Een Xbox One draadloze controller aansluiten op uw console

Een draadloze controller aansluiten op uw Xbox One-console is kinderspel. Het neemt slechts enkele minuten in beslag.

Video: Een draadloze controller aansluiten op Xbox One S of Xbox One

Bekijk de video Een draadloze controller aansluiten op Xbox One S of Xbox One. Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

Op deze pagina

De controller verbinden via de verbindingsknop op de console

1. Zet uw Xbox One-console aan.
  2. Plaats AA-batterijen (of oplaadbare batterijen uit de Xbox One Play & Charge-kit) in de controller. Zie AA-batterijen gebruiken in uw Xbox One draadloze controller.
  3. Zet uw controller aan door de Xbox-knop ingedrukt te houden tot de controller is ingeschakeld. (De Xbox-knop is de grotere ronde knop in het midden bovenaan op de controller) De Xbox-knop knippert, wat erop wijst dat deze nog niet is verbonden met een console. Als de Xbox-knop blijft branden, is de controller reeds verbonden.

Opmerking Controleer de batterijen als de controller niet wordt ingeschakeld. Als u oplaadbare batterijen gebruikt, controleer dan of ze zijn opgeladen.

4. Druk kort op de verbindingsknop op de console.
    • Op de Xbox One S is de verbindingsknop een kleine, ronde knop op de voorzijde, onder de aan/uit-knop.
  • Op de originele Xbox One is de verbindingsknop een kleine, ronde knop aan de zijkant, om de hoek van de disc-lade.
  1. Houd binnen 20 seconden de zwarte verbindingsknop aan de achterkant van de controller ingedrukt totdat de Xbox-knop op de controller een paar keer kort knippert, wat erop wijst dat deze de console zoekt. Wanneer de controller is verbonden, blijft dit lampje branden. (De verbindingsknop is een kleine, ronde knop bovenaan op de controller, wanneer u die vasthoudt.)

Uw controller is nu verbonden met uw console. Herhaal deze procedure voor elke extra controller die u wilt toevoegen.

Opmerkingen

• U kunt maximaal acht draadloze controllers op een console aansluiten.
  • Controllers worden toegewezen aan gebruikers op basis van wie de controller vasthoudt. Zie Een account aan een Xbox One draadloze controller toewijzen voor informatie over hoe u een controller kunt toewijzen aan uw profiel.

De controller verbinden via een USB naar micro-USB-kabel

Als u een micro-USB-kabel of de Xbox One Play & Charge-kit hebt, kunt u uw controller verbinden met de console door de micro-USB-kabel aan te sluiten tussen de controller en de console. Zo kan de controller ook werken als bedrade controller, zelfs als er geen batterijen zijn geplaatst. Zie Uw oplaadkabel aansluiten om uw Xbox One draadloze controller zonder batterijen te gebruiken voor meer informatie.