Problemen met muziekaankopen door niet-overeenkomende regio´s op Xbox One

Problemen met muziekaankopen door niet-overeenkomende regio´s op Xbox One

Mogelijk ondervindt u problemen wanneer u op de Xbox One muziek probeert te kopen in de Store. Dit kan de volgende oorzaken hebben:

• De taal en/of regio van de content van Apps, Games en Films en tv in de Store is anders dan die van Groove Muziek in de Store.
  • De beschikbare betalingsopties voor Apps, Games en Films en tv zijn anders dan de opties die beschikbaar zijn voor het kopen van Groove Muziek. Dit betreft ook valuta en cadeaubonnen die u op uw account hebt ingewisseld.
  • De gebruikte valuta voor de aankoop van Groove Muziek-content is misschien anders dan de valuta waarin u Apps, Games en Films en tv hebt gekocht.
  • De taal en indeling van informatie, zoals valuta- en tijdinstellingen zijn in de Store en bij online ontvangstbewijzen of factuurgegevens anders dan u verwacht.

Dit gebeurt als de regio van uw Xbox One-console niet dezelfde is als die van uw Xbox Live-account. De regio van uw console bepaalt de regio van Apps, Games en Films en tv-content. De regio van uw Xbox Live-account bepaalt de regio van Groove Muziek-content, omdat u alleen muziek kunt kopen uit de regio van uw Xbox Live-account.

Controleer de regio van Xbox Live en Xbox One

U kunt op de volgende manier controleren of de regio van uw Xbox One-console anders is dan die van uw Xbox Live-account:

1. Controleer de regio van uw Xbox One-console:
    1. Ga naar het scherm Home en selecteer Instellingen of zeg "Xbox, Instellingen".
    2. Selecteer Systeem.
    3. Uw regio staat onder Taal en locatie.
  2. Meld u met uw Microsoft-accountgegevens aan op de pagina Betaling en facturering.

Opmerking Als u het e-mailadres of wachtwoord van uw Microsoft-account niet meer weet, gebruik dan de Oplossing voor verloren account of de Oplossing voor verloren wachtwoord.

3. Schuif omlaag om het Land/regio voor uw account te zien.
  4. Kijk of beide regio's dezelfde zijn.

Uw regio wijzigen

Het is raadzaam de landinstellingen op uw console en uw Xbox Live-account onveranderd te laten. Als u echter geen geldige betalingsoptie hebt voor dezelfde regio als uw Xbox Live-account, moet u de regio van dat account migreren naar uw nieuwe regio. Meld u aan bij de pagina Xbox Live-accountmigratie en volg de instructies daar.

Als u meer informatie wilt over de gevolgen van het wijzigen van uw regio voor uw bestaande services, zoals Groove Music Pass, gaat u naar De regio van uw Xbox Live-account wijzigen.