De app Xbox-accessoires gebruiken om uw Xbox Elite draadloze controller te configureren

Zie Een standaard Xbox One draadloze controller aanpassen met de Xbox Accessoires-app als u een standaard Xbox One draadloze controller wit configureren.

Wanneer u de app Xbox Accessoires opent, krijgt u twee knoppen te zien, Configureren en Apparaatgegevens.

Opmerking Als meer dan één controller is aangesloten, krijgt u alle controllers te zien wanneer u van links naar rechts gaat. Als er meerdere gebruikers zijn aangemeld, verschijnen de toegewezen profielen boven de controllers.

Apparaatgegevens

Kies Apparaatgegevens om de naam van de controller te wijzigen, schakel Copilot in en bekijk algemene informatie over de controller.

Configureren

Selecteer Configureren om aangepaste configuraties voor uw controller te maken en te bewerken. Uw opgeslagen configuraties blijven bij uw profiel en zijn beschikbaar op elke Xbox One of pc waarmee de controller is verbonden.

Blader om te beginnen door Community-configuraties en voeg configuraties toe die u graag in uw eigen lijst met configuraties wilt hebben. Of kies Nieuwe configuratie om zelf een nieuwe configuratie te maken.

Onder deze opties staan de configuraties die momenteel zijn toegewezen aan de twee sleuven in de controller.

In het deel eronder staat een overzicht van al uw opgeslagen configuraties. Selecteer er één om de volgende acties uit te voeren:

• Opslaan naar een sleuf op uw controller
  • Bewerken
  • Kopiëren
  • Naam wijzigen
  • Verwijderen

Bewerken

Met Bewerken past u de configuratie aan, zoals:

• Knoptoewijzing
  • Linker-stick
  • Rechter-stick
  • Triggers
  • Vibratie
  • Licht van de Xbox-knop

Knoppen toewijzen – Gebruik het vervolgkeuzemenu om de knop te selecteren die u wilt wijzigen en selecteer daarna onder Toewijzen aan de overeenkomstige knop waaraan u de betreffende functie wilt toewijzen. De afbeelding van de controller op het scherm wordt bijgewerkt, zodat u kunt zien welke knoppen wat doen.

Op het scherm hebt u ook de volgende mogelijkheden:

• Sticks wisselen
  • Y-as op rechter-stick omkeren
  • Y-as op linker-stick omkeren
  • Triggers wisselen

Gevoeligheid linker- en rechter-stick – Selecteer Linker-stick of Rechter-stick om aan te passen en te regelen hoe de sticks reageren tijdens een game. Wanneer u de stick hebt gekozen die u wilt aanpassen, kunt u Standaard, Vertraging, Agressief, Instant, of Vlot kiezen, afhankelijk van de gewenste reactiesnelheid van de stick in uw game. Als u bijvoorbeeld wilt dat de controller sneller reageert met een kortere beweging van de stick, selecteert u Instant. U krijgt een grafiek te zien waarin u de reactiecurve van de stick ziet.

Opmerking Deze instellingen hebben verschillende effecten, afhankelijk van de game die u speelt. Een manier om de instellingen te testen, is sleuf 1 in te stellen op Standaard en sleuf 2 op een aangepaste instelling.

Triggergevoeligheid Pas het maximum- en minimumbereik van uw triggers aan. U kunt dit op twee manieren doen: met de mechanische hair-trigger schakelaar op de controller of via de optie voor triggergevoeligheid in de app.

De mechanische hair-trigger schakelaar is zeer handig voor schietspellen, omdat u minder hard aan de triggers hoeft te trekken om te schieten. Deze is minder geschikt voor racegames, aangezien u de acceleratietrigger helemaal moet kunnen indrukken om een maximale acceleratie te bereiken. In dat geval komt het goed van pas dat u de triggergevoeligheid kunt aanpassen. U kunt de maximale en minimale drempel voor de triggers wijzigen. Als u de maximale afstand verkort, hoeft u minder aan de trigger te trekken om een maximale acceleratie te krijgen. Breng verschillende instellingen voor de twee sleuven aan en pas ze realtime aan om het verschil te bekijken.

Vibratie - Pas de vibratiegevoeligheid van uw controllers aan. U kunt vier motoren onafhankelijk van elkaar aanpassen: Linker-trigger, Rechter-trigger, Links midden (in de handgreep) en Rechts midden. De motoren staan standaard op 100% en kunnen omlaag worden aangepast tot 0%. Met deze schuiven wijzigt u de intensiteit van de vibratie.

Licht van de Xbox-knop – Verlaag de helderheid van de Xbox-knop desgewenst naar minimaal 10% van de standaardhelderheid. Dit is vooral handig als u graag in het donker speelt.

Opslaan naar sleuf 1 / opslaan sleuf 2

De sleuven komen overeen met de profielschakelaar in het midden van de Xbox Elite draadloze controller. U kunt twee verschillende profielen tegelijk opslaan op de controller. Als sleuf 1 bijvoorbeeld uw profiel voor schietspellen bevat en sleuf 2 uw profiel voor racegames, hoeft u enkel de schakelaar om te zetten om direct het gewenste profiel te gebruiken. U hoeft geen andere instellingen aan te passen. U kunt dit ook doen terwijl u een game speelt.

De configuratie van de sleuven blijft bewaard op uw controllers. Als u uw controller meeneemt naar een vriend, wordt de configuratie opgeslagen in de controller en kunt u deze daar gebruiken.

Als u sleuf 1 of sleuf 2 op de controller aanpast op een andere console, wordt de nieuwe configuratie opgeslagen op de controller en wordt de oude configuratie overschreven.

Kopiëren

Maak een kopie van de configuratie, zodat u deze kunt gebruiken als basis voor een nieuwe configuratie en u niet helemaal opnieuw hoeft te beginnen.

Naam wijzigen

Wijzig de naam van de opgeslagen configuratie. Als de configuratie bijvoorbeeld bedoeld is voor Halo 5, kunt u die configuratie Halo 5 of iets dergelijks noemen.

Verwijderen

De configuratie verwijderen heeft geen invloed op de controller, u verwijdert alleen de configuratie.