Problemen oplossen met de adapter voor Xbox One-stereo-headset

Zie de volgende onderwerpen als u een vraag of probleem hebt over de adapter voor stereo-headset.

Op deze pagina

Adapter voor stereo-headset werkt niet

Controleer het volgende als uw adapter voor stereo-headset niet goed werkt:

• Hebt u de software van uw controller bijgewerkt ter ondersteuning van de adapter voor stereo-headset?
  • Zorg dat er nieuwe batterijen in uw controller zitten. Als de batterijen bijna leeg zijn, worden bepaalde functies van de controller, zoals audio en trillen, uitgeschakeld om het resterende vermogen te sparen.
  • Zorg dat uw headset adapter goed is aangesloten op de controller en dat de kabel van 3,5 mm van uw stereo headset goed is aangesloten op de headset adapter. U kunt controleren dat deze goed is aangesloten als u op de dempknop drukt en het lampje gaat branden. Als het lampje voor dempen gaat branden en u uw controller hebt bijgewerkt maar uw headset niet werkt, raadpleegt u de handleiding of de fabrikant.
  • Probeer uw adapter voor stereo-headset indien mogelijk op een andere controller. Als de adapter werkt op de tweede controller, probeert u de eerste controller opnieuw bij te werken. Als dat niet lukt, moet de controller worden vervangen. Om een vervangend exemplaar te bestellen gaat u naar het Xbox Onlineservicecentrum.

Controller maakt geen verbinding nadat ik mijn adapter voor stereo-headset heb aangesloten

Als uw Xbox One-controller niet werkt of de verbinding wordt verbroken wanneer u uw adapter voor stereo-headset hebt aangesloten, koppel de adapter dan los en werk uw controller bij zonder de adapter. Sluit de adapter voor headset weer aan op de controller wanneer de controller is bijgewerkt. Als u wordt gevraagd een andere update voor de adapter te installeren, installeer die update dan ook.

Opmerking Deze oplossing werd bijgewerkt in de systeemupdate voor Xbox One van juni 2014. Als u eerder had geprobeerd de controller bij te werken, maar dat niet is gelukt, probeer het dan opnieuw.

Als de verbinding met uw controller nog steeds wordt verbroken wanneer u de update hebt uitgevoerd, moet u de controller vervangen. Om een vervangend exemplaar te bestellen gaat u naar het Xbox Onlineservicecentrum.

Er is te veel geluid van de game of chatten

Als u zowel geluid van de game als chatten hebt aangesloten op de adapter, gebruikt u de knop Balans game of Balans chatten voor meer van het gewenste audiotype.

Knoppen op de adapter voor Xbox One-stereo-headset
Knoppen op de adapter voor Xbox One-stereo-headset
  1. Balans game
  2. Balans chatten
  3. Volume omhoog
  4. Volume omlaag
  5. Dempen

Kan ik geluid van chatten zowel via mijn Kinect als via mijn headset ontvangen?

Nee, als de console een headset detecteert, gaat de Xbox ervan uit dat u wilt dat het geluid privé is en schakelt deze geluid voor chatten met Kinect automatisch uit.

Geluid wordt ook via mijn tv afgespeeld

De adapter voor stereo-headset weet niet of u uw headset alleen gebruikt om te chatten of voor alle geluid, daarom dempt de Xbox-console niet automatisch het geluid van de tv wanneer u de adapter gebruikt. U moet het volume van uw tv handmatig aanpassen.

Adapter voor stereo-headset is kapot

Als uw adapter voor Xbox One-stereo-headset kapot is, bestelt u een vervangende adapter in het Xbox Onlineservicecentrum.