SmartGlass instellen en gebruiken op Xbox One

Overzicht

Via SmartGlass kunnen uw console en verbonden apparaten op verschillende manieren met elkaar communiceren. U kunt mobiele SmartGlass-apps openen, zelfs wanneer u uw console niet gebruikt.

Opmerking Om uw Xbox One via SmartGlass te bedienen, of om activiteiten gekoppeld aan SmartGlass op de console uit te voeren, moet de console ingeschakeld zijn en verbonden zijn met het SmartGlass-apparaat.

Oplossingen

Apparaatvereisten voor SmartGlass

U hebt het volgende nodig om SmartGlass te gebruiken op de console of op een ander apparaat:

• Een Xbox-profiel
  • Xbox One SmartGlass-software die draait op een apparaat dat compatibel is met SmartGlass, zoals:
    • Xbox One SmartGlass voor Windows 8
    • Xbox One SmartGlass voor Windows Phone

Opmerking Voor de bediening van OneGuide op uw Xbox One vanuit uw Windows-pc of Windows-telefoon moet u de software Xbox One SmartGlass gebruiken. Gebruik de Xbox-app op Windows, iOS of Android om voor andere doeleinden verbinding te maken met uw Xbox One-console. De Xbox 360 SmartGlass-software maakt geen verbinding met uw Xbox One.

Vereisten voor verbinding van SmartGlass

SmartGlass gebruikt een verbinding tussen uw Xbox One en een verbonden apparaat. Zowel uw console als het verbonden apparaat moeten ingeschakeld zijn en aangemeld zijn bij Xbox Live. U kunt verbinding maken via:

• Een lokaal of thuisnetwerk
  • Het internet
  • Een 3G of 4G mobiel netwerk

Hoe sneller en betrouwbaarder uw verbinding is, des beter SmartGlass zal werken. Voor de beste resultaten raden wij aan dat u uw lokale netwerk gebruikt.

SmartGlass instellen op uw Xbox One

Zo kunt u SmartGlass instellen op uw console:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen en vervolgens Alle instellingen.
  3. Selecteer Voorkeuren en selecteer vervolgens Xbox-app verbindingen.
  4. Selecteer de optie die het beste past bij wat u wilt in Xbox-app verbindingen.

Stel uw SmartGlass-apparaat in om verbinding te maken met uw console

Meld u op uw SmartGlass-apparaat aan bij uw SmartGlass-app met de Microsoft-account die aan uw Xbox-gamertag is gekoppeld. Zie de Veelgestelde vragen over Microsoft-account als u niet weet welke Microsoft-account gekoppeld is aan uw Xbox-account. Dan kunt u uw SmartGlass-apparaat verbinden met uw console.

De SmartGlass-app reageert traag of u krijgt het bericht dat de verbinding traag is

Oplossing voor telefoons en tablets

Sluit uw telefoon aan op uw draadloze thuisnetwerk. Hoewel uw smartphone of tablet via een mobiel netwerk kan communiceren met de console, krijgt u de beste prestaties als uw telefoon verbonden is met hetzelfde draadloze netwerk als de console.

Oplossing voor Windows-pc's

Zie Verbinding maken met Xbox Live vanaf een pc om problemen met de verbinding tussen uw Windows-pc en Xbox Live op te lossen.

De SmartGlass-app kan de console niet vinden of er geen verbinding mee maken

Zorg dat u dezelfde Microsoft-account gebruikt

Als SmartGlass uw Xbox niet kan vinden, controleert u of de Microsoft-account die aan uw Xbox Live-gamertag is gekoppeld, dezelfde is als de Microsoft-account die u gebruikt om u aan te melden bij SmartGlass. Zie Uw Microsoft-account of wachtwoord zoeken als u niet weet welke Microsoft-account gekoppeld is aan uw Xbox Live-account.

Schakel SmartGlass in op uw Xbox One

Om dit te doen op Xbox One, voert u stappen uit die boven aan deze pagina worden aangegeven.