Een compatibele hoofdtelefoon aansluiten op Xbox One

Opmerkingen

• Headsets kunnen alleen worden aangesloten op de Xbox One draadloze controller. Ze kunnen niet worden aangesloten op bekabelde controllers van andere leveranciers.
  • De Xbox One-console heeft geen Bluetooth-functie. Headsets kunnen niet via Bluetooth op de console worden aangesloten.

Op deze pagina

Uw headset rechtstreeks aansluiten op een Xbox One draadloze controller met een poort van 3,5 mm

Als u een Xbox One draadloze controller met een poort van 3,5 mm hebt, kunt u een headset met een standaard aansluiting van 3,5 mm rechtstreeks aansluiten op de controller. (De poort van 3,5 mm is een kleine, ronde poort onderaan op de controller.) Ontdek hoe u uw audio-instellingen kunt aanpassen in Chatheadset gebruiken met Xbox One. Zie hieronder Normen voor audio-ingangen voor meer informatie over de normen voor de aansluiting van 3,5 mm.

Uw headset aansluiten op de Adapter voor Xbox One-stereo-headset

Ongeacht het soort Xbox One draadloze controller dat u gebruikt, kunt u de Adapter voor Xbox One-stereo-headset aansluiten op uw controller door deze in de rechthoekige uitbreidingspoort onderaan op uw controller te steken. U kunt dan een compatibele audio-ingang van 3,5 mm aansluiten op de adapter voor stereo-headset.

Opmerkingen

• Bij sommige producten van andere leveranciers wordt een adapter voor stereo-headset geleverd die er wellicht anders uitziet dan de Adapter voor Xbox One-stereo-headset van Microsoft, maar ze werken allemaal op dezelfde manier.
  • Een Xbox 360-chatheadset kan alleen worden aangesloten via de adapter voor stereo-headset met de omvormer van 2,5 mm naar 3,5 mm die bij de Xbox Adapter voor Xbox One-stereo-headset is geleverd. Deze adapterkabel wordt niet geleverd bij de Xbox One-stereo-headset.

Druk op de knop voor chatgeluid op de adapter voor stereo-headset tot u alleen chatgeluid hoort. (De knop voor chatgeluid bevindt zich linksonder op de adapter wanneer u uw controller vasthoudt.)

Als u een stereo-chat headset hebt, moet u deze aansluiten op de audio-uitgang op uw tv, beeldscherm of console. U kunt de bediening op de headset gebruiken om het geluidsvolume te regelen. De twee belangrijkste soorten aansluitingen zijn RCA-kabels en de optische S/PDIF-audiokabel.

Stereo-headset met RCA-kabels

Sluit de RCA-kabels van de headset of het basisstation van de headset aan op de audio-uitgangspoorten op uw tv. (Het uiteinde van de RCA-kabels omvat een cilinderbehuizing met een dunne pen die zich uitstrekt vanaf het midden.)

Opmerkingen

• Uw tv moet aansluitingen via een RCA-audio-uitgang of een uitgang van 3,5 mm voor headsets hebben. Als u de aansluiting van 3,5 mm voor headsets gebruikt, moet u een adapterkabel van 3,5 mm mini naar RCA kopen.
  • De Xbox One-stereo-headset en diverse andere headsets voor games maken gebruik van een enkele audiokabel van 3,5 mm voor zowel chatten als gamen. Deze headsets worden rechtstreeks aangesloten op de adapter voor stereo-headset.
  • Andere headsets voor gaming maken gebruik van twee audiokabels van 3,5 mm. Meestal heeft de ene kabel een groene stekker. Deze stekken wordt gebruikt voor geluid in games. De andere kabel heeft een roze stekker. Deze stekker wordt gebruikt voor geluid voor chatten op een pc. Deze headsets worden soms geleverd met een adapter die beide signalen combineert. Niet alle kabels maken echter gebruik van de CTIA-norm voor headsets. Dit kan leiden tot minder goede prestaties en kwaliteit. Zie het volgende deel Normen voor audio-ingangen voor meer informatie.

Stereo-headset met (optische) S/PDIF-audiokabel

Sluit de (optische) S/PDIF-kabel (Sony/Philips Digital Interface Format) van de headset aan op de achterkant van uw tv, beeldscherm of console. (De S/PDIF-kabel wordt aangesloten op een rechthoekige poort op uw tv.)

Normen voor audioaansluitingen

Niet alle 3,5 mm audio-ingangen worden volgens dezelfde norm gemaakt. Er zijn twee normen voor audio-ingangen:

• Cellular Telecommunications Industry Association (CTIA) en
  • Open Mobile Terminal Platform (OMTP).

Als u een OMTP-headset gebruikt, zal u waarschijnlijk problemen hebben met audio of chatten. Als uw favoriete headset of oortjes echter gebruik maken van de OMTP-norm, kunt u een adapter kopen om het apparaat om te vormen tot CTIA. Deze adapters worden verkocht in tal van elektronicawinkels.

De volgende afbeeldingen tonen de verschillen tussen de CTIA- en OMTP-normen. Bij de CTIA-norm bevindt het microfoongedeelte van de aansluiting zich dichter bij het uiteinde van de kabel, terwijl bij de OMTP-norm het aardegedeelte van de aansluiting zich dichter bij het uiteinde van de kabel bevindt.

CTIA:

1. Microfoon
  2. Aarding
  3. Audiokanaal rechts
  4. Audiokanaal links

OMTP:

1. Aarding
  2. Microfoon
  3. Audiokanaal rechts
  4. Audiokanaal links

Niet-compatibele hoofdtelefoons

De volgende headsets zijn niet compatibel met de Xbox One Stereo Headset Adapter.

• Mad Catz Tritton Warhead headset
  • Mad Catz Tritton Primer headset (Mad Catz biedt een adapter voor de Primer headset om de audio-ingang van 2,5 mm om te vormen tot een audio-ingang van 3,5 mm. Neem contact op met Mad Catz voor ondersteuning)
  • De Xbox 360 draadloze hoofdtelefoon en Xbox 360 draadloze Bluetooth-hoofdtelefoon
  • Headsets met deze aansluiting van 2,5 mm werken niet omwille van het formaat van de aansluiting. Deze aansluiting omvat een lange, cilindervormige pen in het midden van de aansluitzijde die niet in de Adapter voor Xbox One-stereo-headset past.

Zie De Adapter voor Xbox One-stereo-headset instellen en gebruiken voor meer informatie.

Opmerking Voor gamechat is een Xbox Live Gold-abonnement vereist.