Verbinding met Xbox One draadloze controller wordt verbroken of kan er geen verbinding mee maken

Bekijk de video of de onderstaande onderwerpen om problemen met uw Xbox One draadloze controller op te lossen.

Video: Problemen met controllerverbindingen oplossen op Xbox One

Bekijk de video Problemen met controllerverbindingen oplossen op Xbox One. Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

Onderwerpen

U kunt de Xbox One-controller niet aansluiten op de console

Als u problemen hebt om uw draadloze controller te verbinden met de console, kan dit op een van de volgende problemen wijzen:

• De batterijen van de controller zijn bijna leeg of de oplaadbare batterij van de Xbox One moet opnieuw worden opgeladen.
    • Als de batterijen van de controller bijna leeg zijn, is het mogelijk dat sommige functies, zoals vibratie, niet werken. Deze gedeeltelijke functionaliteit is zo ontworpen om de resterende levensduur van de batterij te verlengen.
    • De controller kan voldoende vermogen hebben om opnieuw kort te worden ingeschakeld, maar tot de batterijen worden vervangen, zal deze niet lang ingeschakeld blijven.
  • Een ander draadloos apparaat (zoals een laptop, magnetron, draadloze telefoon of draadloze router) stoort de verbinding tussen de draadloze controller en de console.
  • Metalen voorwerpen (zoals metalen verdelers, planken of deuren van een tv-meubel) die tussen de console en de draadloze controller staan, storen de verbinding tussen de controller en de console.
  • Er zijn reeds acht draadloze controllers verbonden en u probeert nog een extra draadloze controller aan te sluiten.
  • Uw Xbox One-hardware is defect.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: Vervang de batterijen of laad de oplaadbare batterij opnieuw op

Als de Xbox-knop  op uw Xbox One-controller brandt, is uw draadloze controller ingeschakeld. Als de knop niet brandt, probeer dan de batterijen van de controller te vervangen om te garanderen dat de controller verbonden blijft. Zie Uw Xbox One draadloze controller start niet voor meer informatie.

Opmerking U kunt het batterijniveau van uw controller controleren via de batterij-indicator op het scherm Home. Zie Batterijniveau op uw Xbox One-controller controleren voor meer informatie.

Oplossing 2: Zet uw console uit en weer aan

Als u alles uit- en weer inschakelt, wordt de console helemaal opnieuw opgestart. Als u dit doet, worden uw games of gegevens niet gewist.

Bekijk de bovenstaande video of volg de onderstaande stappen om uw Xbox One-console uit te zetten en weer aan te zetten:

1. Zet de console uit door de Xbox-knop  aan de voorzijde van de console ongeveer 10 seconden ingedrukt te houden.
  2. Zet de console weer aan door op de Xbox-knop  op de console of de Xbox-knop op uw controller te drukken.

Als u bij het opstarten van de console de groene opstartanimatie niet ziet, herhaalt u deze stappen. Houd de aan/uit-knop goed ingedrukt, totdat de console helemaal wordt uitgeschakeld.

Opmerking Als uw console in de Stand-by-energiemodus staat, wordt de console helemaal uitgeschakeld via de bovenstaande stappen. Stand-by-modus of de mogelijkheid om de console uit te schakelen via spraakopdrachten wordt pas ingeschakeld wanneer u de console opnieuw start. (Spraakopdrachten worden niet in alle landen/regio's ondersteund.)

Oplossing 3: probeer de draadloze controller opnieuw aan te sluiten op de console

Op de draadloze controller

1. Houd de draadloze verbindingsknop ingedrukt tot de Xbox-knop  knippert.
  2. Houd de draadloze verbindingsknop opnieuw ingedrukt. Het lampje op de Xbox-knop  op de controller blijft branden, wat erop wijst dat de draadloze controller is aangesloten op de console.
Een hand met een uitgestrekte wijsvinger reikt uit om op de knop voor draadloze verbinding aan de voorkant van de Xbox One-controller te drukken.

Zie Een Xbox One draadloze controller aansluiten op uw console voor meer informatie.

Via een USB-kabel

De draadloze controller is ontworpen om te werken zoals een bekabelde controller wanneer deze via een USB naar micro-USB-kabel is aangesloten op de console. Zie Uw oplaadkabel aansluiten om uw Xbox One draadloze controller zonder batterijen te gebruiken.

Opmerking Als uw controller verbinding maakt wanneer u een USB-kabel gebruikt, maar niet verbonden blijft wanneer de kabel wordt losgekoppeld (er is een vertraging van 2 of 3 seconden wanneer de kabel wordt losgekoppeld), sluit de kabel dan weer aan en kijk of er een update voor de controller beschikbaar is. Zie hieronder Controleer of de controller is bijgewerkt voor meer informatie over hoe u dat doet.

Als de controller is bijgewerkt en niet verbonden blijft wanneer u de USB-kabel gebruikt, moet uw controller worden vervangen. Zie hieronder Vervang de controller.

Oplossing 4: Koppel alle aangesloten draadloze controllers en headsets los

Als er al acht draadloze controllers zijn aangesloten, probeert u enkele of alle controllers los te koppelen. Houd hiervoor de Xbox-knop  op elke controller ingedrukt en kies Controller uit om deze uit te schakelen. Probeer daarna de draadloze controller opnieuw aan te sluiten. Als de draadloze controller nog steeds geen verbinding maakt met uw console, moet deze wellicht worden gerepareerd of vervangen.

Oplossing 5: Vervang de controller

Als de controller met de vorige oplossingen geen verbinding maakte met de console, moet de controller worden vervangen. Volg hiervoor deze stappen:

1. Ga naar Apparaatondersteuning en selecteer Een apparaat vervangen.
  2. Selecteer de Xbox One-console voor uw controller of de Xbox One-controller die u afzonderlijk hebt geregistreerd.
  3. Selecteer Controller en selecteer Volgende.
  4. Volg de instructies op het scherm om uw aanvraag van een serviceorder te voltooien.

Uw controller behoudt de verbinding met uw console niet

Als uw Xbox One draadloze controller was verbonden met de console maar de verbinding wordt verbroken terwijl u deze gebruikt, kan dit op een van de volgende problemen wijzen:

• De draadloze controller is minstens 15 minuten inactief geweest. De Xbox One draadloze controller is ontworpen om te worden uitgeschakeld na 15 minuten zonder activiteit. Zie Uw Xbox One draadloze controller wordt uitgeschakeld voor meer informatie.
  • De batterijen van de draadloze controller zijn bijna leeg of de oplaadbare batterij van de Xbox One moet worden opgeladen.
    • Als de batterijen van de controller bijna leeg zijn, is het mogelijk dat sommige functies, zoals vibratie, niet werken. Deze gedeeltelijke functionaliteit is zo ontworpen om de resterende levensduur van de batterij te verlengen.
    • De controller kan voldoende vermogen hebben om opnieuw kort te worden ingeschakeld, maar tot de batterijen worden vervangen, zal deze niet lang ingeschakeld blijven.
  • Uw controller bevindt zich buiten het bereik. De originele Xbox One-controllers zijn ontworpen om te werken tot een afstand van 6 meter van de console.
    • Als u de Xbox One S-console met de recentste Xbox One draadloze controller met Bluetooth gebruikt, kunt u dit bereik wellicht verdubbelen.
    • De Bluetooth-functie kan niet worden gebruikt om opnieuw verbinding te maken met de console.
  • Een ander draadloos apparaat (zoals een laptop, magnetron, draadloze telefoon of draadloze router) stoort de verbinding tussen de draadloze controller en de console.
  • Metalen voorwerpen (zoals een chromen faceplate, metalen verdelers, planken of deuren van een tv-meubel) die tussen de console en de draadloze controllers staan, storen de verbinding tussen de draadloze controller en de console.
  • Uw Xbox One-hardware is defect.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: ga dichter bij de console

Het bereik voor de draadloze controller is een afstand tot 6 meter, maar factoren in de omgeving zoals muren en draadloze interferentie van andere apparaten kunnen dit bereik beïnvloeden.

Zorg dat uw controller doorgaans naar de voorzijde van de console is gericht. De prestaties van de controller kunnen variëren als deze naar de achterkant van de console is gericht of uw console bijvoorbeeld in een kast is geplaatst.

Oplossing 2: Vervang de batterijen of laad de oplaadbare batterij opnieuw op

Als de Xbox-knop  op uw Xbox One-controller brandt, is uw draadloze controller ingeschakeld. Als de Xbox-knop op uw controller niet brandt, probeer dan de batterijen van de controller te vervangen om te garanderen dat de controller verbonden blijft. Zie Uw Xbox One draadloze controller start niet voor meer informatie.

Opmerking De controller kan voldoende vermogen hebben om opnieuw kort te worden ingeschakeld, maar tot de batterijen worden vervangen, zal deze niet lang ingeschakeld blijven. U kunt het batterijniveau van uw controller controleren via de batterij-indicator op het Home-scherm. Zie Batterijniveau op uw Xbox One-controller controleren voor meer informatie.

Oplossing 3: Zet uw console uit en weer aan

Als u alles uit- en weer inschakelt, wordt de console helemaal opnieuw opgestart. Als u dit doet, worden uw games of gegevens niet gewist.

Bekijk de bovenstaande video of volg de onderstaande stappen om uw Xbox One-console uit te zetten en weer aan te zetten:

1. Zet de console uit door de Xbox-knop  aan de voorzijde van de console ongeveer 10 seconden ingedrukt te houden.
  2. Zet de console weer aan door op de Xbox-knop  op de console of de Xbox-knop op uw controller te drukken.

Als u bij het opstarten van de console de groene opstartanimatie niet ziet, herhaalt u deze stappen. Houd de aan/uit-knop goed ingedrukt, totdat console helemaal wordt uitgeschakeld.

Opmerking Als uw console in de Stand-by-voedingsmodus staat, wordt de console helemaal uitgeschakeld via deze stappen. Stand-by-modus of de mogelijkheid om de console uit te schakelen via spraakopdrachten wordt pas ingeschakeld wanneer u de console opnieuw start. (Spraakopdrachten worden niet in alle landen/regio's ondersteund.)

Oplossing 4: probeer de draadloze controller opnieuw aan te sluiten op de console

Op de draadloze controller

1. Houd de draadloze verbindingsknop ingedrukt tot de Xbox-knop  knippert.
  2. Houd de draadloze verbindingsknop opnieuw ingedrukt. Het lampje in de Xbox-knop  op de controller blijft branden, wat erop wijst dat de draadloze controller is aangesloten op de console.
Een hand met een uitgestrekte wijsvinger reikt uit om op de knop voor draadloze verbinding aan de voorkant van de Xbox One-controller te drukken.

Zie Een draadloze controller aansluiten op de Xbox One-console voor meer informatie.

Via een USB-kabel

De draadloze controller is ontworpen om te werken zoals een bekabelde controller wanneer deze via een USB naar micro-USB-kabel is aangesloten op de console. Zie Uw oplaadkabel aansluiten om uw Xbox One draadloze controller zonder batterijen te gebruiken.

Oplossing 5: verwijder voorwerpen tussen de draadloze controller en de console

De draadloze controller werkt tot een afstand van 6 meter van de console. Deze afstand kan echter kleiner worden als er voorwerpen tussen de draadloze controller en de console staan. Verder kunnen voorwerpen die draadloze technologie gebruiken (bijvoorbeeld mobiele telefoons) de draadloze controller storen. Verwijder de volgende voorwerpen of draadloze apparaten die de draadloze controller of console kunnen storen of zet deze ergens anders neer:

• Laptops
  • Magnetronovens
  • Draadloze telefoons
  • Draadloze routers
  • Metalen verdelers, planken of deuren van een tv-meubel

Oplossing 6: Controleer of de controller is bijgewerkt

Als uw controller niet is bijgewerkt, dan mist u wellicht belangrijke software-updates, waaronder de recentste firmware voor de controller. Voer de volgende stappen uit om uw controller bij te werken:

1. Maak verbinding met Xbox Live.
  2. Scrol naar links vanaf Home om de gids te openen.
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Selecteer Alle instellingen.
  5. Selecteer Kinect en apparaten.
  6. Selecteer Apparaten en toebehoren
  7. Selecteer uw controller.
  8. Als er een update beschikbaar is, kunt u Update selecteren. Als er geen update beschikbaar is, is uw controller al geüpdatet.
  9. Als uw controller geen update nodig heeft, sluit dan een USB-kabel aan op uw controller en volg de instructies op het scherm om de aansluiting te voltooien.
Op een scherm staan de woorden "Aan de slag" met een afbeelding van een USB-kabel die is aangesloten op de Xbox One-controller. Er zijn knoppen voor "Afsluiten" en "Doorgaan", wat is gemarkeerd.
  1. U krijgt een scherm met de voortgang van de update te zien.
De woorden "Controller updaten..." worden weergegeven over een afbeelding van een controller boven een voortgangsbalk waarop 5 procent voltooid te zien is.
  1. Als de update is voltooid, koppelt u de USB-kabel los. Als u nog andere controllers wilt bijwerken, kunt u ze nu aansluiten, één voor één. Selecteer de knop Een andere updaten op het scherm en volg de stappen.
    Of selecteer Afsluiten.
Op een scherm staan de woorden "Controller geüpdatet" en de knoppen "Afsluiten" of "Een andere updaten", wat is gemarkeerd.
  1. Druk op de Xbox-knop  op de draadloze controller om deze in te schakelen.

Ga naar de volgende oplossing als de problemen met verbroken verbinding van uw controller hiermee niet zijn opgelost.

Oplossing 7: verwijder alle USB-accessoires

Verwijder alle USB-apparaten die zijn aangesloten op uw console (inclusief draadloze dongles, flashstations, andere bekabelde controllers enz.) en probeer uw controller daarna opnieuw te gebruiken. Start desgevraagd uw console eerst opnieuw op.

Ga naar de volgende oplossing als de problemen met verbroken verbinding van uw controller hiermee niet zijn opgelost.

Oplossing 8: Probeer een andere controller

Als u een andere controller hebt, probeert u het probleem met de verbroken verbinding met de andere controller te reproduceren. Zorg dat er nieuwe batterijen in de controller zitten en dat deze is aangesloten op de console. Speel een tijdje om de tweede controller grondig te testen.

• Als de tweede controller normaal werkt, moet uw oorspronkelijke controller worden vervangen. Ga naar Apparaatondersteuning, meld u aan met uw Microsoft-account en selecteer Een apparaat vervangen om een vervangende controller aan te vragen.
  • Als de verbinding bij beide controllers vaak wordt verbroken, moet uw console worden gerepareerd. Zie Uw Xbox-console of Kinect-sensor laten repareren.

Vragen over reparatie of garantie? Zie Veelgestelde vragen over garantie en registratie van Xbox.