Uw Kinect-sensor voor Xbox One start niet

Overzicht

Controleer dat de sensor is ingeschakeld als u problemen hebt met uw Kinect-sensor voor Xbox One. U kunt zien dat de sensor is ingeschakeld als het Xbox-logo aan de voorzijde van de sensor brandt.

Volg de stappen op deze pagina om problemen op te lossen als het Xbox-logo aan de voorzijde van de sensor niet brandt of wel brandt maar de console vertelt dat de sensor is losgekoppeld.

Opmerkingen

Oplossingen

Uw Kinect-sensor is losgekoppeld

Als uw Xbox One-console uw Kinect-sensor niet detecteert, wordt er geen video weergegeven in Kinect-instellingen, en wordt de optie Kinect-microfoon gebruiken om te chatten niet weergegeven in het menu Instellingen in de Guide.

Het scherm Instellingen in de Xbox Guide, met de optie 'Kinect-microfoon gebruiken om de chatten' ingeschakeld

Probeer deze oplossingen als u dit te zien krijgt:

• Controleer dat de stekker aan het uiteinde van de Kinect-kabel goed is aangesloten op de Kinect-poort aan de achterkant van de console.
  • Als de stekker goed is aangesloten, koppel de stekker dan los, wacht 10 seconden en sluit de stekker dan weer aan.
  • Start uw console opnieuw op als u nog steeds problemen hebt.

Uw Kinect-sensor is uitgeschakeld in het menu Settings

Controleren dat uw sensor aan staat:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Kinect en apparaten.
  5. Selecteer Kinect.
  6. Controleer dat Kinect aan is geselecteerd.

Stel de verbinding van de Kinect-sensor opnieuw in

Volg deze stappen om de verbinding van de Kinect-sensor opnieuw in te stellen:

1. Zet de Xbox One-console uit door de Xbox-knop aan de voorzijde van de console 10 seconden ingedrukt te houden, totdat de console volledig is uitgeschakeld.
  2. Koppel de voedingskabel van de console los.
  3. Koppel de Kinect-sensor los van de console.
  4. Sluit de voedingskabel van de console weer aan.
  5. Druk op de Xbox-knop op uw console om deze aan te zetten.
  6. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  7. Selecteer Instellingen.
  8. Selecteer Alle instellingen.
  9. Selecteer Kinect en apparaten.
  10. Selecteer Kinect.
  11. Sluit de Kinect-sensor aan de achterkant van de console aan en wacht 5 seconden tot de console de sensor herkent.

Opmerking Als uw sensor moet worden geüpdatet, verschijnt er op het scherm dat er een update wordt uitgevoerd.

Werk uw Kinect-sensor bij

Als u al een tijdje geen verbinding meer hebt gemaakt met Xbox Live, heeft uw Xbox One-console wellicht een update nodig. Maak verbinding met Xbox Live via een bekabelde of draadloze verbinding om uw console te updaten.

Wanneer uw console is verbonden met Xbox Live, worden beschikbare updates automatisch geïnstalleerd. Test uw Kinect-sensor wanneer de updates zijn geïnstalleerd en probeer deze stappen indien nodig opnieuw.

Volg deze stappen om uw sensor te updaten als uw Kinect-sensor niet was aangesloten toen de update van de console werd uitgevoerd:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Kinect en apparaten.
  5. Selecteer Kinect.
  6. Controleer dat Kinect aan is geselecteerd.
  7. Opmerking Als uw sensor een update nodig heeft, verschijnt er op dit scherm dat de sensor wordt geüpdatet, wat ongeveer 2 minuten duurt. Als op het scherm niet verschijnt dat er een update wordt uitgevoerd, is uw sensor up-to-date.

Vraag een reparatie aan als het probleem met geen enkele van deze oplossingen kan worden opgelost

Als uw Kinect-sensor nog steeds niet wordt ingeschakeld, moet de sensor worden gerepareerd. Zie Uw Xbox-console of Kinect-sensor laten repareren voor informatie over hoe u een reparatie kunt aanvragen.