Xbox One digitale tv-tuner

De Xbox One digitale tv-tuner is beschikbaar voor gebruikers in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Op deze pagina staat hoe u de Xbox One digitale tv-tuner kunt instellen en gebruiken en hoe u problemen kunt oplossen.

Op deze pagina

Beschrijving van de Xbox One digitale tv-tuner

De Xbox One digitale tv-tuner is een USB-accessoire dat u kunt gebruiken om gratis digitale tv te kijken met Xbox One. De nieuwe digitale tv-tuner ondersteunt de gratis tv-standaarden DVB-T, DVB-T2 en DVB-C.

U kunt de Xbox One digitale tv-tuner gebruiken om premium live tv-series te kijken zonder een settopbox. Zo kunt u bijvoorbeeld live tv pauzeren en de snapfunctie van Xbox gebruiken om tv te kijken terwijl u een game speelt of een app gebruikt.

Toepassingen voor de Xbox One digitale tv-tuner

Met de Xbox One digitale tv-tuner kunt u uw favoriete programma's en zenders bekijken met spraakbesturing via OneGuide en Kinect. U kunt de Xbox One digitale tv-tuner ook voor het volgende gebruiken:

• Gratis tv-kanalen via de antenne in DVB-T, DVB-T2 en DVB-C bekijken zonder de tv-ingang te wijzigen. U kunt uitnodigingen voor games en meldingen ontvangen terwijl u tv kijkt en zelfs tv kijken terwijl u wacht op de start van een multiplayermatch.
  • Tv kijken wanneer twee of meer apps gesnapt zijn of terwijl u Skype of andere apps gebruikt.
  • Tv-gidsen weergeven in de OneGuide.
  • Uw eigen persoonlijke favorieten maken in de OneGuide, zodat u makkelijk kunt kiezen wat u wilt bekijken.
  • De naam van uw favoriete tv-zender zeggen en er meteen naar kijken.
  • Toegang tot de OneGuide op Xbox SmartGlass, met de mogelijkheid om zenders af te stemmen op uw tv.
  • Ontdekken welke tv-programma's in de OneGuide op verzoek beschikbaar zijn in video-apps.
  • Toegang tot tv-content van zowel de digitale tv-tuner als de HDMI-ingang, die zijn geïntegreerd in de OneGuide en op één plaats verzameld zijn.
  • De tv bedienen met bijvoorbeeld stop, pauze, vooruitspoelen, terugspoelen, naast de spraakbediening via Kinect.

De Xbox One digitale tv-tuner instellen

U kunt uw digitale tuner instellen in twee stappen:

Stap 1: sluit de tuner aan op uw tv-signaalbron en de Xbox One-console via één van de onderstaande configuraties:

Stap 2: stel uw OneGuide en tv-instellingen in. Wanneer u de tuner hebt aangesloten, zal uw console deze automatisch herkennen en u vragen de tuner in te stellen. Druk op de Guide-knop wanneer dat wordt gevraagd om onmiddellijk naar de instelprocedure te gaan. Als u ervoor kiest de tuner niet in te stellen wanneer dat wordt gevraagd, volg deze stappen dan later om naar het deel van uw Xbox One-instellingen te gaan om de tv in te stellen:

1. Ga naar het scherm Home.
  2. Druk op de Menuknop  op de controller.
  1. Selecteer Instellingen.
  2. Selecteer Tv en OneGuide.
  3. Volg de instructies voor OneGuide om de tv-instellingen te voltooien. Zie Live tv instellen met uw Xbox One voor verdere instructies.

Problemen met de Xbox One digitale tv-tuner oplossen

Het tv-signaal komt niet door op mijn Xbox

De Xbox One digitale tv-tuner is een eerder passief apparaat. De meeste problemen met tv-signalen zijn te wijten aan een slecht signaal naar de tuner of tv-instellingen op uw Xbox One die moeten worden aangepast. Probeer het volgende als uw tv-signaal niet wordt weergegeven op uw Xbox-console:

1. Controleer dat u zich in een land bevindt waar de Xbox One digitale tv-tuner wordt ondersteund (zie de lijst bovenaan in dit artikel). Op andere locaties werken tv-functies niet met deze tuner.
  2. Om het signaal te testen, koppelt u uw kabelingang los van de Xbox One digitale tv-tuner en sluit u deze rechtstreeks aan op een tv of beeldscherm. Raadpleeg de leverancier van het tv-signaal als u nog steeds een slecht signaal krijgt. Als uw signaal goed is, sluit uw ingang dan weer aan op de digitale tuner en ga door met de volgende stap.
  3. Los problemen met uw tv-instellingen op. Probeer deze opties:
    • Gebruik de ingebouwde hulp om problemen op te lossen in de app voor tv-instellingen van Tv en OneGuide:
      1. Ga naar het scherm Home.
      2. Druk op de Menuknop  op de controller.
      3. Selecteer Instellingen.
      4. Selecteer Tv en OneGuide.
      5. Volg de instructies voor Probleemoplossing.
    • Raadpleeg het gedeelte Probleemoplossing van ondersteuning voor OneGuide en Live-tv.
    • Ga naar het forum Live-tv on Xbox One om hulp te krijgen van onze experts en de community.
  4. Als het probleem met deze stappen niet is verholpen, moet uw tuner wellicht worden vervangen. Ga naar Apparaatondersteuning om een nieuwe tuner te bestellen.

Wat als de Xbox One digitale tv-tuner is beschadigd

Als uw tuner is beschadigd, mag u de tuner niet gebruiken. Ga naar Apparaatondersteuning om een nieuwe tuner te bestellen.