Ondersteuning voor MKV op Xbox One

MKV-video's kunnen nu worden afgespeeld op Xbox One.

De MKV-indeling (de extensie die wordt gebruikt voor de Matroska Media Container) kan diverse video- en audiocodecs ondersteunen, zoals H.264 en AAC-audio. Over het algemeen bepalen containers hoe video- en audiogegevens worden gestructureerd en welke aanvullende informatie wordt gebruikt om die A/V-streams te beschrijven. Containers kunnen ook gegevens omvatten die A/V-streams aanvullen, zoals de titel, talen van de audiostreams, ondertitels, lettertypes voor die ondertitels, afbeeldingen, informatie over hoofdstukken en menu's. MKV is een erg flexibele indeling die vele functies van containers ondersteunt.

De Xbox One probeert de belangrijkste MKV-functies voor de meeste klanten te ondersteunen. Niet alle functies van de MKV-indeling worden uitgevoerd, en functies worden aangeboden in de volgorde waarin ze de meeste waarde opleveren.

Ondersteuning voor functies MKV-container

Functies van MKV-container worden op de volgende manieren ondersteund op Xbox One:

• Als één of meer videonummers aanwezig zijn, wordt het eerste nummer afgespeeld.
  • Als één of meer audionummers aanwezig zijn, wordt het eerste nummer afgespeeld.
  • Als één of meer ondertitels aanwezig zijn, worden de ondertitels niet weergegeven, maar wordt het bestand geladen en afgespeeld.
  • Als één of meer lettertypes of afbeeldingen aanwezig zijn, worden de ondertitels en afbeeldingen niet weergegeven, hoewel het bestand wordt geladen en afgespeeld.
  • Menu-informatie wordt niet ondersteund en wordt niet weergegeven, maar het bestand wordt geladen en afgespeeld.
  • Informatie over hoofdstukken wordt niet ondersteund, maar het bestand wordt geladen en afgespeeld.
  • Als bestanden met hoofdstukken verwijzen naar aanvullende bestanden, worden de aanvullende bestanden niet afgespeeld.
  • Miniatuurafbeeldingen zijn beschikbaar wanneer u met de bestandsbrowser bladert naar bestanden op USB-stations.

Deze functies moeten het mogelijk maken om de meeste MKV-bestanden af te spelen als ze ondersteunde codecs bevatten.

Ondersteuning MKV-codec

Verwacht wordt dat MKV-bestanden met video- en audionummers gecodeerd met de volgende codecs worden afgespeeld op Xbox One:

Matroska Id MSFT Media Foundation MF_MT_SUBTYPE Beschrijving FourCC- of WAV-identificatoren
V_MPEG4/ISO/AVC MFVideoFormat_H264 H.264-video H264
V_MPEG2 MFVideoFormat_MPEG2 MPEG-2-video
V_MPEG1 MFVideoFormat_MPG1 MPEG-1-video MPG1
V_MPEG4/MS/V3 MFVideoFormat_MP43 Microsoft MPEG 4 codec versie 3 MP43
V_MPEG4/ISO/ASP MFVideoFormat_MP4V MPEG-4 part 2 video MP4V
V_MS/VFW/FOURCC   Kaarten naar meerdere codecs meestal ondersteund in de AVI-indeling die beschikbaar is op de console.
A_AAC MFAudioFormat_AAC Advanced Audio Coding (AAC) WAVE_FORMAT_MPEG_HEAAC
A_AC3 MFAudioFormat_Dolby_AC3 Dolby Digital (AC-3)
A_MPEG/L3 MFAudioFormat_MP3 MPEG Audio Layer-3 (MP3) WAVE_FORMAT_MPEGLAYER3
A_MPEG/L1 MFAudioFormat_MPEG MPEG-1 audio payload WAVE_FORMAT_MPEG
A_PCM/INT/BIG MFAudioFormat_PCM Niet-gecomprimeerde PCM-audio WAVE_FORMAT_PCM
A_PCM/INT/LIT MFAudioFormat_PCM Niet-gecomprimeerde PCM-audio WAVE_FORMAT_PCM
A_PCM/FLOAT/IEEE MFAudioFormat_Float Niet-gecomprimeerde IEEE floating-point-audio WAVE_FORMAT_IEEE_FLOAT

Technische gegevens over codecs

Technische gegevens zijn beschikbaar op de volgende websites:

Matroska Codec Specs

Windows Dev Center: Audio Subtype GUIDs

Windows Dev Center: Video Subtype GUIDs