Verbinding met Xbox One draadloze controller wordt verbroken of er wordt geen verbinding gemaakt

Bekijk de video of de onderstaande onderwerpen om problemen met je Xbox One draadloze controller op te lossen.

Video: Problemen met controllerverbindingen oplossen op Xbox One

Bekijk de video Problemen met controllerverbindingen oplossen op Xbox One. Opmerking Deze video is alleen beschikbaar in het Engels.

Onderwerpen

Je kunt de Xbox One-controller niet aansluiten op de console

Als je problemen hebt om je draadloze controller te verbinden met de console, kan dit op een van de volgende problemen wijzen:

• De batterijen van de controller zijn bijna leeg of de oplaadbare batterij van de Xbox One moet opnieuw worden opgeladen.
    • Als de batterijen van de controller bijna leeg zijn, is het mogelijk dat sommige functies, zoals vibratie, niet werken. Deze gedeeltelijke functionaliteit is zo ontworpen om de resterende levensduur van de batterij te verlengen.
    • De controller kan voldoende vermogen hebben om opnieuw kort te worden ingeschakeld, maar tot de batterijen worden vervangen, zal deze niet lang ingeschakeld blijven.
  • Een ander draadloos apparaat (zoals een laptop, magnetron, draadloze telefoon of draadloze router) stoort de verbinding tussen de draadloze controller en de console.
  • Metalen voorwerpen (zoals metalen verdelers, planken of deuren van een tv-meubel) die tussen de console en de draadloze controller staan, storen de verbinding tussen de controller en de console.
  • Er zijn reeds acht draadloze controllers verbonden en je probeert nog een extra draadloze controller aan te sluiten.
  • Je Xbox One-hardware is defect.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: Vervang de batterijen of laad de oplaadbare batterij opnieuw op

Als de Xbox-knop  op je Xbox One-controller brandt, is je draadloze controller ingeschakeld. Als de knop niet brandt, probeer dan de batterijen van de controller te vervangen om te garanderen dat de controller verbonden blijft. Zie Je Xbox One draadloze controller start niet voor meer informatie.

Opmerking Je kunt het batterijniveau van je controller controleren via de batterij-indicator op het scherm Home. Zie Batterijniveau op je Xbox One-controller controleren voor meer informatie.

Oplossing 2: Zet je console uit en weer aan

Als je alles uit- en weer inschakelt, wordt de console helemaal opnieuw opgestart. Als je dit doet, worden je games of gegevens niet gewist.

Bekijk de bovenstaande video of volg de onderstaande stappen om je Xbox One-console uit te zetten en weer aan te zetten:

1. Zet de console uit door de Xbox-knop  aan de voorzijde van de console ongeveer 10 seconden ingedrukt te houden.
  2. Zet de console weer aan door op de Xbox-knop  op de console of de Xbox-knop  op de controller te drukken.

Als je bij het opstarten van de console de groene opstartanimatie niet ziet, herhaal je deze stappen. Houd de aan/uit-knop goed ingedrukt, totdat de console helemaal wordt uitgeschakeld.

Opmerking Als je console in de Stand-by-energiemodus staat, wordt de console helemaal uitgeschakeld via de bovenstaande stappen. Stand-by-modus of de mogelijkheid om de console uit te schakelen via spraakopdrachten wordt pas ingeschakeld wanneer je de console opnieuw start. (Spraakopdrachten worden niet in alle landen/regio's ondersteund.)

Oplossing 3: probeer de draadloze controller opnieuw aan te sluiten op de console

Op de draadloze controller

1. Houd de draadloze verbindingsknop ingedrukt tot de Xbox-knop  knippert.
  2. Houd de draadloze verbindingsknop opnieuw ingedrukt. Het lampje op de Xbox-knop  op de controller blijft branden, wat erop wijst dat de draadloze controller is aangesloten op de console.
Een hand met een uitgestrekte wijsvinger reikt uit om op de knop voor draadloze verbinding aan de voorkant van de Xbox One-controller te drukken.

Zie Een Xbox One draadloze controller aansluiten op je console voor meer informatie.

Via een USB-kabel

De draadloze controller is ontworpen om te werken zoals een bekabelde controller wanneer deze via een USB naar micro-USB-kabel is aangesloten op de console. Zie Je oplaadkabel aansluiten om je Xbox One draadloze controller zonder batterijen te gebruiken.

Opmerking Als je controller verbinding maakt wanneer je een USB-kabel gebruikt, maar niet verbonden blijft wanneer de kabel wordt losgekoppeld (er is een vertraging van 2 of 3 seconden wanneer de kabel wordt losgekoppeld), sluit de kabel dan weer aan en kijk of er een update voor de controller beschikbaar is. Zie hieronder Controleer of de controller is bijgewerkt voor meer informatie over hoe je dat doet.

Als de controller is bijgewerkt en niet verbonden blijft wanneer je de USB-kabel gebruikt, moet je controller worden vervangen. Zie hieronder Vervang de controller.

Oplossing 4: Koppel alle aangesloten draadloze controllers en headsets los

Als er al acht draadloze controllers zijn aangesloten, probeer je enkele of alle controllers los te koppelen. Houd hiervoor de Xbox-knop  op elke controller ingedrukt en kies Controller uit om deze uit te schakelen. Probeer daarna de draadloze controller opnieuw aan te sluiten. Als de draadloze controller nog steeds geen verbinding maakt met je console, moet deze wellicht worden gerepareerd of vervangen.

Oplossing 5: Vervang de controller

Als de controller met de vorige oplossingen geen verbinding maakte met de console, moet de controller worden vervangen. Volg hiervoor deze stappen:

1. Ga naar Apparaatondersteuning en selecteer Een apparaat vervangen.
  2. Selecteer de Xbox One-console voor je controller of de Xbox One-controller die je afzonderlijk hebt geregistreerd.
  3. Selecteer Controller en selecteer Volgende.
  4. Volg de instructies op het scherm om je aanvraag van een serviceorder te voltooien.

Je controller behoudt de verbinding met je console niet

Als je Xbox One draadloze controller was verbonden met de console maar de verbinding wordt verbroken terwijl je deze gebruikt, kan dit op een van de volgende problemen wijzen:

• De draadloze controller is minstens 15 minuten inactief geweest. De Xbox One draadloze controller is ontworpen om te worden uitgeschakeld na 15 minuten zonder activiteit. Zie Je Xbox One draadloze controller wordt uitgeschakeld voor meer informatie.
  • De batterijen van de draadloze controller zijn bijna leeg of de oplaadbare batterij van de Xbox One moet worden opgeladen.
    • Als de batterijen van de controller bijna leeg zijn, is het mogelijk dat sommige functies, zoals vibratie, niet werken. Deze gedeeltelijke functionaliteit is zo ontworpen om de resterende levensduur van de batterij te verlengen.
    • De controller kan voldoende vermogen hebben om opnieuw kort te worden ingeschakeld, maar tot de batterijen worden vervangen, zal deze niet lang ingeschakeld blijven.
  • Je controller bevindt zich buiten het bereik. De originele Xbox One-controllers zijn ontworpen om te werken tot een afstand van 6 meter van de console.
    • Als je de Xbox One S-console met de recentste Xbox One draadloze controller met Bluetooth gebruikt, kun je misschien een bereik van 9 meter halen.
    • Bluetooth wordt alleen gebruikt om verbinding te maken met een pc.
  • Een ander draadloos apparaat (zoals een laptop, magnetron, draadloze telefoon of draadloze router) stoort de verbinding tussen de draadloze controller en de console.
  • Metalen voorwerpen (zoals een chromen faceplate, metalen verdelers, planken of deuren van een tv-meubel) die tussen de console en de draadloze controllers staan, storen de verbinding tussen de draadloze controller en de console.
  • Je Xbox One-hardware is defect.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: ga dichter bij de console

Het bereik voor de draadloze controller is een afstand tot 6 meter, maar factoren in de omgeving zoals muren en draadloze interferentie van andere apparaten kunnen dit bereik beïnvloeden.

Zorg dat je controller doorgaans naar de voorzijde van de console is gericht. De prestaties van de controller kunnen variëren als deze naar de achterkant van de console is gericht of je console bijvoorbeeld in een kast is geplaatst.

Oplossing 2: Vervang de batterijen of laad de oplaadbare batterij opnieuw op

Als de Xbox-knop  op je Xbox One-controller brandt, is je draadloze controller ingeschakeld. Als de Xbox-knop  op je controller niet brandt, probeer dan de batterijen van de controller te vervangen om te garanderen dat de controller verbonden blijft. Zie Je Xbox One draadloze controller start niet voor meer informatie.

Opmerking De controller kan voldoende vermogen hebben om opnieuw kort te worden ingeschakeld, maar tot de batterijen worden vervangen, zal deze niet lang ingeschakeld blijven. Je kunt het batterijniveau van je controller controleren via de batterij-indicator op het Home-scherm. Zie Batterijniveau op je Xbox One-controller controleren voor meer informatie.

Oplossing 3: Zet je console uit en weer aan

Als je alles uit- en weer inschakelt, wordt de console helemaal opnieuw opgestart. Als je dit doet, worden je games of gegevens niet gewist.

Bekijk de bovenstaande video of volg de onderstaande stappen om je Xbox One-console uit te zetten en weer aan te zetten:

1. Zet de console uit door de Xbox-knop  aan de voorzijde van de console ongeveer 10 seconden ingedrukt te houden.
  2. Zet de console weer aan door op de Xbox-knop  op de console of de Xbox-knop  op de controller te drukken.

Als je bij het opstarten van de console de groene opstartanimatie niet ziet, herhaal je deze stappen. Houd de aan/uit-knop goed ingedrukt, totdat de console helemaal wordt uitgeschakeld.

Opmerking Als je console in de Stand-by-voedingsmodus staat, wordt de console helemaal uitgeschakeld via deze stappen. Stand-by-modus of de mogelijkheid om de console uit te schakelen via spraakopdrachten wordt pas ingeschakeld wanneer je de console opnieuw start. (Spraakopdrachten worden niet in alle landen/regio's ondersteund.)

Oplossing 4: probeer de draadloze controller opnieuw aan te sluiten op de console

Op de draadloze controller

1. Houd de draadloze verbindingsknop ingedrukt tot de Xbox-knop  knippert.
  2. Houd de draadloze verbindingsknop opnieuw ingedrukt. Het lampje op de Xbox-knop  op de controller blijft branden, wat erop wijst dat de draadloze controller is aangesloten op de console.
Een hand met een uitgestrekte wijsvinger reikt uit om op de knop voor draadloze verbinding aan de voorkant van de Xbox One-controller te drukken.

Zie Een draadloze controller aansluiten op de Xbox One-console voor meer informatie.

Via een USB-kabel

De draadloze controller is ontworpen om te werken zoals een bekabelde controller wanneer deze via een USB naar micro-USB-kabel is aangesloten op de console. Zie Je oplaadkabel aansluiten om je Xbox One draadloze controller zonder batterijen te gebruiken.

Oplossing 5: verwijder voorwerpen tussen de draadloze controller en de console

De draadloze controller werkt tot een afstand van 6 meter van de console. Deze afstand kan echter kleiner worden als er voorwerpen tussen de draadloze controller en de console staan. Verder kunnen voorwerpen die draadloze technologie gebruiken (bijvoorbeeld mobiele telefoons) de draadloze controller storen. Verwijder de volgende voorwerpen of draadloze apparaten die de draadloze controller of console kunnen storen of zet deze ergens anders neer:

• Laptops
  • Magnetrons
  • Draadloze telefoons
  • Draadloze routers
  • Metalen verdelers, planken of deuren van een tv-meubel

Oplossing 6: Controleer of de controller is bijgewerkt

Als je controller niet is bijgewerkt, dan mis je wellicht belangrijke software-updates, waaronder de recentste firmware voor de controller. Voer de volgende stappen uit om je controller bij te werken:

1. Maak verbinding met Xbox Live.
  2. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Selecteer Kinect en apparaten.
  5. Kies Apparaten en accessoires.
  6. Selecteer je controller.
  7. Als er een update beschikbaar is, kun je Update selecteren. Als er geen update beschikbaar is, is je controller al geüpdatet.
  8. Als je controller geen update nodig heeft, sluit dan een USB-kabel aan op je controller en volg de instructies op het scherm om de aansluiting te voltooien.
  9. Je krijgt een scherm met de voortgang van de update te zien.
  10. Als de update is voltooid, koppel je de USB-kabel los. Als je nog andere controllers wilt updaten, kun je ze nu aansluiten, één voor één. Selecteer de knop Een andere updaten op het scherm en volg de stappen.
    Of selecteer Afsluiten.
  11. Druk op de Xbox-knop  op de draadloze controller om deze in te schakelen.

Ga naar de volgende oplossing als de problemen met verbroken verbinding van je controller hiermee niet zijn opgelost.

Oplossing 7: verwijder alle USB-accessoires

Verwijder alle USB-apparaten die zijn aangesloten op je console (inclusief draadloze dongles, flashstations, andere bekabelde controllers enz.) en probeer je controller daarna opnieuw te gebruiken. Start desgevraagd je console eerst opnieuw op.

Ga naar de volgende oplossing als de problemen met verbroken verbinding van je controller hiermee niet zijn opgelost.

Oplossing 8: Probeer een andere controller

Als je een andere controller hebt, probeer je het probleem met de verbroken verbinding met de andere controller te reproduceren. Zorg dat er nieuwe batterijen in de controller zitten en dat deze is aangesloten op de console. Speel een tijdje om de tweede controller grondig te testen.

• Als de tweede controller normaal werkt, moet je oorspronkelijke controller worden vervangen. Ga naar Apparaatondersteuning, meld je aan met je Microsoft-account en selecteer Een apparaat vervangen om een vervangende controller aan te vragen.
  • Als de verbinding bij beide controllers vaak wordt verbroken, moet je console worden gerepareerd. Zie Je Xbox-console of Kinect-sensor laten repareren.

Vragen over reparatie of garantie? Zie Veelgestelde vragen over garantie en registratie van Xbox.