Uw Xbox One draadloze controller start niet

Overzicht

Als uw Xbox One draadloze controller niet start, probeert u deze oplossingen om deze weer aan de praat te krijgen.

Oplossingen

Als uw draadloze controller niet start, probeert u deze oplossingen.

Oplossing 1: vervang de AA-batterijen in uw Xbox One draadloze controller

Plaats een nieuwe set AA-batterijen in de draadloze controller en probeer deze dan in te schakelen. Zie AA-batterijen gebruiken in de Xbox One draadloze controller voor meer informatie over het gebruik van AA-batterijen in een draadloze controller. Als u een Xbox One Play & Charge-kit hebt, kunt u proberen de oplaadbare batterij te gebruiken.

Opmerking Het is mogelijk dat u de batterij moet opladen met de meegeleverde USB naar micro-USB-kabel.

Oplossing 2: controleer de lader van uw Xbox One Play & Charge-kit

Als u de oplaadbare batterij in de Xbox One Play & Charge-kit gebruikt in de Xbox One draadloze controller, moet u controleren of de batterij goed wordt opgeladen. Zie Problemen met de Xbox One Play & Charge-kit oplossen als de batterij niet wordt opgeladen.

Als u een extra oplaadbare batterij voor de Xbox One hebt, plaatst u die oplaadbare batterij in de draadloze controller en zet u de controller aan. Als deze start met de tweede oplaadbare batterij, kan uw andere oplaadbare batterij defect zijn.

Als uw draadloze controller niet meer onder de garantie valt, kunt u een vervangende batterij of een nieuwe Play & Charge-kit kopen in de Store.

Oplossing 3: Probeer een USB-kabel te gebruiken

De Xbox One draadloze controller is ontworpen om te werken zoals een controller met snoer wanneer deze via een USB naar micro-USB-kabel is aangesloten op de Xbox One-console. Zie Uw oplaadkabel aansluiten om uw Xbox One draadloze controller zonder batterijen te gebruiken voor meer informatie. Als uw draadloze controller werkt wanneer deze is aangesloten op de console met de kabel, controleert u de bovenstaande oplossingen voor batterijen nogmaals.

Als uw controller nog steeds niet reageert, laat deze dan 10 minuten aangesloten. Soms krijgt de controller immers een update die moet worden voltooid. Als uw controller nog steeds niet reageert, kunt u uw controller ook bijwerken via een pc. Zie het deel "Bijwerken via pc" in Uw Xbox One-controller bijwerken.

Oplossing 4: ontkoppel alle accessoires

Koppel alle accessoires los die op uw Xbox One-console zijn aangesloten, en probeer vervolgens de controller. Er kan een conflict zijn met een van de andere apparaten die zijn aangesloten.

Oplossing 5: zet uw Xbox One-console uit en weer aan

Als u alles uit- en weer inschakelt, wordt uw Xbox One-console helemaal opnieuw opgestart. Als u dit doet, worden uw games of gegevens niet gewist.

Bekijk de video of de onderstaande stappen om uw Xbox One-console uit te zetten en weer aan te zetten.

Video: uw Xbox One opnieuw starten
Bekijk de video Uw Xbox One opnieuw starten. Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

Zo kunt u uw Xbox One-console uitzetten en weer aanzetten:

1. Zet de console uit door de Xbox-knop aan de voorzijde van de console ongeveer 10 seconden ingedrukt te houden. De console wordt uitgeschakeld.
  2. Zet de console weer aan door op de Xbox-knop op de console of de Xbox-knop op de controller te drukken.

Opmerking Als u bij het opstarten van de console de groene opstartanimatie niet ziet, herhaalt u deze stappen. Houd de aan/uit-knop goed ingedrukt, totdat console helemaal wordt uitgeschakeld.

Als het probleem met deze oplossingen niet is verholpen

Probeer uw controller met een andere console te verbinden. Als de controller werkt op een andere console, is er wellicht een probleem met uw console. Zie Uw Xbox-console of Kinect-sensor laten repareren voor informatie over hoe u uw garantiestatus kunt controleren en een reparatie kunt aanvragen.

Als de controller niet werkt op een andere console, is er wellicht een probleem met de controller. Als u uw controller onlangs hebt gekocht, kunt u deze terugbrengen naar de winkel en een vervangend exemplaar aanvragen. Als u de controller niet kunt terugbrengen, maar deze nog binnen de garantie valt, kunt u een nieuwe bestellen bij Apparaatondersteuning. Als de garantieperiode voor de controller is afgelopen, kunt u een nieuwe controller kopen.

Opmerking Om een draadloze controller onder garantie te vervangen, moet u de Xbox One-console registreren.