDP)
  • Poort 3544 (UDP)
  • Poort UDP 4500 (UDP)

Als u niet bent aangesloten op een thuisnetwerk, moet u wellicht zelf poorten in uw netwerkhardware openen via port forwarding.

Deel 1: Stel een statisch IP-adres in of schakel over naar handmatige IP-instellingen

Om een statisch IP-adres in te stellen maakt u indien mogelijk gebruik van de DHCP-reserveringsfunctie van uw router. Als deze niet beschikbaar is, moet u handmatige IP-instellingen instellen op uw pc.

Stel een DHCP-reservering in in de router

Om een statisch IP-adres te reserveren voor uw pc in uw netwerkhardware, gaat u naar het deel DHCP of LAN en voegt u de UI van uw router en het MAC-adres van de pc toe in het deel voor reservering.

We hebben ook informatie verzameld over hoe u DHCP kunt inschakelen voor verschillende modellen van routers en gateways. Ga naar onze forums met informatie over netwerkhardware voor meer informatie over hoe u uw specifieke netwerkhardware kunt instellen en bijwerken.

Opmerking Als u de bovenstaande koppeling gebruikt, wordt een tweede browservenster geopend, zodat u uw plaats niet verliest terwijl u op zoek bent naar informatie over hoe u uw netwerkhardware kunt configureren.

Als de DHCP-reserveringsfunctie niet beschikbaar is op uw router, moet u handmatige IP-instellingen instellen op de Xbox.

Haal de IP-instellingen van de computer op

Voordat u poorten opent in uw netwerkhardware en het statisch IP-adres van uw computer instelt, moet u de huidige IP-instellingen van uw pc ophalen.

1. Klik op het Start-pictogram, typ cmd en druk op Enter.
  2. Typ na de prompt ipconfig/all en druk op Enter.
  3. Zoek uw netwerkverbinding (zoek bijvoorbeeld naar "Ethernet Adapter Local Area Connection" of "Wireless Adapter Local Area Connection"). Noteer de nummers van de volgende items:
    • IPv4-adres (of IP-adres)
    • Subnetmasker
    • Standaardgateway
    • DNS-server(s)
  4. Maak een uniek IP-adres voor uw pc en noteer dit. U kunt bijvoorbeeld 10 optellen bij het laatste getal van het IP-adres van uw computer. Als uw computeradres bijvoorbeeld 192.168.1.2 is, gebruikt u 192.168.1.12 als uniek IP-adres voor uw pc.

Opmerking Elk IP-adres in het netwerk moet uniek zijn.

Nu moet u de IP-instellingen van uw pc instellen.

Stel de statische IP- en DNS-instellingen van uw pc in

1. Klik op het Start-pictogram en open Instellingen.
  2. Selecteer Netwerk en internet.
  3. Selecteer Netwerkcentrum.
  4. Selecteer Adapterinstellingen wijzigen.
  5. Klik met de rechtermuisknop op de netwerkverbinding die u wilt configureren en selecteer Eigenschappen.
  6. Selecteer Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) en selecteer vervolgens Eigenschappen. Het dialoogvenster Eigenschappen van Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) wordt geopend.
  7. Selecteer Het volgende IP-adres gebruiken op het tabblad Algemeen. Typ het IP-adres dat u hebt aangemaakt in IP-adres.
  8. Druk op Tab om de cursor in Subnetmasker te plaatsen. Automatisch wordt een standaardwaarde voor het subnetmasker ingevoerd. Accepteer het standaardsubnetmasker of typ het gewenste subnetmasker.
  9. Typ het IP-adres van uw standaardgateway in Standaardgateway.
  10. Typ het IP-adres van uw DNS-server in Voorkeurs-DNS-server. Als u van plan bent de lokale pc als voorkeurs-DNS-server te gebruiken, typt u het IP-adres van de lokale pc.
  11. Typ desgewenst het IP-adres van uw alternatieve DNS-server in Alternatieve DNS-server. Als u van plan bent de lokale pc als alternatieve DNS-server te gebruiken, typt u het IP-adres van de lokale pc.
  12. Selecteer OK en selecteer vervolgens Sluiten.

Deel 2: open poorten in uw router of gateway

Vervolgens moet u poorten openen in uw router of gateway, zodat de netwerkhardware kan communiceren met de Xbox Live-servers.

Zo kunt u poorten openen:

1. Open uw webbrowser.
  2. Typ het standaard IP-adres van uw router of gateway in de adresbalk en druk op ENTER. Hier volgen de standaard IP-adressen van enkele router- en gatewayfabrikanten:
    Belkin: 192.168.2.1
    Linksys by Cisco: 192.168.1.1
    D-Link: 192.168.0.1
    NETGEAR: 192.168.0.1. of 192.168.1.1

We hebben ook extra informatie verzameld over hoe u port forwarding kunt inschakelen voor verschillende modellen van routers en gateways. Ga naar onze forums met informatie over netwerkhardware voor informatie over hoe u uw specifieke netwerkhardware kunt instellen en bijwerken. Als uw fabrikant niet in deze lijst staat, kijkt u in uw documentatie of op de website van de hardwarefabrikant hoe u het standaard IP-adres kunt vinden.

3. Typ de gebruikersnaam en het wachtwoord (van uw router of gateway) en selecteer OK.

Opmerking Als u uw standaard gebruikersnaam en wachtwoord niet weet, raadpleegt u de documentatie van uw hardwarefabrikant.

4. Nadat u bent aangemeld, krijgt u de configuratiepagina van uw router of gateway te zien.
  5. Open de volgende poorten:
    • Poort 88 (UDP)
    • Poort 3074 (UDP en TCP)
    • Poort 53 (UDP en TCP)
    • Poort 80 (TCP)
    • Poort 500 (UDP)
    • Poort 3544 (UDP)
    • Poort UDP 4500 (UDP)
    • Kies een poortnummer tussen 49152 en 65535. Als u geen willekeurig nummer wilt kiezen, gebruik dan 60209. (Noteer het poortnummer dat u kiest om te gebruiken in deel 3.)

Belangrijk Gebruik geen combinatie van instellingen voor port forwarding, UPnP en perimeternetwerk (ook gekend als DMZ). Als u de functie perimeternetwerk reeds hebt ingeschakeld op uw router, dan moet u het perimeternetwerk uitschakelen voor u deze werkwijze kunt proberen.

Belangrijk Microsoft is niet aansprakelijk voor schade die ontstaat door uw gebruik van externe bedrijven, software, oplossingen, services en training die op de site worden vermeld. Alle software, oplossingen, services en training worden geleverd "as is" en zonder garantie, behalve indien deze door het desbetreffende bedrijf worden geboden.

Deel 3: stel een statische Teredo-poort in

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Start en selecteer Opdrachtregel (administrator).
  2. Voer de volgende opdracht uit vanaf de Admin-opdrachtregel:

netsh interface Teredo set state client clientport=[het nummer dat u hebt gekozen/60209]

Wanneer u de nodige poorten op uw router of gateway hebt geopend en u klaar bent met instellen van uw Teredo-tunnel, controleert u uw NAT-gegevens opnieuw om te zien of uw probleem hiermee is opgelost:

1. Klik op het Start-pictogram en open de Xbox-app.
  2. Selecteer Instellingen > Netwerk.
  3. Selecteer Probeer het opnieuw onder Netwerkstatus.
    • Als uw NAT-type wordt weergegeven als Open, is dit uw beste status en zou uw probleem opgelost moeten zijn.
    • Als uw NAT-type wordt weergegeven als Gemiddeld, is dit een goede status, maar kunnen er nog steeds problemen zijn om te communiceren of te spelen met anderen die als NAT-type Gemiddeld of Strikt hebben.
    • Als uw NAT-type wordt weergegeven als Strikt, zal deze status de meeste problemen opleveren om te communiceren of te spelen met anderen.

Probeer de oplossing via perimeternetwerk inschakelen (ook gekend als DMZ) als u nog steeds problemen hebt. Zorg dat u eerst de vorige instellingen van uw pc herstelt. Zie De functie perimeternetwerk (ook gekend als DMZ) inschakelen op uw router voor informatie over hoe dat moet.

Als u het probleem nog steeds niet kunt oplossen, kunt u ons feedback sturen via de koppeling Nog steeds problemen? Stuur ons feedback onder Netwerken in de Xbox-app.