Veelgestelde vragen over Skype op Xbox One

Op deze pagina

Hoe is Skype geïntegreerd in Xbox One?

Skype op Xbox One is speciaal ontworpen voor Xbox One, zodat u in contact kunt blijven met vrienden en familie via uw tv-toestel. Voor het eerst kunt u ook groepsvideogesprekken voeren op uw tv. Zo kunt u vanuit uw woonkamer Skype-videogesprekken voeren met het hele gezin. Skype op Xbox One maakt gebruik van de Kinect-camera. Zo kunt u videogesprekken voeren met de breedbeeldcamera en komt uw hele gezin in beeld zonder dat u dicht bij elkaar rond een scherm hoeft te gaan zitten. De Kinect-microfoon kan uw stem zelfs detecteren boven andere geluiden in de kamer, zodat u zelfs een game kunt spelen tijdens een Skype-gesprek. Bovendien maakt Skype gebruik van de spraakbediening en gebaren van Xbox One, zodat u voor een Skype-oproep van begin tot eind geen vinger hoeft uit te steken.

Kan ik Skype-oproepen met mijn familie en vrienden voeren via de Xbox One-console, net zoals op een computer?

Ja. Skype op Xbox One heeft de vertrouwde functies van Skype, zoals instant messaging en Skype-naar-Skype video- en telefoonoproepen. Voor het eerst kunt u ook groepsvideogesprekken voeren op het grootste scherm bij u thuis. Zo krijgt uw hele gezin het gevoel dat ze samen in de woonkamer zitten, terwijl ze zich op andere plaatsen bevinden.

Heb ik een Xbox Live Gold-abonnement nodig om Skype op Xbox One te gebruiken?

Nee, een Xbox Live Gold-abonnement is niet meer vereist om Skype op Xbox One te gebruiken. U moet uw bestaande Skype-account echter wel koppelen aan uw Microsoft-account. Met Skype op Xbox One kunt u kosteloos audio- en videogesprekken met één of meerdere personen voeren. Het maakt niet uit waar uw vrienden en familieleden zich bevinden, u kunt tot vier personen samenbrengen op uw tv-scherm, gewoon in uw woonkamer. Zie Hoe u een bestaande Skype-account kunt koppelen aan een Microsoft-account op Xbox One.

Moet ik een nieuwe Skype-account voor Xbox One aanmaken of kan ik mijn bestaande Skype-account gebruiken?

Nee, u hebt geen nieuwe Skype-account nodig. Nadat u zich voor het eerst hebt aangemeld bij Skype op Xbox One, blijft u aangemeld. Xbox One herkent u automatisch wanneer u in de kamer bent, zodat u uw wachtwoord niet opnieuw hoeft in te voeren.

Moet ik extra kosten betalen om Skype op Xbox One te gebruiken?

Er zijn geen aanvullende kosten om de functies van Skype-naar-Skype te gebruiken, zoals videogesprekken, telefoongesprekken en tekstberichten. Als u uw 100 wereldwijde belminuten naar mobiele of vaste nummers hebt gebruikt, kunt u Skype-tegoed kopen of u registreren voor een Skype-abonnement. Ga naar Skype.com voor meer informatie over Skype-tegoed en abonnementen.

Onderbreekt Skype games of apps?

Skype werkt met de stille instellingen op Xbox One, zodat u kunt instellen wanneer vrienden en familieleden contact met u kunnen opnemen via Skype.

Hoe kan ik me afmelden bij Skype?

Aan de versie 1.8 hebben we de optie Afmelden toegevoegd. U kunt zich afmelden door uw avatar te selecteren op het startscherm van Skype en Afmelden te selecteren. Wanneer u Skype de volgende keer start, wordt u automatisch weer aangemeld.

Bij wie kan ik terecht voor informatie over een Skype-account en facturering?

Voor alle vragen of problemen die te maken hebben met Skype-accounts en facturering kunt u contact opnemen met Skype Support.

Kan ik Snap gebruiken met Skype?

Ja, en in versie 1.8 is het nu mogelijk om oproepen te beantwoorden en te plaatsen vanuit Skype terwijl deze app gesnapt is. U kunt een videogesprek met een andere persoon of een telefoongesprek met drie personen voeren terwijl Skype in Snap-modus staat. Oproepen met meer deelnemers moeten in volledig scherm worden gevoerd.

Ga als volgt te werk als u een gesprek voert in Skype en andere toepassingen wilt vastmaken op het scherm:

1. Ga naar het scherm Home.
  2. Selecteer de optie Snappen in het midden van het scherm.
  3. Druk op de A-knop  om de app te selecteren die u wilt snappen.
  4. Druk nogmaals op A . Skype zou nu links op het scherm geopend moeten zijn en de andere app rechts op het scherm.

U kunt Skype snappen via uw controller, spraakopdrachten of handgebaren. Zie Multitasken met Snap op Xbox One voor meer informatie.

Kan ik foto's zien met Skype op Xbox One?

In versie 1.8 hebben we de optie toegevoegd om foto's te ontvangen en te bekijken die naar een gebruiker van Skype op Xbox One zijn gestuurd door een mobiel apparaat, via Skype voor iOS 5.0 of recenter of Skype voor Windows Phone 2.21 of recenter. Foto's of bestanden die vanaf een ander soort apparaat zijn gestuurd, worden op dit moment niet ondersteund door Skype op Xbox One.

Waarom kan ik me niet aanmelden bij Skype en word ik steeds gevraagd me aan te melden bij een Xbox-profiel?

Volg deze stappen om dit probleem op te lossen:

1. Ga naar het scherm Home.
  2. Druk op de Menuknop  op uw controller en selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Privacy en onlineveiligheid.
  4. Als u ziet dat uw privacy is ingesteld op Aangepast, drukt u op de A-knop  om dit te wijzigen.
  5. Zorg dat Communiceren via video en Communiceren via spraak of tekst niet zijn ingesteld op Blokkeren.
  6. Ga terug naar het Home-scherm en probeer u opnieuw aan te melden bij Skype.

Er ontbreekt een functie in Skype op Xbox One. Waar staat deze?

Op dit moment zijn de volgende functies voor Skype op Xbox One nog in ontwikkeling:

• sms
  • voicemail
  • scherm delen
  • tekstberichten bewerken of verwijderen
  • videoberichten sturen (u kunt echter wel videobericht ontvangen)
  • contactpersonen sturen
  • Facebook-contactpersonen integreren
  • profielfoto's in hoge resolutie

Er ontbreken meldingen voor oproepen of chatten via Skype op mijn Xbox One. Hoe kan ik dit oplossen?

Start Skype telkens wanneer u de console aanzet, zodat u geen enkele melding voor oproepen of chatten via Skype mist. Achteraf kunt u andere Xbox One-apps gebruiken en ontvangt u nog steeds meldingen.