Een Xbox One draadloze controller aanpassen met de Xbox Accessoires-app

Overzicht

Voor uiterst nauwkeurige gamingervaringen kunt u uw Xbox One draadloze controller aanpassen met de Xbox Accessoires-app op uw console. Als u bijvoorbeeld wilt dat de rechter-trigger links staat, kunt u de triggers gewoon wisselen. Als u de B-knop wilt gebruiken als de rechter-bumper, kan dat ook. Op deze pagina worden enkele unieke mogelijkheden van de app beschreven.

Zie De Xbox Accessoires-app gebruiken om uw Xbox Elite draadloze controller te configureren als u een Xbox Elite draadloze controller wilt aanpassen.

Opmerking Configureren van een standaardcontroller is niet beschikbaar in de versie van de Xbox Accessoires-app voor Windows 10.

De tabel hieronder illustreert de verschillen tussen het gebruik van de app Xbox-accessoires met de Xbox One draadloze controller en de Xbox Elite draadloze controller.

Xbox Elite draadloze controller Xbox One draadloze controller
Xbox Elite draadloze controller Xbox One draadloze controller
Standaard Xbox One draadloze controller
Standaard Xbox One draadloze controller
Knoptoewijzing Elite Xbox One en standaard Xbox One
Controllerknoppen opnieuw toewijzen
Zelfde knop meermaals opnieuw toewijzen

Paddles toewijzen aan knoppen

Sticks wisselen
Triggers wisselen
Y-as op sticks omkeren
Knoptoewijzing ondersteund op pc's met Windows 10 Alle kenmerken
Hardware-instellingen
Gevoeligheid stick aanpassen

Gevoeligheid trigger aanpassen

Vibratiemotoren aanpassen

Licht van de Xbox-knop aanpassen

Configuratiebeheer
Max. aantal configuraties per gebruiker** 256 1
Configuraties opgeslagen op controller*** 2
Configuraties synchroniseren naar cloud***

Aangepaste namen voor configuraties

Vooraf ingestelde configuraties van eigen uitgevers

Vanaf november 2015:
*Elite: volledig aanpasbaar; Standaard: alleen knoppen wisselen
**Standaard: 1 per gebruiker, per console
*** Standaard: n.v.t. opgeslagen op console

Op deze pagina

Waar de app te vinden is

De Xbox Accessoires-app is vooraf geïnstalleerd op de Xbox One S- en de originele Xbox One-console. Ga naar Mijn games en apps en zoek naar Xbox Accessoires.

Zie hieronder Uw controller configureren nadat u de Xbox Accessoires-app hebt geopend.

Opmerking Configureren van een standaardcontroller is niet beschikbaar in de versie van de Xbox Accessoires-app voor Windows 10.

Uw controller configureren

Nadat u de Xbox Accessoires-app hebt geïnstalleerd en geopend, ziet u uw controller en een menuoptie om de controller te configureren. Selecteer Configure (Configureren) om aan de slag te gaan.

Vanaf het configuratiemenu kunt u het volgende doen:
  1. Opties selecteren om uw analoge knoppen snel te veranderen, zodat u bijvoorbeeld de sticks of triggers kunt wisselen of de assen van sticks kunt omkeren.
  2. Selecteer Knoptoewijzing om uw niet-analoge knoppen toe te wijzen.

Knoptoewijzing

Er zijn twee manieren om knoppen te wijzigen. U kunt het vervolgkeuzemenu gebruiken om de knop te selecteren die u wilt wijzigen en daarna de overeenkomstige knop selecteren waaraan u deze functie wilt toewijzen, of u kunt de knop die u wilt wijzigen ingedrukt houden en daarna drukken op de knop waaraan u deze functie wilt toewijzen.

De afbeelding van de controller toont steeds uw configuratie. Als u veel knoppen verandert, krijgt u uw complete nieuwe configuratie te zien. Als uw controller nog niet is aangepast en de standaard fabrieksinstellingen worden gebruikt, ziet u hier geen wijzigingen.

Opmerkingen

• Als meer dan één controller is aangesloten, krijgt u alle controllers te zien wanneer u de Xbox Accessoires-app opent. Schuif van links naar rechts en selecteer de controller die uw wilt aanpassen. Als meerdere gebruikers zijn aangemeld, verschijnen de toegewezen profielen boven de controller.
  • Om correct te blijven werken met uw Xbox One S- of uw originele Xbox One-console moet uw controller steeds toewijzingen hebben voor de A- en B-knoppen. U kunt uw controller op elke andere manier aanpassen.

De configuratie van uw controller resetten

Volg deze stappen om de configuratie van uw controller te resetten:

1. Open de app en selecteer Configure (Configureren).
  2. Selecteer Button mapping (Knoptoewijzing).
  3. Selecteer Restore defaults (Standaardinstellingen herstellen). Zo gaat uw controller terug naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen.