Aanmelden via Kinect instellen en gebruiken

Kinect kan u herkennen en u aanmelden op uw Xbox One-console. Wanneer u uw profiel naar uw console downloadt of de console voor de eerste keer instelt, krijgt u de optie om u aan te melden via Kinect.

Automatisch aanmelden via Kinect instellen tijdens initiële instelling

Wanneer u uw profiel hebt aangemaakt of gedownload, krijgt u de keuze Mij aanmelden met Kinect of Handmatig aanmelden. Selecteer Mij aanmelden met Kinect zodat Kinect u automatisch kan aanmelden.

Op een Kinect-scherm staan de opties 'Handmatig aanmelden' en 'Mij aanmelden met Kinect', wat gemarkeerd is.

Vervolgens registreert de Kinect-sensor uw biometrische gegevens, zoals uw gezichtskenmerken en de vorm van uw lichaam, zodat de sensor u kan onderscheiden van andere personen in uw speelruimte en u kan aanmelden. Als er zich anderen in het zichtveld van de sensor bevinden tijdens deze stap, moet u uw hand opsteken om uzelf te identificeren wanneer dat wordt gevraagd.

Op een Kinect-scherm staat een afbeelding van de speler met een gamertag en wordt de speler gevraagd te bevestigen dat Kinect de juiste speler ziet.

Automatisch aanmelden via Kinect later instellen

Als u Handmatig aanmelden selecteert, kunt u automatisch aanmelden later nog instellen. Dat doet u als volgt:

1. Scrol naar links op het scherm Home om de gids te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Account.
  5. Selecteer Aanmelden, beveiliging en wachtwoordcode.
  6. Selecteer in de eerste kolom Voorkeuren wijzigen.
  7. Selecteer Snel en simpel.
  8. Selecteer Mij aanmelden met Kinect.
  9. Uw Kinect-sensor probeert u te detecteren. Selecteer Dat ben ik als uw naam naast uw afbeelding op het scherm verschijnt. Steek uw hand op als uw naam niet verschijnt.

De Kinect-sensor trainen om u beter te herkennen

Als uw Kinect-sensor u niet herkent, volg dan deze stappen om Kinect te trainen om u te herkennen:

1. Meld u aan op de console.
  2. Druk op de Xbox-knop op de controller om terug te gaan naar het scherm Home.
  3. Scrol naar links op het scherm Home om de gids te openen.
  4. Selecteer Aanmelden, de bovenste optie in de gids.
  5. Selecteer Toevoegen en beheren.
  6. Markeer uw gamerafbeelding en selecteer Ik ben niet herkend.
  7. Controleer dat uw naam naast uw afbeelding op het scherm verschijnt en selecteer Dat ben ik.

Opmerkingen

• Gegevens voor aanmelden via Kinect worden opgeslagen op de console. Als u deze functie op andere consoles wilt gebruiken, moet u dit instellen op elke console.
  • Als meerdere personen zich in het zichtveld van de sensor bevinden tijdens het aanmelden, zullen de namen van bekende gebruikers naast hen zijn gemarkeerd. Naast onbekende gebruikers verschijnt "Gast".
  • Als uw uiterlijk erg is veranderd, wilt u wellicht dat aanmelden via Kinect u beter herkent. Als u bijvoorbeeld een baard laat groeien of een nieuwe bril hebt. (Als u regelmatig een bril draagt en nu contactlenzen gebruikt, kan Kinect problemen hebben om u te herkennen)
  • Als de Kinect per ongeluk de verkeerde persoon kiest tijdens het aanmelden, volgt u de bovenstaande instructies om ervoor te zorgen dat Kinect u of anderen beter herkent.