Problemen met de Kinect-sensor voor Xbox One oplossen

In dit artikel staat hoe u problemen met uw Kinect-sensor oplost. U hebt bijvoorbeeld een probleem waarbij de Kinect-sensor u niet ziet of de acties van uw lichaam niet correct interpreteert. Wanneer u een game met Kinect probeert te spelen, gebaren gebruikt om op het Home-scherm te navigeren of u aanmeldt via Kinect, moet u zorgen dat de Kinect-camera u kan zien om een fantastische ervaring te beleven.

Wat u moet weten

Denk aan het volgende voordat u uw Kinect of speelruimte aanpast:

• Afhankelijk van de ervaring moet Kinect misschien uw hele lichaam zien. Als u bijvoorbeeld een bal moet trappen in de game die u probeert te spelen, dan moet Kinect uw voeten zien.
  • Meestal is er voor HD-camera's een bepaalde lichtsterkte nodig voor de beste belichting. Zorg dat uw speelruimte goed is verlicht, maar vermijd direct zonlicht op gebruikers en de camera.
  • Zorg dat uw Kinect is aangesloten en ingeschakeld. Het Xbox-logo op de Kinect wordt verlicht wanneer de sensor is ingeschakeld. Zie Uw Kinect-sensor voor Xbox One start niet als uw sensor niet wordt ingeschakeld.
  • Plaats uw Kinect zo dicht mogelijk bij de rand van het oppervlak waarop de sensor staat zonder gevaar dat de sensor kan vallen. Zorg dat er geen voorwerpen in de buurt staan die het zichtveld belemmeren.
  • Zie Kinect-sensor wordt niet herkend door uw Xbox One-console als uw Kinect-sensor is aangesloten op uw console, maar "Kinect is niet aangesloten" op het Home-scherm staat.

Controleer de instellingen van Kinect

Als Kinect u niet goed ziet, controleer dan de Kinect-instellingen:

1. Druk op de Menuknop op uw controller en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer Kinect.
Het scherm 'Wat Kinect ziet'

Op dit scherm kunt u zien wat Kinect ziet. Als u uzelf niet ziet in deze weergave, ga dan hieronder naar het deel "De Kinect-sensor aanpassen".

1. Als uw Kinect-sensor is losgekoppeld of uitgeschakeld, dan wordt de status aangeduid op het Kinect-scherm.
Het scherm 'Wat Kinect ziet', zonder beeld en met de woorden 'Sluit de Kinect aan'
  1. Sluit uw sensor indien nodig aan en selecteer Kinect aan.
Het scherm met de optie om Kinect in te schakelen

De Kinect-sensor aanpassen

Volg deze stappen om de Kinect-sensor aan te passen:

1. Druk op de Menuknop op de controller, selecteer Instellingen en selecteer vervolgens Kinect.
  2. Selecteer Ik heb mijn Kinect-sensor verplaatst, of ik heb problemen met Kinect.
Het scherm waarop 'Kinect aan' staat, samen met opties voor probleemoplossing voor 'Kinect hoort me niet' en 'Ik heb mijn Kinect-sensor verplaatst, of ik heb problemen met Kinect', wat gemarkeerd is
  1. Volg de stappen om uw Kinect-sensor aan te passen, inclusief de audiokalibratie.

Opmerkingen

• Zie De beeldhoek van uw Kinect-sensor aanpassen voor informatie om de beeldhoek van de Kinect-sensor aan te passen.
  • Als u problemen hebt in een game, raadpleeg dan de zelfstudie voor de game en pas de Kinect-sensor in de game aan.

Als het probleem blijft optreden, vraagt u een reparatie van uw Kinect-sensor aan in het Xbox Onlineservicecentrum. Om de sensor te vervangen is consoleregistratie vereist.