De Adapter voor Xbox One-stereo-headset instellen en gebruiken

Met de Xbox One Stereo Headset Adapter kunt u een compatibele headset voor chatten of geluid in stereo aansluiten op de Xbox One-controller, zodat u uw geluid kunt regelen zonder dat u de handen van de controller af moet nemen.

In het pakket van de Xbox One Stereo Headset Adapter zit het volgende:

• Adapter voor Xbox One-stereo-headset
  • Adapter van 2,5 mm naar 3,5 mm
  • USB-kabel om de controller bij te werken
  • Beknopt overzicht en handleiding

Opmerkingen

• Vanaf juni 2015 omvat de Xbox One draadloze controller een poort van 3,5 mm waarop u een standaard audiokabel van 3,5 mm rechtstreeks kunt aansluiten. Wanneer u een headset rechtstreeks aansluit, kunt u de audiobediening aanpassen door naar Instellingen te gaan en Apparaten en toebehoren te selecteren. Selecteer gewoon de controller die u gebruikt en pas het geluid vanaf hier aan. Als u een Stereo Headset Adapter gebruikt, zijn deze opties uitgeschakeld, aangezien u het geluid op de adapter kunt regelen.
  • Niet alle headsets zijn compatibel met de Xbox One Stereo Headset Adapter. Zie Een compatibele hoofdtelefoon aansluiten op Xbox One voor meer informatie.

Op deze pagina

De Stereo Headset Adapter en een hoofdtelefoon instellen

Volg deze stappen om de adapter voor Xbox One-stereo-headset met een headset te installeren:

1. Volg de stappen in Uw Xbox One-controller bijwerken om te controleren dat uw controller klaar is voor gebruik met de Stereo Headset Adapter.
  2. Sluit de adapter voor stereo-headset aan op de onderkant van uw Xbox One-controller.
  3. Sluit de audioaansluiting van de headset aan op de onderkant van de adapter voor stereo-headset. De volgende soorten headsets van 3,5 mm worden ondersteund door de adapter:
    • Een enkele headset met een audiokabel van 3,5 mm
    • Een dubbele headset met een audiokabel van 3,5 mm met CTIA-audiokabels van 3,5 mm
    • Een headset met audio voor chatten via een audiokabel van 3,5 mm en game-audio via een aparte kabel met RCA- of optische aansluitingen. (Alleen audio voor chatten wordt ingeschakeld via de adapter voor stereo-headset. Voor RCA/optische aansluitingen [game-audio] volgt u de instructies van de fabrikant voor aansluiting op de console.)
    • Een bekabelde Xbox 360-headset met een audiokabel van 2,5 mm. Sluit de adapter voor stereo-headset aan via de adapter van 2,5 naar 3,5 mm die bij de adapter voor Xbox One-stereo-headset is geleverd.

Opmerkingen

• Xbox 360 draadloze hoofdtelefoons zijn niet compatibel met Xbox One.
  • Oudere edities van de Xbox 360-headset met de volgende adapter werken niet omwille van het ontwerp van de aansluiting.

De Stereo Headset Adapter gebruiken

Knoppen op de adapter voor Xbox One-stereo-headset
Knoppen op de adapter voor Xbox One-stereo-headset
  1. Balans game
  2. Balans chatten
  3. Volume omhoog
  4. Volume omlaag
  5. Dempen

Balans game/chatten: Deze twee knoppen passen de mix van geluid in de game versus chatten aan. Standaard is de mix 50/50, maar u kunt deze aanpassen van 100/0 tot 0/100. Als u bijvoorbeeld meer volume in de game dan volume voor chatten wilt, druk u op de knop met het controllerpictogram tot u het gewenste volume bereikt. Er klinkt een signaal wanneer u 100 procent hebt bereikt.

Opmerking Het is mogelijk dat er ook geluid van de game uit uw tv komt. Als u het geluid van uw tv niet wilt horen, zet u gewoon het volume van de tv uit. (Als u een headset aansluit op de controller, wordt het geluid van de tv niet automatisch gedempt of aangepast)

Dempen: Met deze knop dempt u uw geluid tijdens het chatten, zodat andere gebruikers u niet kunnen horen. Hiermee wordt het geluid van de game/muziek/app niet gedempt. Deze knop heeft een oranje lampje om aan te duiden dat u gedempt bent. Dit lampje brandt alleen als u een headset aansluit op de adapter.

Volume: Met de knoppen volume omhoog en volume omlaag regelt u alle geluid naar uw headset, inclusief geluid in de game en tijdens het chatten. Als u het geluid van de game en het chatten niet evenveel wilt verhogen, past u gewoon de balans geluid game/chatten aan (zie "Balans game/chatten" hierboven).