Over de Xbox One media-afstandsbediening

Met de Xbox One media-afstandsbediening kunt u uw Xbox One-console bedienen en via Xbox One OneGuide ook de settopbox van uw kabel- of satelliet-tv. Zie Problemen oplossen met Xbox One OneGuide met uw tv, A/V-ontvanger of settopbox als u problemen hebt om uw tv of settopbox te bedienen via uw console of OneGuide.

Op deze pagina

Aan de slag met de media-afstandsbediening

De Xbox One media-afstandsbediening is ontworpen om uw films op Blu-ray, streaming video, apps, het volume van uw tv gemakkelijk te bedienen en de tv aan en uit te zetten. Ze heeft ook toetsen met achtergrondverlichting, die automatisch gaan branden wanneer u de afstandsbediening aanraakt.

In de verpakking van de media-afstandsbediening zit het volgende:

• Een Xbox One media-afstandsbediening
  • Twee alkaline AAA-batterijen
  • Beknopt overzicht en handleiding

De media-afstandsbediening instellen

De Xbox One media-afstandsbediening kan eenvoudig worden ingesteld. Plaats de batterijen zoals hieronder te zien en de afstandsbediening is klaar voor gebruik. U hoeft deze niet draadloos te synchroniseren met de console. U kunt onmiddellijk beginnen met OneGuide, Blu-ray films, streaming video's en apps te bedienen.

Opmerking De Xbox One media-afstandsbediening bedient de settopbox van uw kabel- of satelliet-tv niet rechtstreeks, dit gebeurt via OneGuide op de Xbox One-console. Met OneGuide kunt u de kanalen en het volume op uw compatibele kabel- of satellietaansluiting wijzigen.

Om uw tv in of uit te schakelen en het volume ervan te regelen, moet u de console instellen om uw tv te bedienen. U kunt uw Kinect-sensor gebruiken om een infraroodsignaal te sturen of de IR-verlengkabels om uw tv via afstandsbediening te bedienen. Zie hiervoor Live tv instellen met uw Xbox One.

De media-afstandsbediening gebruiken

De Xbox One media-afstandsbediening maakt gebruik van IR-technologie om te communiceren met de Xbox One-console. Voor de beste communicatie met uw console moet de media-afstandsbediening op een afstand van maximaal 9 meter van de console staan en gericht zijn naar de voorkant van de console, zoals hieronder te zien.

Opmerking De IR-ontvanger staat op de console, niet op de Kinect-sensor, die aparte IR-camera's en -zenders heeft. De Kinect-sensor stuurt IR-signalen naar uw apparaat om het kanaal en het volume te wijzigen.

De bovenzijde en de knoppen van de media-afstandsbediening

1. Aan/uit-knop/Home-knop. Met een druk op deze knop kunt u uw console inschakelen. Wanneer de console is ingeschakeld, houdt u deze knop 3 seconden ingedrukt om de console uit te schakelen.
  2. View-knop. Deze knop werkt net zoals de View-knop op de Xbox One-controller. Gebruik deze knop om een activiteit in een game of app te markeren, zoals een kaart oproepen tijdens een rollenspel of toegang tot de adresbalk in Internet Explorer. De functies van deze knop variëren naargelang van de app of game.
  3. Menuknop. Werkt zoals de Menuknop op uw Xbox One-controller. U kunt deze knop gebruiken voor toegang tot menuopties voor games en apps, zoals Instellingen of Help. Deze knop werkt ook voor andere opdrachten, bijvoorbeeld als Enter-toets op het virtuele toetsenbord van de Xbox One.
  4. Keuzeknop. Deze wordt gebruikt om een item op het scherm te selecteren, net als drukken op de A-knop op de controller.
  5. Navigatieknop. Deze wordt gebruikt om te navigeren in het Home-scherm of menu's zoals het navigatiepad op de controller.
  6. Terug-knop. Als u op deze knop drukt, gaat u terug naar het vorige scherm.
  7. OneGuide-knop. Met deze knop opent u OneGuide voor uw tv. Als u OneGuide nog niet hebt ingesteld, kunt u het instelscherm openen door op deze knop te drukken.
  8. Volumeknop. Gebruik deze knop om het volume van uw tv hoger of lager te zetten. Eerst moet u de console instellen om uw tv te bedienen. Zie De media-afstandsbediening instellen.
  9. Kanaalknop. Gebruik deze knop om het kanaal van uw tv te wijzigen. Eerst moet u de console instellen om uw tv te bedienen. Zie De media-afstandsbediening instellen.
  10. Dempknop. Gebruik deze knop om het geluid van uw tv te dempen. Eerst moet u de console instellen om uw tv te bedienen. Zie De media-afstandsbediening instellen.
  11. Mediabedieningsknoppen. Deze knoppen omvatten afspelen, pauzeren, terugspoelen, vooruit spoelen, stoppen, volgende hoofdstuk en vorige hoofdstuk. U kunt deze functies gebruiken wanneer u mediacontent op een schijf of vanuit een app bekijkt.

Opmerking Met deze knoppen kunt u de activiteit van de digitale videorecorder niet bedienen op basis van uw tv-signaal. Die functie is momenteel niet beschikbaar.

Problemen met de media-afstandsbediening oplossen

De media-afstandsbediening start niet of werkt niet

Als uw afstandsbediening geen functies uitvoert, vervangt u de batterijen door nieuwe AAA-batterijen. Controleer of ze in de juiste positie zijn geplaatst.

Als u de batterijen hebt vervangen en de afstandsbediening nog steeds niet werkt, moet u uw afstandsbediening vervangen. Om een vervangend exemplaar te bestellen gaat u naar het Xbox Onlineservicecentrum.

De media-afstandsbediening werkt voor de meeste content en apps, behalve voor een specifieke app

De media-afstandsbediening werkt met de meeste apps. Het is echter mogelijk dat sommige apps van andere leveranciers niet zijn ontworpen om te werken met de media-afstandsbediening. In dit geval werkt uw afstandsbediening en hoeft deze niet te worden vervangen.

De media-afstandsbediening werkt voor de meeste functies maar bedient mijn tv niet

Om uw tv te bedienen met de media-afstandsbediening, moet u de Xbox One eerst instellen om uw tv te bedienen via de console-instellingen. Zie hiervoor Live tv instellen met uw Xbox One.

Kan ik mijn Xbox 360 media-afstandsbediening gebruiken op mijn Xbox One?

De Xbox 360 media-afstandsbediening werkt alleen met de Xbox 360-console.

Kan ik mijn Xbox One media-afstandsbediening gebruiken op mijn Xbox 360?

De Xbox One media-afstandsbediening werkt alleen met de Xbox One-console.

De media-afstandsbediening is fysiek kapot

Als uw media-afstandsbediening kapot is gegaan door normaal gebruik en bediening, moet u deze vervangen. Om een vervangend exemplaar te bestellen gaat u naar het Xbox Onlineservicecentrum.