Ontdekken of een game werkt op uw apparaat met Windows 10

De systeeminformatie voor uw apparaat controleren

Selecteer op uw pc de knop Start, typ Over uw computer en selecteer Over uw computer om de volgende systeeminformatie te bekijken:

• Besturingssysteem (OS)
  • Versie
  • Build van besturingssysteem
  • Processor
  • Geïnstalleerd RAM (geheugen)
  • Type systeem (bijvoorbeeld 32-bits of 64-bits besturingssysteem)

Als de minimale (of recentere) versie van Windows om voor uw game niet wordt gebruikt op uw apparaat, moet u een update installeren. Raadpleeg de pagina Windows Update: Veelgestelde vragen  om te weten te komen hoe u uw apparaat kunt bijwerken naar de recentste update.

Opmerking Als u versie K of KN van Windows 10 gebruikt, moet u wellicht aanvullende software downloaden. Deze software is beschikbaar als gratis download. Ga hiervoor naar https://support.microsoft.com/en-us/kb/3099229.

De vrije ruimte op uw apparaat controleren

De vereiste vrije schijfruimte voor een game is afhankelijk van de titel en het feit of u de game op Xbox One of in Windows 10 speelt.

Xbox One

U kunt als volgt bepalen of uw Xbox One-console voldoende vrije schijfruimte heeft om een game te installeren:

1. Druk op de Xbox-knop  op uw controller om naar het scherm Home te gaan en scrol naar rechts naar Mijn games en apps.
  2. Controleer de beschikbare schijfruimte die linksonder op het scherm wordt weergegeven. Als u onvoldoende ruimte hebt, moet u enkele bestaande games en apps verwijderen of een externe schijf aan uw console toevoegen.

Als u een extern opslagapparaat met uw console gebruikt en de standaard installatielocatie wilt wijzigen:

1. Dubbeltik op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen > Alle instellingen.
  3. Selecteer Systeem > Opslag.
  4. Onder Opslag beheren wordt de standaardopslaglocatie aangegeven door een driehoekje in de rechterbovenhoek.

Windows 10

Zo kunt u bepalen hoeveel vrije schijfruimte er is op uw apparaat met Windows 10:

1. Selecteer de Startknop  en selecteer vervolgens Instellingen > Systeem > Opslag.
  2. De gebruikte schijfruimte voor elk station op uw apparaat wordt weergegeven. Controleer of er voldoende ruimte beschikbaar is op de harddisk.

Als u een game al hebt geïnstalleerd en u de game naar een ander station wilt verplaatsen.

1. Controleer eerst of de game afgesloten is.
  2. Ga naar Instellingen > Systeem > Opslag.
  3. Kies het station waar u de game hebt geïnstalleerd en selecteer Apps en games.
  4. Selecteer de game, selecteer Verplaatsen en kies het schijfstation waarnaar u de game wilt verplaatsen.

Controleren welke grafische kaart is geïnstalleerd en hoeveel videogeheugen beschikbaar is

Als u niet weet welke grafische kaart is geïnstalleerd of hoeveel videogeheugen deze heeft, kunt u dat als volgt controleren:

1. Selecteer de Start-knop op uw pc en selecteer Instellingen > Systeem > Display.
  2. Scrol omlaag en selecteer Geavanceerde displayinstellingen.
  3. Scrol omlaag en selecteer Eigenschappen van beeldschermadapter. Bij Type adapter wordt de naam van de grafische kaart weergegeven en bij Toegewezen videogeheugen wordt het videogeheugen weergegeven.

Controleren welke versie van DirectX is geïnstalleerd

Als u twijfelt welke versie van DirectX is geïnstalleerd, kunt u dat als volgt controleren:

1. Druk op de toets met het Windows-logo+ R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.
  2. Typ 'dxdiag' en druk op Enter om het Diagnostisch hulpprogramma voor DirectX te starten.
  3. Zoek de versie van DirectX op het tabblad Systeem van het venster Systeeminformatie.

Kijk op het tabblad Beeldscherm voor de videokaart onder Stuurprogramma's naar de ondersteunde Functieniveaus om het functieniveau te controleren.

De minimale systeemvereisten voor uw game controleren

Nu u de systeeminformatie voor uw apparaat hebt, zoekt u de minimale systeemvereisten voor uw game op één van de volgende plaatsen.

Store op Windows 10

Als u uw game hebt gekocht of wilt kopen in de Store, kunt u de minimale systeemvereisten voor de game als volgt controleren:

1. Selecteer Start en selecteer vervolgens de tegel Store op uw apparaat met Windows 10.
  2. Voer in Zoeken de naam van de game in waarvoor u de vereisten zoekt.
  3. Schuif omlaag naar het deel Systeemvereisten.
  4. Vergelijk deze informatie met de systeeminformatie voor uw apparaat om te zien of uw apparaat voldoet aan de minimale vereisten om de game te spelen.

De online locatie waar u de game hebt gekocht

De meeste online verkopers vermelden de minimale systeemvereisten om de game te spelen. Als u uw game hebt gekocht of wilt kopen in een andere online winkel dan de Store op Windows 10, kunt u de minimale systeemvereisten voor de game als volgt controleren:

1. Ga naar de website waar u de game hebt gekocht of wilt kopen.
  2. Zoek de game.
  3. Zoek de systeemvereisten op het scherm met gamedetails of op het aankoopscherm.
    Opmerking Sommige online verkopers vermelden suggesties voor systeemvereisten, wat de beste systemen zijn om de game te spelen. Uw game zal werken op voorwaarde dat u minstens voldoet aan de minimale vereisten.
  4. Vergelijk de minimale vereisten voor de game met de systeeminformatie voor uw apparaat om te zien of uw apparaat voldoet aan de minimale vereisten om de game te spelen.

De verpakking van de game als u de game in een winkel hebt gekocht

Wanneer u een game in een winkel hebt gekocht, staan de minimale systeemvereisten op de verpakking. Controleer of uw apparaat aan deze vereisten voldoet.

Vergelijk de minimale systeemvereisten voor de game met uw apparaat

Nu u de systeeminformatie voor uw apparaat en de minimale systeemvereisten voor de game hebt, is het eenvoudig om te weten te komen of de game kan worden uitgevoerd op uw apparaat.

In de volgende tabel staat een voorbeeld van een apparaat dat niet voldoet aan de minimale systeemvereisten voor een game:

Uw apparaat

Game: Minimumvereisten

Besturingssysteem: Windows 10

Processor: i5 CPU bij 1,7 GHz

Geheugen: 4096 MB (4 GB)

DirectX-versie: 9.1

Geheugen grafische kaart: 2048 MB (2 GB)

Besturingssysteem: Windows 8.1 of hoger

Processor: i3 CPU bij 1,5 GHz

Geheugen: 8192 MB (8 GB)

DirectX-versie: 11

Geheugen grafische kaart: 2048 MB (2 GB)

In de volgende tabel staat een voorbeeld van een apparaat dat wel voldoet aan de minimale systeemvereisten:

Uw apparaat

Game: Minimumvereisten

Besturingssysteem: Windows 10

Processor: i7 CPU bij 2,1 GHz

Geheugen: 16384 MB (16 GB)

DirectX-versie: 11

Geheugen grafische kaart: 2048 MB (2 GB)

Besturingssysteem: Windows 8.1 of hoger

Processor: i5 CPU bij 1,7 GHz

Geheugen: 8192 MB (8 GB)

DirectX-versie: 11

Geheugen grafische kaart: 2048 MB (2 GB)