Hardwarevereisten voor Game DVR op Windows 10

Als u gameclips wilt opnemen met Game DVR op Windows 10, moet uw videokaart een van deze encoders ondersteunen:

• Intel Quick Sync Video H.264
  • NVidia NVENC
  • AMD VCE

U kunt de videokaart van uw pc controleren door te zoeken naar "Apparaatbeheer" in het zoekvak op de taakbalk. Open Apparaatbeheer en vouw Beeldschermadapters uit.

De volgende videokaarten ondersteunen Intel Quick Sync Video H.264:

• Intel HD graphics 4200 of hoger
  • Intel Iris Graphics 5100 of hoger

De volgende videokaarten ondersteunen NVidia NVENC:

• GeForce 600-serie of hoger, maar niet:
    • GeForce 605
    • GeForce GT 610
    • GeForce GT 620
    • GeForce GT 625
    • GeForce GT 630 (werkt mogelijk goed bij sommige modellen)
    • GeForce GT 640
    • GeForce GT 645
    • GeForce GT 730 (werkt mogelijk goed bij sommige modellen)
  • GeForce 600M-serie of hoger, maar niet:
    • GeForce 610M
    • GeForce GT 620M
    • GeForce GT 625M
    • GeForce GT 630M
    • GeForce GT 635M
    • GeForce GT 640M LE (werkt mogelijk goed bij sommige modellen)
    • GeForce GTX 670M
    • GeForce GTX 675M
    • GeForce 705M
    • GeForce 710M
    • GeForce 720M (werkt mogelijk goed bij sommige modellen)
    • GeForce 800M
    • GeForce 820M
    • GeForce 910M (werkt mogelijk goed bij sommige modellen)
    • GeForce 920M (werkt mogelijk goed bij sommige modellen)
  • Quadro 410
  • Quadro K-serie of hoger
  • Quadro KM-serie of hoger

De volgende videokaarten ondersteunen AMD VCE:

• A-serie 5000 of hogere APU's
  • Radeon HD7700-serie
  • Radeon HD7800-serie
  • Radeon HD7900-serie
  • Radeon HD8570 tot 8990
  • Radeon R5 240 / R7 240 / R7 250 / R7 250E / R7 250X / R7 265 / R9 270 / R9 270X / R9 280 / R9 280X
  • Radeon R5 330 / R5 340 / R7 340 / R7 350 / R7 370 / R9 370 / R9 370X
  • Radeon RX 460, RX 470, RX 480
  • Mobile Radeon HD 77x0M tot HD 7970M
  • Mobile Radeon HD 8000-serie
  • Mobile Radeon Rx M2xx-serie
  • Mobile Radeon R5 M330 tot Radeon R9 M380 en Radeon R9 M390
  • FirePro-kaarten met GCN van de eerste generatie of hoger
  • Radeon HD 7790 / HD 8770
  • Radeon R7 260 / R7 260X / R9 290 / R9 290X / R9 295X2
  • Radeon R7 360 / R9 360 / R9 390 / R9 390X
  • Mobile Radeon R9 M280X
  • Mobile Radeon R9 M385 / R9 M385X

U kunt altijd een schermopname van uw game maken, zelfs als u een andere videokaart dat de hierboven genoemde gebruikt.

Als uw pc geen gameclips kan opnemen, krijgt u een bericht zoals het volgende te zien als u probeert een clip te maken:

Deze pc voldoet niet aan de hardwarevereisten voor het opnemen van clips.

Voer in dat geval een van de volgende handelingen uit:

• Download het nieuwste stuurprogramma voor uw huidige videokaart (als uw pc meer dan een videokaart heeft, werkt u de stuurprogramma's bij voor beide kaarten).
  • Installeer een van de hier vermelde videokaarten.

Als uw pc meerdere videokaarten heeft en slechts één kaart Game DVR ondersteunt, gebruikt u het beeldscherm dat is aangesloten op die videokaart als u een game opneemt.

Als u een ondersteunde videokaart met een bijgewerkt stuurprogramma hebt en u toch geen games kunt opnemen, opent u Feedback-hub (een Windows 10-app) en beschrijft u het probleem, zodat we dit kunnen onderzoeken.